Sklepy, usługi i infrastruktura w sąsiedztwie inwestycji Hynka Kraków - Dasta
Sklepy, usługi i infrastruktura w sąsiedztwie inwestycji Hynka Kraków - Dasta
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanowiła, jakie macie opinie o tym, ile w okolicy jest lokali usługowych i innej infrastruktury osiedlowej
W okolicy są starsze osiedla, ale też buduje się bardzo dużo nowych. Dla tych wszystkich ludzi będą potrzebne sklepy, przychodnie, szkoły itp. Jak to wygląda w przypadku tej okolicy, w której deweloper Dasta buduje przy Hynka w Krakowie (przy pasie startowym). Napisze ktoś o tym coś więcej?

Re: Sklepy, usługi i infrastruktura w sąsiedztwie inwestycji Hynka Kraków - Dasta
Jeśli chodzi o sklepy w okolicy inwestycji Hynka budowanej przez dewelopera Dasta Invest, to jest tam sporo lokali handlowych w pobliżu, poczynając od Biedronki blisko bloku, przez Stokrotkę obok, w bloku wybudowanym przez Proins, są Żabki, piekarnie, salony fryzjerskie, szkoły itd. Blisko jest też do Centrum Handlowego Czyżyny, w którym jest duży Carrefour i sklep budowlany
Pod tym względem jest to naprawdę dobra okolica i nie ma na co narzekać.

Re: Sklepy, usługi i infrastruktura w sąsiedztwie inwestycji Hynka Kraków - Dasta
Póki co nie jest źle, wszystko w zasięgu ręki
Ale niestety mieszkańców przybywa a infrastruktury nie i z roku na rok robi się coraz gorzej. Nie ma żadnej szansy dostania sie do żłobka, czy do panstwowych przedszkoli na os. Dywizjonu (za to prwatnych jest 6 i wszystkie funkcjonuja bardzo dobrze) Zaczynają się pojawiać korki w godzinach szczytu na stella do lewoskrętu od awf. Obawiam się, że nawet zakupy w biedronce będą się równały ze staniem w kolejce.
Mam tylko nadzieje ze ul. Hynka nie bedzie wjazdowa do avii, bo wtedy tez mozemy liczyc sie z korkami w godzinach wyjazdów/powrotów z pracy.

Mam tylko nadzieje ze ul. Hynka nie bedzie wjazdowa do avii, bo wtedy tez mozemy liczyc sie z korkami w godzinach wyjazdów/powrotów z pracy.
wesolutka pisze:Póki co nie jest źle, wszystko w zasięgu rękiAle niestety mieszkańców przybywa a infrastruktury nie i z roku na rok robi się coraz gorzej. Nie ma żadnej szansy dostania sie do żłobka, czy do panstwowych przedszkoli na os. Dywizjonu (za to prwatnych jest 6 i wszystkie funkcjonuja bardzo dobrze) Zaczynają się pojawiać korki w godzinach szczytu na stella do lewoskrętu od awf. Obawiam się, że nawet zakupy w biedronce będą się równały ze staniem w kolejce.
Jakieś parę miesięcy temu był "pomysł" aby przez ul. Hynka a konkretnie przez zieleń pomiędzy kościołem a szkołą wybudować drogę do budowanych bloków przy budynku spółdzielni. Więc coś może się "urodzić".
krakow.onet.pl/mieszkancy-stworzyli-zielona-enklawe-deweloper-chce-tam-wybudowac-droge/zx2yq7x
A tu artykuł.
Wróć do „Osiedle Hynka Dasta Invest - forum mieszkańców”