[Etap I] Terminy przekaznia kluczy / odbiorów mieszkań - Hynka Kraków od Dasta
Re: [Etap I] Terminy przekaznia kluczy / odbiorów mieszkań - Hynka Kraków od Dasta
Z tego co pamiętam wszelkie zmiany (ścianki, elektryka itp) przesłaliśmy do Dasty jakoś na początku listopada. Na koniec stycznia potwierdzili nam elektrykę a mniej więcej w połowie lutego ścianki. My mamy mieszkanie na 2 piętrze stąd być może mamy nieco wcześniej wycenę. Z tego co kiedyś dopytywaliśmy jeśli nie będzie opóźnień to na budowę będzie można wejść prawdopodobnie w kwietniu ale nie potwierdzaliśmy w ostatnim czasie tego terminu. Odnosząc się do kilku wypowiedzi wstecz budowa wygląda całkiem dobrze aczkolwiek okien to jeszcze sporo brakuje 

Re: [Etap I] Terminy przekaznia kluczy / odbiorów mieszkań - Hynka Kraków od Dasta
Rozmawiałam jakis czas temu z pracownikiem Dasty i dostałam informacje, że na budowę będzie można wejść jak tylko zniknął 'żurawie'.
Więc zakładam ze za jakieś 2-3 tygodnie będzie można się umówić
Więc zakładam ze za jakieś 2-3 tygodnie będzie można się umówić

Jeden żuraw został w weekend zdemontowany. Został jeszcze jeden 

Czy ktoś się orientował może u developera jak wygląda obecna sytuacja? Postęp prac co teraz robią? Kiedy zaczyna się kolejny etap Hynka? Kiedy rozpocznie się ocieplanie budynku?
Bo obecnie nie widać żeby się wiele działo od zewnątrz. Pewnie trwają prace w środku przy instalacjach.

Nie znam niestety żadnych szczegółów, ale właśnie widziałam, że zniknął drugi żuraw 

Czy ktoś z Was może już wchodził do mieszkań? Bo dostałem info od developera jakiś czas temu info że mam czekać na kontakt, a minęło już trochę czasu.
Witam,
Kontaktowałem się z developerem i dostałem info że póki co nie ma możliwości wejść na budowę, dopiero za 1-2 miesiące, natomiast wydaje mi się że osoba z biura z którą rozmawiałem sama nie wie kiedy można wejść, chyba trzeba byś bardziej konsekwentnym i zacząć rozmawiać z kim bardziej władnym niż z osobami z biura, przed budynkiem już ekipa kładzie kostkę, żurawie poznikały z placu budowy a to oznacza że jest możliwość oglądania mieszkań tylko chyba z biura nikt nie ma czasu i zbywa każdego kto się kontaktuje w tej sprawie.
Kontaktowałem się z developerem i dostałem info że póki co nie ma możliwości wejść na budowę, dopiero za 1-2 miesiące, natomiast wydaje mi się że osoba z biura z którą rozmawiałem sama nie wie kiedy można wejść, chyba trzeba byś bardziej konsekwentnym i zacząć rozmawiać z kim bardziej władnym niż z osobami z biura, przed budynkiem już ekipa kładzie kostkę, żurawie poznikały z placu budowy a to oznacza że jest możliwość oglądania mieszkań tylko chyba z biura nikt nie ma czasu i zbywa każdego kto się kontaktuje w tej sprawie.
Ja też dzwoniłem profilaktycznie i ostatnio miały dźwigi się usunąć i powinniśmy wejść.. dźwigów nie ma i teraz informacja, że będziemy mogli wejść jak skończą elewację + balustrady + windę czyli jakieś 2 miesiące? Jest założona grupa na facebook. Wpiszcie sobie "osiedle hynka" - przyda się później do grupowych zakupów 

-
ALEX13 pisze:Witam,
nie, nie oznacza, może dzieję się w środku magia która zawrócić w głowie władna.
ciekawe kto jest bardziej władny, bo pan chce.
sprawdzone info - mało który deweloper pozwala na jakiekolwiek odwiedzania mieszkań przed.
czemu? to czas i praca ludzi, którym ktoś kto kupił przecież nie zapłaci, bo on kupił to mu się wgląd należy, jego pracodawca pewnie też niechętny, bo każdym takim trzeba się zająć a to cenny czas pracownika. a mówili, że wpuszczą i wpuszczają jak już ma to sens. widoki dech zapierają, wygląda ładnie. a jeszcze jedno, po tym co pokazali ludzie na tym forum, między innymi osiedla a&o śmiem twierdzić iż ktoś po prostu może nie chcieć wpuścić świra, nawet jednego na stu, bo to potem owocuje gehhenna. statystyka i reakcja na nią? no a tu wpuszcza, więc zacytuje "kto się nie może zadowolić małym nie zasługuje na duże". generalnie polecam simsy i skeczapa tym bez wyobraźni przestrzennej. jak będą mogli to wpuszczą, na tym etapie wpuszczenie jest zbędne - tak sadzę bo wiem co się na takim etapie na budowach dzieje. mam nadzieje iż niczyje intencje i uczucia nie zostały obrażone a pewne fundamentalne fakty zostały przytoczone i ustalone,
mam nadzieje, że pomogliśmy
firm kamerką hd z widokiem, całe mieszkanko wirtualny spacer
tylko btc
tylko poważne propozycje
Witam,
Czy ma ktoś może informacje odnośnie przybliżonych terminów odbiorów mieszkań? Ostatni termin, o którym słyszałam od przedstawiciela Dasty, to polowa listopada ale patrząc jak przebiegają prace na budowie, to mam pewne wątpliwości co do wiarygodności tego terminu. Może ktoś z Was kontaktował się z nimi w ostatnim czasie i ma jakieś świeższe informację.
Pozdrawiam
Czy ma ktoś może informacje odnośnie przybliżonych terminów odbiorów mieszkań? Ostatni termin, o którym słyszałam od przedstawiciela Dasty, to polowa listopada ale patrząc jak przebiegają prace na budowie, to mam pewne wątpliwości co do wiarygodności tego terminu. Może ktoś z Was kontaktował się z nimi w ostatnim czasie i ma jakieś świeższe informację.
Pozdrawiam
Wróć do „Osiedle Hynka Dasta Invest - forum mieszkańców”