Przez najbliższe dłuuugie lata na pewno przy kościele nie będzie żadnych zmian - ale nawet jeśli powstała by dzwonnica to wysokość na jakiej będą dzwony bardziej "zaszkodzi" dalszym lokalizacjom - mi osobiście dzwony nie przeszkadzają - teraz dzwonki które stoją przy kościele to raczej ciekawostka niż generator decybeli w porównaniu np do hałasu które mają bloki przy ulicach jak np Stella Sawickiego
Z komunikacją to i źle i dobrze - do tramwaju na AlJPII - 10 minut spacerkiem, Medweckiego autobusy - 7 minut - ale do Andersa, Stella Sawickiego i Dąbrowskiej wszędzie po ok 10 minut - czyli w zasięgu 10 min na nogach praktycznie w każdym kierunku można podejść i pojechać komunikacją miejską w dowolnym kierunku.
Nie ma przystanku pod nosem ale za to jest cisza i przestrzeń - coś za coś.
Ja osobiście nie korzystam z komunikacji - dopiero moje córeczki to ewentualnie w przyszłości ocenią

ale trochę ruchu jeszcze nikomu nie zaszkodziło i 8 min spaceru jest wręcz czasami wskazane.
Jeśli chodzi o koszty nowego administratora - nieoficjalnie ma to być podobno jedna z firm u której ceny kształtują się w innych obiektach na niskich poziomach ale to za wcześnie na pewne informacje. Deweloper nie będzie tam zarządzał tylko szybko przejmie to firma zewnętrzna po rynkowych konkurencyjnych cenach.