Lokale usługowe w inwestycji dewelopera Dasta Invest przy Hynka

Miejsce przeznaczone dla osób, które mają zamiar kupić lub już kupiły mieszkania na osiedlu przy Hynka od Dasta Invest w Krakowie Czyżynach.
ziki

Lokale usługowe w inwestycji dewelopera Dasta Invest przy Hynka

Postautor: ziki » 04 maja 2017, 0:30

Mam pytanie, może ktoś się orientuje, czy deweloper Dasta Invest zaplanował w nowych blokach stawianych na osiedli Hynka lokale usługowe? Zastanawiam się, bo na pewno przydałyby się ich w okolicy więcej, wtedy robi się ona bardziej funkcjonalna, jeśli zakupy można zrobić na miejscu, czy skorzystać z usług fryzjera w bloku obok :) Jak to ma wyglądać w przypadku nowego osiedla budowanego przez Dastę przy pasie startowym przy pasie startowym?

sami

Re: Lokale usługowe w inwestycji dewelopera Dasta Invest przy Hynka

Postautor: sami » 04 maja 2017, 12:16

W sumie, to nie interesowałam się wcześniej kwestią, jak ma wyglądać sprawa lokali usługowych w nowych budynkach przy Hynka od Dasty. I tak kupuję mieszkanie na wyższym piętrze, więc nie jest to dla mnie kluczowe. Jednak wystarczy zobaczyć na wizualizacje bloków Dasty w Czyżynach, żeby przekonać się, że chyba jednak na dole będą miejsca na sklepy lub inne usługi :) Ja wiem, że wizualizacje to jednak nie jest jeszcze coś ostatecznego, ale wygląda na to, że będą na dole tego rodzaju punkty. Swoją drogą, ciekawe co takiego tam powstanie.

iti

Re: Lokale usługowe w inwestycji dewelopera Dasta Invest przy Hynka

Postautor: iti » 05 maja 2017, 12:31

I dobrze, jak będą lokale, to będą i ludzie się tam przewijali i to przybliża nas do zrobienia jakiegoś centrum dzielnicy (a gdyby tam kiedyś był przystanek metra? ;) ). No a ciekawe, co w nich powstanie, ale do tego jeszcze sporo czasu pozostało, więc na pewno będziemy mieli okazję się przekonać. Pewnie sporo zależy też od tego, co zostanie urządzone w innych lokalach użytkowych w okolicy.

Wróć do „Osiedle Hynka Dasta Invest - forum mieszkańców”