Miejsca postojowe w garażu podziemnym i ich sprzedaż - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Kamil90

Re: Miejsca postojowe w garażu podziemnym i ich sprzedaż - Orlińskiego 9

Postautor: Kamil90 » 06 mar 2017, 17:39

Cześć,

ja również zainwestowałem w miejsce naziemne... chociaż kwota za nie to jakaś porażka - no ale gdzieś trzeba zaparkować... Patrząc na to co działo się przy innych, oddanych już blokach to chyba najrozsądniejsze wyjście - oczywiście można też wynająć miejsce na parkingu koło Kościoła... ale czy na dłuższą metę takie rozwiązanie jest dobre - śmiem wątpić :)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 06 mar 2017, 19:07

Kamil9 pisze:(...)
Zainwestowałem w naziemne, ale przyznam że jest to droga inwestycja, samochód ma wartość 35 tyś, miejsce 25 :(

Możesz to potraktować jak ulepszenie środka trwałego. Teraz Twój samochód jest wart 60 tyś ;)

Kamil9

Postautor: Kamil9 » 06 mar 2017, 19:16

ngy16687 pisze:Możesz to potraktować jak ulepszenie środka trwałego. Teraz Twój samochód jest wart 60 tyś ;)

Na OLX wystawię miejsce postojowe przy ul.Orlińskiego 9 za 60 tyś w prezencie samochód :)

Tak na marginesie, jak wygląda późniejsze odsprzedanie :?:

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 06 mar 2017, 19:25

Kamil9 pisze:
ngy16687 pisze:Możesz to potraktować jak ulepszenie środka trwałego. Teraz Twój samochód jest wart 60 tyś ;)

Na OLX wystawię miejsce postojowe przy ul.Orlińskiego 9 za 60 tyś w prezencie samochód :)

Tak na marginesie, jak wygląda późniejsze odsprzedanie :?:

Tylko mieszkańcowi bloku.

pkuc

Postautor: pkuc » 06 mar 2017, 23:57

Witam,
również załapałem się się na miejsce pod chmurką, z informacji uzyskanej w biurze BX podobno już wszystkie miejsca zewnętrzne są sprzedane dla inwestycji O9, a na jedno mieszkanie nie można było nabyć więcej niż 1 miejsca zewnętrznego.
Kupując mieszkanie zdawałem sobie sprawę z tego , że jeżeli nie załapię się na miejsce zew. to czeka mnie raczej dalszy spacerek, bo na chodniku pod blokiem nie będzie możliwości parkowania (droga przeciwpożarowa)....... nawet jeśli ktoś nie posiada samochodu to pasowałoby mieć miejsce dla przyjezdnych (rodziny, znajomych) albo można je spokojnie wynająć innemu mieszkańcowi, z tego co widać na innych blokach Orlińskiego , to stawka cały czas rośnie....

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”