Wysokość czynszu za nowe mieszkanie w Krakowie - Hynka 63A (Jasna Invest)

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji dewelopera Dasta Invest zlokalizowanej przy pasie startowym dawnego lotniska. Zapraszamy do dyskusji mieszkańców bloku.
Gosia11_2005

Wysokość czynszu za nowe mieszkanie w Krakowie - Hynka 63A (Jasna Invest)

Postautor: Gosia11_2005 » 05 gru 2017, 16:45

Nie wiem jak Wy, ale dostałam dzisiaj naliczenie czynszu. Tak jak mówił Pan Michał za eksploatację mieszkania, hali garażowej i komórki naliczają 2,44 zł/m2. Za centralne ogrzewanie 2,5 zł/m2. Za moje mieszkanie 61,05 m2 wychodzi z naliczoną zaliczką za zużycie wody i wywóz śmieci wyszło 460 zł. A jak tam u Was wyszło?

smart

Re: Wysokość czynszu za nowe mieszkanie w Krakowie - Hynka 63A (Jasna Invest)

Postautor: smart » 06 gru 2017, 1:44

Moim zdaniem to całkiem przyzwoita stawka, jeśli chodzi o wysokość czynszu za nowe mieszkanie w Krakowie :) A ile osób masz zgłoszonych w mieszkaniu, bo pewnie od tego zależy jeszcze ostateczna wysokość czynszu - śmieci i zużycie wody na mieszkańca. No i to oczywiście prognoza, rozliczenie będzie robione co pół roku?

Gosia11_2005

Re: Wysokość czynszu za nowe mieszkanie w Krakowie - Hynka 63A (Jasna Invest)

Postautor: Gosia11_2005 » 06 gru 2017, 14:51

Ilość osób jest bez znaczenia bo będą liczyć zużycie wody. Za śmieci to nie wiem jak naliczyli bo mi wyszło 44 zł. Być może będzie to uzależnione od proporcji wynikającej z powierzchni mieszkania - tak liczą w niektórych spółdzielniach. U mnie w poprzednim mieszkaniu uzależniają od ilości zużytej wody. Myślę, że naliczenie jest całkiem niezłe jak na początek

Wróć do „Hynka od Jasna Invest - forum mieszkańców”