Koszt utrzymania miejsca postojowego i zarządzania parkingiem za O4 i O6

Forum przeznaczone dla właścicieli miejsc parkingowych naziemnych zlokalizowanych na parkingu wielostanowiskowym za blokami Orlińskiego 4 i Orlińskiego 6 w Krakowie.
MP2017

Re: Koszt utrzymania miejsca postojowego i zarządzania parkingiem za O4 i O6

Postautor: MP2017 » 25 sty 2018, 23:32

mko13 pisze:
maciek pisze:Czy widzieliście już rozliczenie roczne kosztów utrzymania parkingu??? Kwota za zarządzanie naszą wspólną działką wydają się być gruuubo zawyżona. Całkowity roczny koszt utrzymania parkingu to 16223,73 w tym : sprzątanie, energia, przeglądy rezerwa i zarządzanie.
Koszt samego zarządzania to uwaga 12 482,40 zł :shock: (!). Czyli ok 77 % całości.
Nasza jednostkowa opłata miesięczna oczywiście jest teoretycznie na akceptowalnym poziomie, jednak zdecydowanie rozsądniej byłoby kwotę zarządzania zmniejszyć np. do 4 000zł, a resztę przeznaczyć na rezerwę/fundusz remontowy lub podobne.
Swoją drogą zastanawiam się na czym polega "zarządzanie" takim parkingiem? :roll:

Niezłe dojonko sobie tutaj Budimex urządził...

Bx nas doi jak tylko może i gdzie tylko może. To jest rozbój w biały dzień, żeby za zarządzanie parkingiem płacić tyle kasy :evil:

Malla

Postautor: Malla » 20 kwie 2018, 8:42

Co sądzicie o opłatach ustalonych przez aktualnego zarządcę?

sand

Postautor: sand » 20 kwie 2018, 9:35

240zł rocznie nie jest jakąś zbyt wygórowaną kwotą. Mam tylko nadzieję że uprzątną wreszcie teren w okolicy szlabanu.

Neigbour

Postautor: Neigbour » 20 kwie 2018, 10:05

No ja mam nadzieje ze ogarną w koncu teren zielony przy naszych ławeczkach bo jak narazie to wygląda trochę jak zostawiony sam sobie... "Cos tam zasadzil Bx to niech sobie rośnie " podejście do tematu.

iiii

Postautor: iiii » 30 kwie 2018, 19:05

Niestety większość głosów ma bx dalej jego właściwości jest 90miejsc więc nici z jakichkolwiek forsowania jeśli chodzi mi organizacje terenu

Stella

Postautor: Stella » 09 maja 2018, 9:42

Neigbour pisze:No ja mam nadzieje ze ogarną w koncu teren zielony przy naszych ławeczkach bo jak narazie to wygląda trochę jak zostawiony sam sobie... "Cos tam zasadzil Bx to niech sobie rośnie " podejście do tematu.

A mi się nie podoba, ze ludzie którzy siedzą na tych ławeczkach zostawiają syf! Butelki po piwie, pety itp. I niby czemu mam się dorzucać do sprzątania tego terenu?!

nadka

Postautor: nadka » 09 maja 2018, 11:28

Spójrzcie lepiej, jak ktoś zadbał "ładnie" o zieleń wokół parkingu :) Chyba przelecieli wszystko kosiarką, jak leci ;)

Wróć do „Parking naziemny za blokami Orlińskiego 4 i 6 - forum właścicieli miejsc”