Popsuty szlaban przy wjeździe na parking za O4 / O6 i jego naprawa

Forum przeznaczone dla właścicieli miejsc parkingowych naziemnych zlokalizowanych na parkingu wielostanowiskowym za blokami Orlińskiego 4 i Orlińskiego 6 w Krakowie.
sand

Popsuty szlaban przy wjeździe na parking za O4 / O6 i jego naprawa

Postautor: sand » 15 maja 2018, 9:41

Dzień dobry. Ma ktoś informację kiedy szlaban zostanie naprawiony? Z tego co zauważyłem nie działa co najmniej od soboty. Wczoraj rano wyjeżdżając z parkingu widziałem majstrujące przy skrzynce dwie osoby także ktoś zgłosił usterkę.

czubik8805

Re: Popsuty szlaban przy wjeździe na parking za O4 / O6 i jego naprawa

Postautor: czubik8805 » 18 maja 2018, 12:54

dostałem taką odpowiedź od Pana Leszka z promosu:
Dzień Dobry,
Tak jest awaria w napędzie szlabanu. Czekamy na wizytę serwisu. Termin był podany na dzień dzisiejszy, ale pogoda może to pokrzyżować.
Uszkodzenie jest w napędzie mechanicznym szlabanu.

czubik8805

Postautor: czubik8805 » 18 maja 2018, 20:10

Przez zepsuty szlaban mam intruza na swoim miejscu postojowym ... ehh niektórzy ludzie są bezczelni. Załączam zdjecie aby uważać na tego osobnika.

https://drive.google.com/file/d/1wU3WR5 ... p=drivesdk

Neigbour

Postautor: Neigbour » 18 maja 2018, 21:42

czubik8805 pisze:Przez zepsuty szlaban mam intruza na swoim miejscu postojowym ... ehh niektórzy ludzie są bezczelni. Załączam zdjecie aby uważać na tego osobnika.

https://drive.google.com/file/d/1wU3WR5 ... p=drivesdk

Linka holownicza i wyeksmitować chama jednego... i na pas startowy z nim!!!

Stella

Postautor: Stella » 22 maja 2018, 17:23

sand pisze:Dzień dobry. Ma ktoś informację kiedy szlaban zostanie naprawiony? Z tego co zauważyłem nie działa co najmniej od soboty. Wczoraj rano wyjeżdżając z parkingu widziałem majstrujące przy skrzynce dwie osoby także ktoś zgłosił usterkę.

Rozmawiam dziś z administracja i powiedziano mi, że części do szlabanu są w drodze bo to jest grubsza sprawa i trzeba wymienić kołatkę.
Zauważyłam, że parkuje teraz więcej aut na parkingu na dziko, doradził mi pan z administracji aby sobie wbić tabliczkę „miejsce prywatne, opłata 50 zł za godzinę". Niestety straż miejska nic nie zdziała, trzeba to załatwić drogą sadową. Robisz zdjęcie, wzywasz policje i zgłaszasz sprawę do sadu. Mają postawić tabliczkę na parkingu, że miejsca są prywatne…ale administracja wątpi że to rozwiąże problem.

sand

Postautor: sand » 23 maja 2018, 11:30

Stella pisze:
sand pisze:Dzień dobry. Ma ktoś informację kiedy szlaban zostanie naprawiony? Z tego co zauważyłem nie działa co najmniej od soboty. Wczoraj rano wyjeżdżając z parkingu widziałem majstrujące przy skrzynce dwie osoby także ktoś zgłosił usterkę.

Rozmawiam dziś z administracja i powiedziano mi, że części do szlabanu są w drodze bo to jest grubsza sprawa i trzeba wymienić kołatkę.
Zauważyłam, że parkuje teraz więcej aut na parkingu na dziko, doradził mi pan z administracji aby sobie wbić tabliczkę „miejsce prywatne, opłata 50 zł za godzinę". Niestety straż miejska nic nie zdziała, trzeba to załatwić drogą sadową. Robisz zdjęcie, wzywasz policje i zgłaszasz sprawę do sadu. Mają postawić tabliczkę na parkingu, że miejsca są prywatne…ale administracja wątpi że to rozwiąże problem.

@Stella, Pytałaś na kiedy planują naprawę? Szlaban nie działa już drugi tydzień. Mam tylko nadzieję że "części są w drodze" nie znaczy, że płyną kontenerowcem z Chin...

Kamillo

Postautor: Kamillo » 23 maja 2018, 11:38

Temu idiocie co zajął miejsce zdjąłbym wycieraczki w ramach opłaty za postój.

Stella

Postautor: Stella » 23 maja 2018, 12:10

sand pisze: @Stella, Pytałaś na kiedy planują naprawę? Szlaban nie działa już drugi tydzień. Mam tylko nadzieję że "części są w drodze" nie znaczy, że płyną kontenerowcem z Chin...

Tak pytałam, początek następnego tygodnia.

Stella

Postautor: Stella » 23 maja 2018, 12:15

Kamillo pisze:Temu idiocie co zajął miejsce zdjąłbym wycieraczki w ramach opłaty za postój.

Tylko, że to nic nie da. Bo on może oskarżyć Ciebie o wandalizm. Tak jak pisałam wcześniej, tabliczka, zdjęcie i policja a potem sprawa do sądu…absurdalna sytuacja, bo Ty musisz tolerować chama :x

Kamillo

Postautor: Kamillo » 23 maja 2018, 19:34

według mnie coś by to dało :P Nic nie daje właśnie jak takich ludzi pozostawia się bez żadnej reakcji :) policja nic nie może, w sąd przeważnie mało komu chce się bawić. Niech tylko ktoś stanie na moim miejscu to opowiem jak wygląda sytuacja w której delikwenta stawia się w trudniejszej sytuacji :)

Wróć do „Parking naziemny za blokami Orlińskiego 4 i 6 - forum właścicieli miejsc”