Sprawy administracyjne w nowym bloku po odbiorze mieszkania - Hynka Jasna

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji dewelopera Dasta Invest zlokalizowanej przy pasie startowym dawnego lotniska. Zapraszamy do dyskusji mieszkańców bloku.
Gosia11_2005

Sprawy administracyjne w nowym bloku po odbiorze mieszkania - Hynka Jasna

Postautor: Gosia11_2005 » 06 lis 2017, 22:33

Witajcie, czy ktoś z Was nawiązał już kontakt z administratorem? Ja napisałam maila, ale póki co cisza. A chciałam się dowiedzieć o czynsz - kiedy zaczniemy go płacić i w jakiej wysokości, oraz dowiedzieć się o możliwość dorobienia pilota do bramy garażowej. Może ktoś coś wie na ten temat.

Chciałam się również podzielić z Wami sprawą dorobieniem kluczy do drzwi. Nasz cudny kluczyk master key kosztuje 74 zł od sztuki :shock: Zastanawiałam się również nad wprawieniem drugiego zamka do drzwi wejściowych. Koszt 650 zł więc sobie na razie odpuszczam.

Gosia11_2005

Re: Sprawy administracyjne w nowym bloku po odbiorze mieszkania - Hynka Jasna

Postautor: Gosia11_2005 » 06 lis 2017, 22:34

Równocześnie dobrze byłoby się porozumieć z mieszkańcami naszego bloku w sprawie światła na klatce schodowej. Jak zauważyłam w piątek ono świeci się non stop (nawet w dzień). Panowie ze Skanskiej wspomnieli, że trzeba to zgłosić administratorowi i oni jakoś to przestawią, ale póki co marnujemy tylko kasę na prąd na klatce :x

wesolutka

Re: Sprawy administracyjne w nowym bloku po odbiorze mieszkania - Hynka Jasna

Postautor: wesolutka » 07 lis 2017, 19:28

Gosia,
możesz zgosić też P. Michałowi. On jest codziennie na bloku więc pewnie może zareagować w kwestii tego oświetlenia.
z tym pilotem słyszeliśmy kiedyś, że wystarczy kupić uniwersalnego i go "nauczyć", ale też do potwierdzenia u P. Michała.

Co do administratora, to ja tylko widziałam kartkę na drzwiach od klatki, żeby dbać o porządek i nie wlewać do odpływów syfów ;-)

Wróć do „Hynka od Jasna Invest - forum mieszkańców”