Witam,
Również zastanawiam się nad zakupem mieszkania. Cena wydaje się w miarę atrakcyjna, lokalizacja też. Jedyne co mnie martwi to brak miejsc postojowych ogólnodostępnych. Deweloper nie zapewnia żadnych miejsc, a na chodnikach mogą powstać znaki zakazu parkowania. W tym przypadku wizyta gości oraz zaparkowania samochodu koło bloku będzie niemożliwa (zostaje M1?), nie mówiąc o ewentualnym drugim samochodzie.
Sądzicie, że wspólnota mieszkaniowa raczej zezwoli na parkowanie na chodniku i nie postawi znaków?
Pozdrawiam.
Parkowanie na osiedlu i w jego oklicach - Aleja Pokoju 83 Kraków
Re: Parkowanie na osiedlu i w jego oklicach - Aleja Pokoju 83 Kraków
To jest chyba tak, że nie zawsze wspólnota mieszkaniowa ma tu cokolwiek do powiedzenia. Jeśli np. droga pod blokiem jest drogą pożarową i jest to wpisane w aktach notarialnych, to w tej sytuacji uchwała wspólnoty mieszkaniowej niczego tu nie zmieni.
Re: Parkowanie na osiedlu i w jego oklicach - Aleja Pokoju 83 Kraków
Poruszając jeszcze temat parkowania czy ktoś ma informację jak będzie wyglądało parkowanie auta z lpg na tych platformach, które powstaną w budynkach 2-4? Będzie możliwe czy trzeba zmienić auto? 
Jeśli chodzi o same platformy to co o nich sądzicie? Ktoś wie jak się sprawdza takie rozwiązanie w praktyce? Prawdę mówiąc przeraża mnie to, że w razie jakiejś awarii auto jest unieruchomione a wiadomo, że takie awarie zdarzają się przede wszystkim wtedy gdy auto jest najbardziej potrzebne. No i pewnie za każdym razem przed zaparkowaniem trzeba będzie wysiadać z auta aby ustawić platformę w odpowiedniej pozycji.

Jeśli chodzi o same platformy to co o nich sądzicie? Ktoś wie jak się sprawdza takie rozwiązanie w praktyce? Prawdę mówiąc przeraża mnie to, że w razie jakiejś awarii auto jest unieruchomione a wiadomo, że takie awarie zdarzają się przede wszystkim wtedy gdy auto jest najbardziej potrzebne. No i pewnie za każdym razem przed zaparkowaniem trzeba będzie wysiadać z auta aby ustawić platformę w odpowiedniej pozycji.
Wróć do „Aleja Pokoju 83 Atal - forum mieszkańców”