Montaż role antywłamaniowych w nowym mieszkaniu / czy można / jak - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
pkuc

Montaż role antywłamaniowych w nowym mieszkaniu / czy można / jak - Orlińskiego 9

Postautor: pkuc » 05 sty 2019, 12:59

Rascjanin pisze:Ale mam też pytanie. Czy ktoś myślał o roletach antywłamaniowych? Gdy robili ocieplenie byłem w Budimex'ie pytać się, czy jest możliwość ich założenia i jak to będzie wyglądało. Powiedziano mi, że będzie taka możliwość, ale że mam się tym interesować już po odbiorze. A z tego co widzę, to może być problem z ich założeniem i to spory. Bardzo mało miejsca.

Pod względem technicznym można zamontować rolety tylko bez ingerencji w elewację. 20 grudnia wysłałem pytanie do administracji jak to formalnie rozwiązać, do dzisiaj brak odpowiedzi.....

keks

Re: Montaż role antywłamaniowych w nowym mieszkaniu / czy można / jak - Orlińskiego 9

Postautor: keks » 06 sty 2019, 21:59

Anis pisze:Też się zastanawiałam nad roletami i pewnie je zrobię. Również pytałam w Budimexie i usłyszałam to samo co Rascjanin, więc będę się nad tym zastanawiać później, chociaż pewnie praktyczniej byłoby to zrobić od razu.

Wystarczy przejść się po innych inwestycjach wybudowanych przez Budimex przy Orlińskiego, widać, że ludzie zakładają rolety antywłamaniowe, zwłaszcza na parterach i można sporo podejrzeć.

Natomiast jaki kolor rolet dla bloku dobieramy, bo chyba byłoby dobrze, gdyby wszyscy zakładali w tym samym, żeby później nie wyglądało to pstrokato. Zdaje się, że tu też powinny być jakieś wytyczne projektanta bloku / zarządcy, ktoś chyba powinien nam coś na ten temat powiedzieć.

baciany

Re: Montaż role antywłamaniowych w nowym mieszkaniu / czy można / jak - Orlińskiego 9

Postautor: baciany » 09 sty 2019, 1:45

Ja się od Pan dowiedziałem tylko że skoro mam elewację ciemną przed oknami to i rolety maja być ciemne. jak ktoś ma biała elewację to git A białe. Ale kto tam wie realnie...
Polecacie jakaś firmę do rolet zewnętrznych?

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”