Możliwość oglądania nowych mieszkań - Hynka Kraków od Dasta

Miejsce przeznaczone dla osób, które mają zamiar kupić lub już kupiły mieszkania na osiedlu przy Hynka od Dasta Invest w Krakowie Czyżynach.
ALEX13

Możliwość oglądania nowych mieszkań - Hynka Kraków od Dasta

Postautor: ALEX13 » 07 sie 2018, 18:40

Witam,
Czy ktoś już orientował się czy jest możliwość aby zobaczyć mieszkania ?

bianka.solderini

Re: Możliwość oglądania nowych mieszkań - Hynka Kraków od Dasta

Postautor: bianka.solderini » 09 sie 2018, 21:56

Hej, tak jest możliwość, dziś właśnie obejrzałam :)

czang

Postautor: czang » 10 sie 2018, 9:39

I jak wrażenia z oglądania mieszkania? Lokale są jasne, dużo jeszcze pracy zostało przy wykończeniówce, są już tynki i wylewki, czy jeszcze nie ma na to co liczyć? Ogólne wrażenie jakie? :)

bianka.solderini

Postautor: bianka.solderini » 10 sie 2018, 14:27

Szczerze mówiąc, ciężko stwierdzić jak to wszystko będzie wyglądać, bo wnętrze budynku jeszcze nie jest wykończone, w środku nie ma wszystkich ścian działowych na klatach, także jest możliwość przejścia z jednego końca na drugi bez schodzenia po schodach za każdym razem :D

Są tynki, i wylewki, w niektórych miejscach zaczęto układać płytki na podłodze. Ale ściany sprawiają wrażenie bardzo równiutkich.

Mieszkania są bardzo jasne, nawet te w których balkony są zamurowane (oglądaliśmy mieszkania od strony południowej ok. godziny 17). A jeśli chodzi o te mieszkania z niezadaszonymi balkonami na 8 p. to jest niesamowite wrażenie przestrzeni - nie polecam tym którzy mają lęk wysokości jak ja :D

ALEX13

Postautor: ALEX13 » 12 sie 2018, 9:54

Witam,
Z tego co usłyszałem w biurze to do końca września zostanie budynek oddany w sensie że od 1 października nie będą tam żadne prace wykonywane tylko budynek zostanie przekazany do odbioru przez nadzór a to może potrwać max 1 miesiąc. Także na 100% od listopada będzie można tam mieszkać :)

Anga

Postautor: Anga » 13 sie 2018, 19:25

A kto udzielił Ci takiej informacji? Z tego co nam mówili to może w grudniu się uda ale to nic pewnego. Różne wersje podaja z tego co widzę

bianka.solderini

Postautor: bianka.solderini » 17 sie 2018, 10:10

mam pytanie do osób, które kupiły mieszkania i czekają na odbiór - czy macie może w umowach zapis dotyczący ewentualnych opóźnień w oddaniu budynku ze strony dewelopera? Interesowałam się mieszkaniem z 1 etapu i wtedy mówiono mi, że przekazanie mieszkań jest planowane na grudzień.

mfijalek

Postautor: mfijalek » 17 sie 2018, 10:16

Deweloper musi do końca marca 2019 oddać mieszkanie. Jednak jest zapis w umowie developerskiej dający mu chyba 3 miesiące dodatkowe w przypadku problemów. Więc najpóźniej do czerwca 2019.'

Jednak cały czas zaskoczony jestem dwugłosem :) Ja rozmawiałem 2 tygodnie temu z przedstawicielem, który mnie zapewniał o braku opóźnień i oddawaniu mieszkań w listopadzie. Dodam, że to było podczas oglądania mieszkania i nacisku z mojej strony aby powiedział jak jest na prawdę :) I zapewniał że w listopadzie będzie można odebrać mieszkanie. A początkiem października będzie możliwość odebrać technicznie mieszkanie.

juliao

Postautor: juliao » 18 sie 2018, 16:09

Ciekawa sprawa, faktycznie podają różne wersje. My podczas oglądania mieszkania też dopytywaliśmy o termin oddania, dostaliśmy informację o terminach na grudzień. Ewentualnie jeśli uda się szybciej przeprowadzić odbiory mieszkań przez nadzór budowlany, wtedy może końcem listopada uda się zacząć oddawać nam klucze.
Jeśli chodzi o wrażenia z oglądania - my jesteśmy zadowoleni, wszystkie wprowadzane przez nas poprawki w elektryce, przenoszeniu kaloryferów i ścian itd są poprawnie wykonane, a o to martwiłam się najbardziej. Byliśmy tam z członkiem naszej ekipy remontowej, mówił że ściany wyglądają w porządku :)

Wróć do „Osiedle Hynka Dasta Invest - forum mieszkańców”