Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
Dopóki Budimex nie odbierze inwestycji od generalnego wykonawcy to nie będą znane terminy odbiorów. Nie wiem jeszcze jaki wpływ na terminy odbiorów ma uzyskanie pozwolenia na użytkowanie - czy ktoś się orientuje ile trzeba na takie pozwolenie czekać? i czy bez tego jest możliwość rozpoczęcia odbiorów mieszkań ?
W większości bloków trwało to.. 2-3 miesiące 

Yassa pisze:W większości bloków trwało to.. 2-3 miesiące
Gdyby w naszym przypadku trwało to 3 miesiące to prawie bylibyśmy w okolicach terminu przeniesienia własności.

Czy ktoś ma jakieś nowe fotki jak tam wygląda osiedle? Pani z Budimexu mówi, że wykonawca dalej nie przekazał budynku

Podobno budynki już są oddane do użytkowania, tylko problem jest w opóźnieniu oddania inwestycji przez Wykonawcę. Pani z Budimexu powiedziała, że w tym tygodniu na pewno nie będzie przekazania, kiedy dokładnie - nie wiadomo. Pierwsze odbiory mają potrwać około miesiąca, także podsumowując raczej się nie wyrobią w terminie.
super, że ludzie mają ekipy porezerwowane....szkoda gadać
Co z tymi murkami na dole przecież nie może tak to zostać bo zaraz zrobią się zielone zacieki. Na wizualizacjach są białe mam nadzieje że pomalują je na dniach. Liczę na to że w przyszłym tygodniu będą wyznaczone terminy odbiorów zgodnie z umową.
Wydaje mi się ze powinni je pomalować. Na innych inwestycjach wszystkie murki są białe 

- Wściekły Wąż
Rozumiem, że na pomalowanym murku zacieki się nie robią?
Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”