Budowa osiedla Hynka Kraków od Dasta Invest - relacje, zdjecia, opinie

Miejsce przeznaczone dla osób, które mają zamiar kupić lub już kupiły mieszkania na osiedlu przy Hynka od Dasta Invest w Krakowie Czyżynach.
delec

Re: Budowa osiedla Hynka Kraków od Dasta Invest - relacje, zdjecia, opinie

Postautor: delec » 14 lis 2017, 20:26

ziki pisze:Na szczęście kontrolą stanu zaawansowania budowy zajmuje się (przynajmniej teoretycznie) bank prowadzący rachunek powierniczy dla tej inwestycji :) Choć to oczywiście dotyczy osób, które brały kredyt hipoteczny na zakup mieszkania.

Nie tylko bank pilnuje :P Do końca listopada mają prawie cały dach skończyć i część okien powstawiać ;)

wojtas2pl

Postautor: wojtas2pl » 17 lis 2017, 16:19

delec pisze:
ziki pisze:Na szczęście kontrolą stanu zaawansowania budowy zajmuje się (przynajmniej teoretycznie) bank prowadzący rachunek powierniczy dla tej inwestycji :) Choć to oczywiście dotyczy osób, które brały kredyt hipoteczny na zakup mieszkania.

Nie tylko bank pilnuje :P Do końca listopada mają prawie cały dach skończyć i część okien powstawiać ;)

Twierdzisz, że w 14 dni wykonają 5,6,7,8,9 piętro i dach.... Raczej wątpliwe. :lol:

sami

Postautor: sami » 25 gru 2017, 19:32

A tu kilka zdjęć, na których można zobaczyć, jak idzie budowa inwestycji Hynka, Dasta Invest radzi sobie nieźle.

Obrazek

Co prawda sporo betonu zbrojonego, ale jest także trochę ścian zewnętrznych z pustaków ceramicznych :)

Obrazek

Ciekawe jak szybko po zbudowaniu pierwszego etapu, ruszą z kolejnymi, jak myślicie, ktoś ma może jakieś informacje w tej sprawie?

Kerstin

Postautor: Kerstin » 28 gru 2017, 20:30

- Ciekawe jak szybko po zbudowaniu pierwszego etapu, ruszą z kolejnymi, jak myślicie, ktoś ma może jakieś informacje w tej sprawie?

Prace nad kolejnymi etapami realizacji (dwa równoległe bloki) mają ruszyć na wiosnę przyszłego roku i potrwać ok. 1 rok. Ze względu na łączący budynki pawilon usługowy prace nad tymi blokami muszą przebiegać jednocześnie. Budowa bloku pierwszego (aktualnie wzniesionego do 6 p. ) potrwać ma do marca przyszłego roku, następnie rozpoczną się prace wykończeniowe i prace nad otoczeniem. Wtedy też rusza budowa dwóch kolejnych bloków.

Tak więc, mieszkańcy bloku A, posiadający okna od str. południowej, po oddaniu kluczy muszą przygotować się na kilka miesięcy trwających pod oknami prac. No chyba że termin oddania kluczy przeciągnie się (w umowie deweloperskiej deweloper zastrzega sobie termin do marca 2019), jednak z tego co wiem prognozy są dobre i najprawdopodobniej odbiory rozpoczną się od października 2018.

czang

Postautor: czang » 20 kwie 2018, 11:12

Budynek stoi, okna wstawione, wygląda na to, że budowa Dasty przy Hynka idzie całkiem poprawnie :)

Obrazek

Prawdę mówią, to na początku, widząc tylko wizualizacje, nie spodziewałem się, że blok będzie miał aż taką skalę, ale prezentuje się całkiem ciekawie, mam nadzieję, że jak już będzie na nim elewacja, to będzie jeszcze lepiej ;)

Obrazek

A trochę mnie martwi, że deweloper nie zabiera się za kolejne etapy, bo jeśli zaczną się one po ukończeniu pierwszego budynku, to jego mieszkańcy będą mieli pod oknami dosyć uciążliwe roboty budowlane przez jakiś czas. Co myślicie o postępach na budowie?

mfijalek

Postautor: mfijalek » 23 kwie 2018, 11:55

Jeżeli chodzi o prace nad ociepleniem, ekipa pracuje bardzo sprawnie :) W oczach widać że przybywa rusztowań, a też bardzo dużo pracowników się tam kręci. Budynek wygląda coraz lepiej, nie mam informacji co się dzieje w środku w mieszkaniach, ale sądzę że prace instalacyjne trwają, ponieważ widywałem obok bramy budowy samochody firm instalacyjnych.

Obrazek

Obrazek

czang

Postautor: czang » 13 maja 2018, 23:48

To ja dorzucę jeszcze takie dwie fotki z nieco innej perspektywy :)

Obrazek

Chyba się tam jeszcze dogęści z czasem, jeśli zbudują kolejne budynki.

Obrazek

Widać też z boku nieco styropianu, najwyraźniej zaczęli ocieplać od strony północnej.

czang

Postautor: czang » 13 sie 2018, 23:26

Tak, jakby kogoś interesowały nowe zdjęcia postępów na budowie pierwszego etapu osiedla Hynka Kraków Dasty :)

Obrazek

Podobają mi się te wykończenia loggi, czy to jakaś płytka ceramiczna, czy może zwykły tynk?

Obrazek

A tu jeszcze widok na północną stronę bloku :)

bianka.solderini

Postautor: bianka.solderini » 17 sie 2018, 10:07

jeśli chodzi o te wykończenia balkonów, to na niektórych (tych w kolorze drewnopodobnym) prawdopodobnie są płytki, reszta jest wytynkowana

czang

Postautor: czang » 19 sie 2018, 23:12

Dzięki za wyjaśnienie, skoro to płytki, to świetna informacja, bo pewnie będzie je można zmyć bez problemu, a po zimie, to pewnie sporo na nich osiądzie :) Poza tym, wygląda to całkiem elegancko, przynajmniej moim zdaniem.

Wróć do „Osiedle Hynka Dasta Invest - forum mieszkańców”