Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Kamil90

Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Postautor: Kamil90 » 14 paź 2018, 20:15

Nie wygląda to zbyt optymistycznie - mamy 14 października, na budowie jeszcze sporo rzeczy do zrobienia (jak to możliwe, że elewacja bloków została zrobiona, a sporo balkonów nie ma jeszcze gotowej elewacji!?). Raczej termin 21 listopada nie będzie osiągalnym terminem do odbiorów mieszkań... Nie chciałbym uprawiać czarnowidztwa, ale jak uda nam się odebrać mieszkanie do końca roku to będzie dobrze ;/

Poniżej kilka fotek z dzisiaj:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

SpecSpecjalista

Postautor: SpecSpecjalista » 18 paź 2018, 15:42

Dzieje się coś w tym tygodniu na budowie?

slayer2809

Postautor: slayer2809 » 18 paź 2018, 16:18

Dzisiaj przejechałem się na budowę i z każdym dniem coraz ładniej wokół naszych bloków. Cały czas kończą boki balkonów (jeszcze trochę im zostało). Widziałem że układany jest też gres na balkonach. Jest też ekipa sprzątająca, myją po kolei okna. Przy bloku C od strony wybiegu dla psów sa już przygotowane drzewka do nasadzenia. Droga wewnętrzna ukończona, zadaszenie wiaty na parkingi podziemne również. Zadzwoniłem też do budimexu i dowiedziałem się że harmonogram odbiorów najprawdopodobniej będzie znany na początku listopada. Będą do każdego dzwonić w tej sprawie. Nie wiem jak wy ale jestem dobrej myśli i nie mogę się już doczekać aż zamieszkamy na naszym pięknym osiedlu :D

bszu

Postautor: bszu » 19 paź 2018, 7:26

tez nie mogę się już doczekać :)

robek

Postautor: robek » 24 paź 2018, 12:30

Ktoś był ostatnio na osiedlu i może powiedzieć jak tam idą prace? :)

areks

Postautor: areks » 28 paź 2018, 16:28

Siemanko ma ktoś może nowe fotki ?

mordredo

Postautor: mordredo » 29 paź 2018, 10:32

Z dzisiejszego dnia, tylko trzy i tylko od strony kościoła (padało więc nie chciało mi się chodzić naokoło)
Prace trwają nadal, z rozmowy z przywołanymi robotnikami, którzy pracują w garażu to właśnie tam jest jeszcze trochę roboty, a tak to na zewnątrz budynków widać jeszcze wiele niedokończonych robót, głównie to chyba niepomalowane murki, niedokończone panele na balkonach, prace brukarskie i ogrodnicze. Okna wymyte tylko chyba w budynku A i w niecałym B. Deszcze mnie wygonił, więc nie przyglądałem się dokładnie ;)

https://photos.app.goo.gl/BD9tgFXRDikdUbmc6

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 29 paź 2018, 23:51

Byłem dzisiaj, ale nie obchodziłem całej budowy a jedynie blok A. Na zewnątrz jest praktycznie na gotowo, zniknęły palety z farbą i płytkami, które stały na parkingu gdy byłem ostatnio. Powstawiali też przepierzenia pomiędzy balkonam, więc pewnie są one już gotowe.
No i mam dobrą wiadomość dla przyszłych mieszkańców pierwszej klatki bloku A - wygląda, że będziecie odbierać w pierwszej kolejnośći, bo ta połowa bloku jest zrobiona na błysk - są umyte okna. W drugiej klatce (dla mnie niestety ;)) są jeszcze folie na szybach, więc wygląda, że będą odbierać od podwykonawcy po pół bloku :).

Kamil90

Postautor: Kamil90 » 30 paź 2018, 15:51

Dzwoniłem dzisiaj do osoby odpowiedzialnej za odbiory mieszkań po stronie Budimexu i powiedział on, że jak na ten moment Budimex nadal nie odebrał inwestycji od generalnego wykonawcy.

Na pytanie czy będzie to skutkowało dużym przesunięciem terminu odbiorów mieszkań - odpowiedź była, że może zdarzyć się lekkie opóźnienie, ale liczone w dniach, nie w tygodniach.

Miejmy nadzieję, że to będzie prawda i odbiory zaczną się bez dużych opóźnień.

d_ewelina

Postautor: d_ewelina » 30 paź 2018, 16:16

W biurze budimexu nie wiedzą kiedy bedą harmonogramy odbiorow, chociaż ostatnim razem (około 2 tygodnie temu) informowali, że pojawią sie końcem października/ początkiem listopada.

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”