My jesteśmy przed odbiorem.
Z góry dziękuję

mar_gorecz pisze:Cześć sąsiedzi,
u mnie do protokołu wpisane 3 usterki: pęknięcie pionowe w pokoju, rysa na parapecie na balkonie (na tym, który oddziela moją część od sąsiada) oraz uszkodzenie na drzwiach wejściowych, widoczne tylko przy otwartych drzwiach. Poza tym 2 okna do lekkiej regulacji. Reszta to pierdoły, które się wyprowadzi przy wykończeniu.
Odebrane po niecałej godzinie.
Pozdrawiam i do zobaczenia![]()
![]()
Maklenezja pisze:Co do ceny to ja do ok 47m mieszkania + ogródek dostałam 290zl.
Mam być może troszkę "głupie" pytanie.
Zostałam poproszona o przesłanie prospektu informacyjnego firmie ktora będzie odbierała...czy pisaliście do Budimexu żeby Wam przesłał go w wersji elektronicznej czy skanowaliscie wersję papierową?
bszu pisze:mar_gorecz pisze:Cześć sąsiedzi,
u mnie do protokołu wpisane 3 usterki: pęknięcie pionowe w pokoju, rysa na parapecie na balkonie (na tym, który oddziela moją część od sąsiada) oraz uszkodzenie na drzwiach wejściowych, widoczne tylko przy otwartych drzwiach. Poza tym 2 okna do lekkiej regulacji. Reszta to pierdoły, które się wyprowadzi przy wykończeniu.
![]()
:-/ ale klucze dopiero po poprawkach...
Kamil90 pisze:bszu pisze:mar_gorecz pisze:Cześć sąsiedzi,
![]()
A czy to nie zależy czasem od stopnia skomplikowania poprawek czy dostajemy klucze po odbiorze (z małymi poprawkami) bądź nie otrzymujemy kluczy ze względu na duże poprawki ?
Może autor głównego postu mógłby się wypowiedzieć czy otrzymał klucze przy tak niewielkiej ilości poprawek czy nie ?
mar_gorecz pisze:Kamil90 pisze:bszu pisze:
A czy to nie zależy czasem od stopnia skomplikowania poprawek czy dostajemy klucze po odbiorze (z małymi poprawkami) bądź nie otrzymujemy kluczy ze względu na duże poprawki ?
Może autor głównego postu mógłby się wypowiedzieć czy otrzymał klucze przy tak niewielkiej ilości poprawek czy nie ?
Cześć,
klucze odebrałem wczoraj. Pęknięcie na ścianie zrobię sobie we własnym zakresie bo zrobię sobie to lepiej (oczywiście w moim mniemaniu lepiej) niż jakaś tam firma. Rysa na parapecie - zgłoszona, no bo istnieje, ale nie przeszkadza mi w mieszkaniu, nie będzie mnie w nocy straszyćktoś ma na wiosnę przyjść i wymienić albo zamalują to jakimś markerem. Swoją drogą ciekawy jestem czy sąsiad, który dzieli ze mną balkon, też zgłosi tą usterkę. Usterka w drzwiach - ugadałem się z nimi tak, że klucze odbieram ale udostępnię mieszkanie na telefon firmie, która ma ją usunąć.
W łazience na posadzce była różnica poziomu coś lekko powyżej 5mm. Nawet tego nie zgłaszałem bo to się wyprowadzi klejem przy układaniu płytek. Nie wspomnę już o ścianach - niby wszystko spoko, tynki są super ale jest sporo miejsc gdzie trzeba coś będzie podszpachlować albo podszlifować. Szkoda czasu na czekanie, są pewne rzeczy, które szybciej zrobi się we własnym zakesie przy naprawdę niewielkim koszcie dodatkowym. Gdyby wykonawca miał każde mieszkanie zrobić na tip-top to byśmy jeszcze musieli poczekać ze dwa lata....
Pozdrawiam i życzę udanych odbiorów
Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości