Budowa osiedla Hynka Kraków od Dasta Invest - relacje, zdjecia, opinie

Miejsce przeznaczone dla osób, które mają zamiar kupić lub już kupiły mieszkania na osiedlu przy Hynka od Dasta Invest w Krakowie Czyżynach.
delec

Re: Budowa osiedla Hynka Kraków od Dasta Invest - relacje, zdjecia, opinie

Postautor: delec » 11 lip 2017, 22:42

Deweloper wrzucił nowe wizualizacje na stornie: dastainvest.pl/inwestycja/hynka
Jak sobie zjedziemy w dół to jest pozycja GALERIA. Z tego co ustalone to tam ma przebiegać droga pożarowa jakoś fajnie wyłożona kostką, a na wizualizacji asfalt i samochody. Możliwe, że architekt nie w temacie? Dopytam i dam znać :) Są też inne rzuty, trochę się różnią od tych pierwotnych.

Obrazek

juliao

Postautor: juliao » 12 lip 2017, 7:49

Faktycznie, ta droga powina wyglądać inaczej.. Ale jakiś czas temu rozmawialiśmy z "naszym" przedstawicielem Dasty na temat tych wizualizacji dopytując kiedy w końcu będą, na co on powiedział że dawno je mają, ale ciągle im coś nie pasuje więc odsyłają je do projektantów żeby coś zmienili :) Może zaakceptowali w końcu wersję najbliższą oczekiwaniom ale wciąż nie jest idealna? Mam taką nadzieję, bo po opowieściach na temat tej drogi wyobrażałam sobie deptak z ławeczkami ;)

delec

Postautor: delec » 13 lip 2017, 22:06

Nic się nie zmieniło będzie tam droga przeciwpożarowa wykonana z kostki brukowej bez samochodów jak na tej wizce.

delec

Postautor: delec » 16 lip 2017, 18:54

Prace idą do przodu. Zalany wjazd do garaży i uzbrojona ćwiartka frontowej ściany :D

Obrazek

dominik

Postautor: dominik » 29 paź 2017, 21:15

Na stronie Dasty dostępna aktualizacja z 4 października - www.dastainvest.pl/inwestycja/hynka

Od siebie dorzucę foto klatki C, budynek rośnie w oczach ;)

Obrazek

juliao

Postautor: juliao » 12 lis 2017, 19:08

Na ten moment mamy już 3 piętra gotowe, rozpoczęły się prace nad czwartym :)

Obrazek

Obrazek

ziki

Postautor: ziki » 13 lis 2017, 2:06

To ja jeszcze dorzucę zdjęcie od siebie :) Budowa idzie całkiem nieźle, jak widać poniżej.

Obrazek

Trwa już budowa 5 piętra budynku przy Hynka, co ciekawe, widać, że im wyżej, tym więcej ceramiki się pojawia, a więc nie tylko ściany odlane z betonu. Zaczyna to wszystko nabierać realnych kształtów. Jak się Wam podoba budowa? Swoją drogą, wygląda na całkiem uporządkowaną :)

juliao

Postautor: juliao » 13 lis 2017, 20:47

Ziki, byłam tam dwa dni temu i zdjęcie, które wrzuciłam jeden post wyżej jest właśnie z tego dnia... Ciekawe, że z jednej strony bloku wygląda to jak czwarte piętro, a z drugiej strony jak piąte :D
Jak się podoba? Ja jestem zachwycona i nie mogę się już doczekać, wygląda to tak jak sobie to wymarzyliśmy.
Wiecie może, czy wszystko idzie jak na razie zgodnie z planem? Niestety ciężko nam zrozumieć procentowy rozkład prac w harmonogramie, który dostaliśmy od Dewelopera, więc ciężko też sprawdzić czy nie ma żadnego opóźnienia.

ziki

Postautor: ziki » 13 lis 2017, 23:17

Na szczęście kontrolą stanu zaawansowania budowy zajmuje się (przynajmniej teoretycznie) bank prowadzący rachunek powierniczy dla tej inwestycji :) Choć to oczywiście dotyczy osób, które brały kredyt hipoteczny na zakup mieszkania.

juliao

Postautor: juliao » 13 lis 2017, 23:24

Oczywiście, ale dobrze byłoby wiedzieć po prostu dla siebie czy wszystko idzie zgodnie z planem :)

Wróć do „Osiedle Hynka Dasta Invest - forum mieszkańców”