Dostawca internetu i TV w naszym bloku - jakiego wybrać - Hynka Jasna Kraków

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji dewelopera Dasta Invest zlokalizowanej przy pasie startowym dawnego lotniska. Zapraszamy do dyskusji mieszkańców bloku.
Gosia11_2005

Dostawca internetu i TV w naszym bloku - jakiego wybrać - Hynka Jasna Kraków

Postautor: Gosia11_2005 » 02 sty 2018, 14:22

Hej, hej jest tam kto? :lol:

Słuchajcie rozmawiałam z Panem Oskarem naszym administratorem. Powiedział mi, że w naszym pięknym bloku będzie dostęp do internetu i tv poprzez operatorów Nasza Sieć i Netia. Niewiele wiem o tych firmach. Wybieracie którąś z nich czy kombinujecie jakoś inaczej? Nie znam się na takich sprawach, ale da się może jakiś talerz kupić i mieć z innej firmy. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

smart

Re: Dostawca internetu i TV w naszym bloku - jakiego wybrać - Hynka Jasna Kraków

Postautor: smart » 02 sty 2018, 23:58

A zastanawiał się ktoś może nad czymś takim, jak internet LTE / komórkowy w mieszkaniu w bloku? Chyba nawet da się taki mieć bez umowy. Muszę przyznać, że mi chyba najbardziej odpowiadałaby taka opcja :) Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie? No i jest sporo na forach innych osiedli o tym, jakiego dostawcę internetu wybrać w Krakowie - Czyżynach, więc pewnie warto byłoby tam zajrzeć :)

wesolutka

Re: Dostawca internetu i TV w naszym bloku - jakiego wybrać - Hynka Jasna Kraków

Postautor: wesolutka » 03 sty 2018, 19:16

Hej,
my z mobilnym Internetem raczej nie mamy dobrych doświadczeń i chcemy pewne stałe łącze. Tym bardziej, że trochę urządzeń mamy do podłączenia.
Kurcze, a co z upc? Może jest szansa, żeby weszli na blok? W sąsiednim bloku spółdzielni są...
Ani nasza sieć, ani netia nie brzmią dobrze ;-) jednak gdybyśmy mieli tylko z tych dwóch decydować to chyba netia.

wesolutka

Postautor: wesolutka » 03 lut 2018, 18:03

Hej,
coraz więcej osób mieszka, pewnie wybraliście już dostawcę Internetu? Na kogo się zdecydowaliście?

I jeszcze pytanie, macie kogoś godnego polecenia do rolet rzymskich i zasłon?

Któryś z samochodów parkujących w garażu, ma wyciek jakiejś substancji i strasznie śmierdzi. Prośba o sprawdzenie.

Gosia11_2005

Postautor: Gosia11_2005 » 11 lut 2018, 22:59

Jak widać nikt oprócz nas nie zagląda na to forum :lol:

ja zdecyduję się na netię ;) jak tam prace u Was w mieszkanku? ja czekam już na meble, tzn. już dość długo :lol: może za 3 tygodnie będą już zmontowane i będzie można myśleć o przeprowadzce. Ostatnio robi się większy ruch w bloku. Ciekawe ile mieszkań jest już zasiedlonych :D

wesolutka

Postautor: wesolutka » 15 lut 2018, 20:41

Gosia faktycznie chyba tylko my tu zaglądamy :)
u nas coraz lepiej :D Właściwie zostały drobiazgi. W sobote gruntowne sprzątanie. W przyszłym tygodniu (mam nadzieje) reszta mebli i rolety :)
No i mamy plan, że w przyszły weekend uda nam się przewieźć część gratów ;-) na szczęście daleko nie mamy.

Też chyba zdecydujemy się na netie. Fajnie sie zapowiada ten pakiet, który jest na wszystkich możliwych ulotkach ;-)

Udało Wam się sparować dodatkowe piloty do garażu? Czy zostajecie przy jednym? My chcielibyśmy jeszcze dwa (jeden zapasowy i jedenm dla mnie) ale Pan Oskar napisał, że nie planują wizyty serwisu w najbliższym czasie, a wezwanie ich specjalnie do pilotów to koszt 250 zł pff więc odpuściliśmy. Ale może więcej osób będzie zainteresowanych i na zebraniu ogarniemy temat.

Pozdrawiamy

Gosia11_2005

Postautor: Gosia11_2005 » 23 lut 2018, 20:08

Ja też myślałam o dodatkowym pilocie, ale jakoś to nie jest temat na cito. Może trzeba się wstrzymać do planowego przyjazdu serwisu i wtedy zaatakować. U mnie meble powoli się montują więc plan jest taki, żeby max w trzeci weekend marca się przeprowadzać. Dzieciaki już nie mogą się doczekać :D Jak widzę, że ruch w bloku wzmożony, w niektórych oknach już wiszą firanki, ale i borowanie w ścianach nadal słyszalne :lol: mam nadzieję, że do końca marca wszyscy już zdążą skończyć prace budowlane :lol: do miłego zobaczenia w realu :D

Wróć do „Hynka od Jasna Invest - forum mieszkańców”