Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
baciany

Re: Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9

Postautor: baciany » 19 gru 2018, 22:44

Wściekły Wąż pisze:Chyba 4,8 pln za metr. Co ma ilość mieszkańców do tego?

Więcej osób potrzeba więcej wody. Wszędzie gdzie mieszkałem czynsz był różny w zależności od ilości osób.

Xarder

Postautor: Xarder » 19 gru 2018, 22:57

baciany pisze:
Wściekły Wąż pisze:Chyba 4,8 pln za metr. Co ma ilość mieszkańców do tego?

Więcej osób potrzeba więcej wody. Wszędzie gdzie mieszkałem czynsz był różny w zależności od ilości osób.

4.8 to kwota za czynsz administracyjny i utrzymanie części wspólnych kwoty za wodę i ogrzewanie będą podane jak budynek przejmie nowy administrator prąd według zużycia.

robek

Postautor: robek » 20 gru 2018, 19:57

Mieszkanie odebrane, ale tylko dlatego, że chciałem szybko odebrać.
Usterek sporo, ale do protokołu wpisane 9 - praktycznie wszystkie dotyczą balkonu: brak spadku (widoczne ślady po zastojach wody), dwa okna balkonowe do wymiany. - wykonawca gwarantował, że na wiosnę wszystko będzie zrobione.
Z usterek, które mogłem zgłosić, ale dyskwalifikowało by to odbior - różnica na wylewce 1cm w przedpokoju, kilka kątów się nie zgadza, ale w miejscach mało istotnych. Kilka rys na ścianach. Różnica na jednym suficie (2cm!) - ktoś ma pomysł co z tym sufitem zrobić? Da się to jakoś zeszlifować?

Oczywiście udało mi się wynegocjować materiały budowlane w zamian za niewpisanie tych usterek, widać, że wykonawcy bardzo zależało na przekazaniu kluczy. Stwierdził, że wyszlifowanie wylewki to kwestia pół dnia pracy, ale Budimexowi może to zająć nawet do 60 dni bo mają napięty grafik, więc serdecznie podziękowałem...

Po odbierze jeszcze zwróciłem uwagę na „cykającą” wentylacje w jednym pomieszczeniu przy wszystkich oknach zamkniętych, kiedy otworzy się okno, wentylacja pracuje cichutko. Ktoś wie w czym jest rzecz?

Oprócz tego, czy w Waszych mieszkaniach też tak genialnie rozwiązali odpływ od toalety? W mieszkaniu, które odbierałem na innym osiedlu, odpływ kanalizacyjny znajduje się zaraz pod rurą doprowadzającą wodę do spłuczki. Teraz na O9 odpływ jest na scianie obok, wiec zabudowę geberitu trzeba prowadzić przez pół ściany..

aniszot

Postautor: aniszot » 20 gru 2018, 20:14

Odebrałam dziś mieszkanie. Były jakieś drobne usterki za które mam dostać materiały budowlane. Czy ktoś wie gdzie mogę je odebrać i z kim się kontaktować?

robek

Postautor: robek » 20 gru 2018, 20:53

aniszot pisze:Odebrałam dziś mieszkanie. Były jakieś drobne usterki za które mam dostać materiały budowlane. Czy ktoś wie gdzie mogę je odebrać i z kim się kontaktować?

Nam Pani powiedziała, że sama się będzie z nami kontaktować po nowym roku, bo nie tych materiałów teraz „pod ręką”

Patjo

Postautor: Patjo » 20 gru 2018, 23:03

Czy ktoś z bloków C lub D ma informację kiedy zaczną się odbiory w naszych blokach?

agnesq12

Postautor: agnesq12 » 21 gru 2018, 10:43

A wiecie może kiedy zabudują nam windę...jeśli ta ładna białą winda zostanie nie osłonięta to zaraz jak się zaczną remonty, będziemy mieć "zjechaną" windę

bszu

Postautor: bszu » 21 gru 2018, 11:40

agnesq12 pisze:A wiecie może kiedy zabudują nam windę...jeśli ta ładna białą winda zostanie nie osłonięta to zaraz jak się zaczną remonty, będziemy mieć "zjechaną" windę

w klatce pierwszej winda jest zabezpieczona

d_ewelina

Postautor: d_ewelina » 21 gru 2018, 12:33

agnesq12 pisze:A wiecie może kiedy zabudują nam windę...jeśli ta ładna białą winda zostanie nie osłonięta to zaraz jak się zaczną remonty, będziemy mieć "zjechaną" windę

W budynku B, klatka III winda od wczoraj rownież zabezpieczona ;)

pkuc

Postautor: pkuc » 21 gru 2018, 14:51

Cześć,

zwrócił ktoś uwagę czy mamy gdzieś na budynkach zamontowany nr bloku.......9 ?? :)

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”