Remonty i wykończenia mieszkań w budynku przy Hynka 63A od Jasna Invest

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji dewelopera Dasta Invest zlokalizowanej przy pasie startowym dawnego lotniska. Zapraszamy do dyskusji mieszkańców bloku.
Gosia11_2005

Remonty i wykończenia mieszkań w budynku przy Hynka 63A od Jasna Invest

Postautor: Gosia11_2005 » 01 gru 2017, 14:28

wesolutka pisze:Jak remonty idą? Mieszka już ktoś?

Niewiele osób tutaj zagląda. Moje dzieci mówią, że w kilku mieszkaniach codziennie świeci się światło, więc niektórzy sąsiedzi działają ostro na mieszkaniach ;) U mnie jeszcze cisza. Mam nadzieję, że przed świętami uda się zacząć mojej firmie roboty. Teoretycznie w lutym powinnam się wprowadzać. Może się uda :) Dzieciaki chcą pomóc przy malowaniu, żeby było szybciej - jakby tylko o to malowanie chodziło :lol:

wesolutka

Re: Remonty i wykończenia mieszkań w budynku przy Hynka 63A od Jasna Invest

Postautor: wesolutka » 01 gru 2017, 21:46

My też planujemy przeprowadzkę w lutym. Optymistycznie planuję, że w miesiąc ogarniemy cały remont :P Ale jak to wyjdzie... zobaczymy :)
Gosia wybraliście już w końcu firmę, która zrobi Wam zabudowę kuchni?

smart

Postautor: smart » 02 gru 2017, 14:19

Jak idzie wam wykańczane nowych mieszkań? Jakieś problemy z tym związane czy wszystko zgodnie z planami? Robicie jakieś niestandardowe rzeczy w mieszkaniach, typu podwieszane sufity albo ogrzewanie podłogowe?

wesolutka

Postautor: wesolutka » 02 gru 2017, 15:37

Smart, ogrzewania podłogowego nie robimy (niestety) bo jak zdecydowaliśmy się kupić mieszkanie to blok był prawie skończony. wstawiamy na pewno klimę.
Co do podwieszanego sufitu to się zastanawiamy, bo to 255 cm minus podlogi. Nie mniej jednak, pani od mebi nam rzuciła parę pomysłów na wizualizacji i fajnie to wygląda :)

Obrazek

Gosia11_2005

Postautor: Gosia11_2005 » 04 gru 2017, 0:22

Fajnie wygląda Wasza wizualizacja. Ja też w przedpokoju mam mieć sufit podwieszany. Na klimę się nie zdecydowałam póki co bo z mojej strony mniej świeci słońce. Ja trochę przerabiam łazienkę, bo dzielę ją na pół - z drugiej części zrobię niewielką garderobę.
Co do mebli to wysłałam prośbę o ofertę do kilku firm, między innym do Koleco - ku mojemu zdziwieniu odezwały się tylko dwie firmy, tj. Stelar (mają niezbyt dobre opinie choć bardzo przyjemną obsługę) oraz Wnętrza bez granic (ulotki wrzucali u nas do skrzynek). Poza tym inni cisza. Zadzwoniła do Koleco z pytaniem czy są zainteresowani i czy zrobią ofertę - odpowiedzieli, że tak i to było dwa tygodnie temu. Ja mam sporo mebli do zrobienia - oprócz kuchni to pokoje dzieci, łazienka, garderoba i pokój. Wydawało mi się, że chętnych będzie wielu a tutaj tak skromnie. Przydałoby mi się zamówić meble jeszcze w grudniu, aby na luty zrobili, ale jakoś tak się nie składa to wszystko. Poczekam jeszcze - może ktoś inny się jeszcze odezwie.

wesolutka

Postautor: wesolutka » 04 gru 2017, 9:33

Gosia,
mowila nam Pano Monika z Koleco, ze ona nie odpowiada na maile. Za dużo tego przychodzi, a z reguly Klienci niekonkretni :)
Także najlepiej zadzwonić i umowic się na spotkanie :)
Ja slyszalam ze Stelar nie jest tani, a co do jakości to nie wiem :)

Gosia11_2005

Postautor: Gosia11_2005 » 04 gru 2017, 10:10

A masz może do nich jakiś numer telefonu? Ja dzwoniłam i rozmawiałam z jakimś facetem i obiecał tę wycenę. Hmmmm kazał nawet wysłać projekty na jeszcze jeden adres mailowy. Stelar - babka bardzo przyjemna i wiele rozwiązań pokazała na miejscu. Co do ceny to takiej się właśnie spodziewałam, ale może dałoby się taniej. U kogo jeszcze byliście z meblarzy? Kto zrobił dobre wrażenie, widzieliście meble przez nich robione?

wesolutka

Postautor: wesolutka » 04 gru 2017, 11:21

My jeszcze rozważaliśmy po sąsiedzku żaba-mebel - ale w sumie, nie udało nam się spotkać, bo podpisaliśmy umowę z Koleco.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2017, 21:54 przez wesolutka, łącznie zmieniany 1 raz.

Gosia11_2005

Postautor: Gosia11_2005 » 04 gru 2017, 13:35

Dzięki za namiary. Rozmawiałam z Panią i ma mi na jutro coś przygotować :D

Wróć do „Hynka od Jasna Invest - forum mieszkańców”