Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
mike_

Re: Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9

Postautor: mike_ » 05 sty 2019, 20:59

Wysiu200 pisze:Tak wgl bylem dzis pod blokiem D co mnie zadziwilo ze z bloku wchodza wychodza ludzie. mysle sprzataja nadrabiaja czas, ale w sobote?? Zaciekawilo mnie to bo Ci ludzie nie wygladali na sprzatajacych ew wykanczajacych. Parka osob wynosila worek z smiecmi jakis karton jakby po lampie .mialem wrazenie ze niektorzy lepsi juz maja swoje 4 katy w oficjalnie nie odebranym bloku. Gdzies juz slyszalem o podobnych akcjach w innych blokach gdzies wkrk wiec bym sie nie zdziwil gdyby bylo tez tak u nas

Wcale bym się nie zdziwił gdyby to były ekipy Bdx wykonujące jeszcze jakieś prace wykończeniowe na klatkach. W połowie grudnia nadal kładli płytki na niektórych balkonach. Garaż pod blokami nadal chyba nie jest zrobiony i oddany do używania przez osoby z bloków A i B, które wykupiły sobie tam miejsca...

Bdx zadeklarował się, że odda mieszkania do 31 stycznia. Skoro dzwonią z propozycją terminu odbioru 2 tygodnie wcześniej, to został przyszły tydzień na takie telefony...

Anis

Postautor: Anis » 05 sty 2019, 23:35

Dzwoniłam w piątek do Bx i z tej rozmowy wynikło że raczej nie ma się co spodziewać żadnych informacji na temat odbiorów przed połową stycznia.

Ale gdyby dzwonili w przyszłym tygodniu to bym się ucieszyła ;)

Anis

Postautor: Anis » 05 sty 2019, 23:38

Wysiu200 pisze:
Anis pisze:Ciężko jest uwierzyć w jakiekolwiek zapewnienia Budimexu skoro w podczas jednej rozmowy Pani z Bx mówi mi rzeczy które się wzajemnie wykluczają i wykręca się jak może aby nie podać żadnego konkretu. Jest to żenujące. Poza tym co do odszkodowania zaproponowali pokrycie kosztów notarialnych w wysokości około 1400 zł, ale dlaczego mieszkańcom budynku C i D ma przysługiwać taka sama kwota co mieszkańcom A i B, których opóźnienie to było 2 tygodnie a nasze 2 miesiące? Poza tym zgodnie z ustawą deweloperską jeśli oni naliczają nam odsetki my również mamy prawo naliczyć odsetki im, a odsetki od kwoty 250 000 co jest zapewne jakąś uśrednioną ceną mieszkań w naszych blokach za okres od 21.11.2018 do 31.01.2019 to jest ponad 3000 zł.

Zgodnie z umowa deweloperska jest to ustawowo chyba 7 procent naliczane wskali roku czyli za 50m2 budimex oddawal by. 50 zl za dzien opoznienia. Ale niestety dopiero po 28 lutego. Dla dewelopera najwazniejsza data to data przeniesienia wlasnosci. Ale do tego czasu juz wszyscy mieszkania beda miec odebrane. Gdyby im zalezalo to juz dawno mieszkania Byly by oddane a tak to pieniadza maja na koncie juz wszystkie, kary placic nie musza, podwykonawca pewnie zaplacil kare
za swoje opoznienia wiec budimex rzucil nam ochlap 1400 nic na tym nie tracac za notariusza myslac ze bedziemy skakac z radosci. Ciesza sie pewnie ci ktorzy juz sie wprowadzili ;) ja napewnego tak tego nie zostawie

No ja już tego 28 lutego nie jestem taka pewna

Fileon

Postautor: Fileon » 07 sty 2019, 15:49

W tym tygodniu ma być znany harmonogram odbiorów, a w przyszłym tygodniu mają ruszyć odbiory w budynkach C i D.

assadm11

Postautor: assadm11 » 07 sty 2019, 18:41

witajcie,
równiez podzielam Państwa opinie, ze graja w kulki..
cos mi sie wydaje, ze zaczna 16-17 i zrobią w 10 dni tak samo jak na 1-szych,..

mike_

Postautor: mike_ » 07 sty 2019, 23:04

Fileon pisze:W tym tygodniu ma być znany harmonogram odbiorów, a w przyszłym tygodniu mają ruszyć odbiory w budynkach C i D.

Skąd to info?

Fileon

Postautor: Fileon » 07 sty 2019, 23:21

mike_ pisze:
Fileon pisze:W tym tygodniu ma być znany harmonogram odbiorów, a w przyszłym tygodniu mają ruszyć odbiory w budynkach C i D.

Skąd to info?

Od Pani od odbiorów. Oczywiście nie ręczę za tą informacje, przekazuje co powiedziała ;) czas pokaże ile w tym prawdy :roll:

Ewelina.Z

Postautor: Ewelina.Z » 08 sty 2019, 18:41

Ja dzisiaj miałam tel.I odbiór mam na 18.01 budynek C.

pkuc

Postautor: pkuc » 08 sty 2019, 21:57

16.01 Budynek C 9:00....odbiór ;)

xfo

Postautor: xfo » 08 sty 2019, 23:08

pkuc pisze:16.01 Budynek C 9:00....odbiór ;)

Ma ktoś z Państwa numer do Pani od odbiorów?

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”