Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Ula

Re: Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Postautor: Ula » 05 sty 2019, 17:57

Pod klatką 3 budynku B.
Stoi tak od 3 dni... Jak tam wnieść jakiekolwiek sprzęty? Oto jest pytanie! :shock: :o Przecież nie chcemy "somsiada" obić.. :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

pkuc

Re: Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Postautor: pkuc » 05 sty 2019, 22:18

Wezwij SM , odcholują. Stoi poza wyznaczonym miejscem parkingowym. Utrudnia wejście do klatki.Jak ktoś nie zostawił kartki za szybą z nr telefonu to nie miej oporów .

IwonaH

Postautor: IwonaH » 20 lut 2019, 19:44

Jako wspólnota będziemy to musieli jakoś uregulować. Tutaj nie chodzi tylko o niszczenie roślin ale przede wszystkim o nasze bezpieczeństwo bo jest to droga pożarowa a na te chwilę żadna straż pożarna tamtędy nie przejedzie.

Dzisiaj byłam podpisywać akt notarialny i pani z BX mówiła, ze straż co jakiś czas przeprowadza kontrole drożności drogi pożarowej i będą wystawiać mandaty całej wspólnocie, dopóki nie ureguluje się tej kwestii. Podobno inne wspólnoty tworzą strefę mieszkańca i wtedy w razie czego mandat dostaje już konkretna osoba.

Już pal licho ten mandat ale nie wyobrażam sobie usuwania aut jakby w którymś z mieszkań wybuchł pożar a straż nie dojedzie. W takim przypadku każda minuta jest cenna wiec proszę pomyśleć tez o tym.

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 20 lut 2019, 23:32

IwonaH pisze:Jako wspólnota będziemy to musieli jakoś uregulować. Tutaj nie chodzi tylko o niszczenie roślin ale przede wszystkim o nasze bezpieczeństwo bo jest to droga pożarowa a na te chwilę żadna straż pożarna tamtędy nie przejedzie.

Dzisiaj byłam podpisywać akt notarialny i pani z BX mówiła, ze straż co jakiś czas przeprowadza kontrole drożności drogi pożarowej i będą wystawiać mandaty całej wspólnocie, dopóki nie ureguluje się tej kwestii. Podobno inne wspólnoty tworzą strefę mieszkańca i wtedy w razie czego mandat dostaje już konkretna osoba.

Już pal licho ten mandat ale nie wyobrażam sobie usuwania aut jakby w którymś z mieszkań wybuchł pożar a straż nie dojedzie. W takim przypadku każda minuta jest cenna wiec proszę pomyśleć tez o tym.

Jestem za uregulowaniem parkowania pod blokiem, ale pozwolmy sie wszystkim najpierw powprowadzac.

Neigbour

Postautor: Neigbour » 26 lut 2019, 15:46

Dzisiaj wybrałem się do was sąsiedzi z O9 i musze przyznać, że tego co się wyczynia z parkowaniem pod waszymi blokami to jeszcze na Avii / Orlińskiego nie widziałem... Samochody stojące na prawie całej szerokości chodnika od kościoła / dostawczaki parkujące na tym, co kiedyś miało być zielenią (szczególnie logowany meble-marzenie.pl medcedes ) / przejazd samochodów dosłownie na centymetry bo od strony kościoła samochody stoją po obu stronach drogi... dobrze chociaż, że jeszcze drogi drożne to mogłem wózkiem przejechac...
życzę wam z całego serca powodzenia w uregulowaniu kwestii parkowania!
Tylko wyrażam swoje spostrzeżenia więc nie hejtujcie mojej wypowiedzi :) bo nie mówię, że przy innych blokach na etapie wykańczzania było dużo lepiej...

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 02 kwie 2019, 23:44

Hej! W zwiazku z tym ze nasza enklawa jest jakby slepa ulica, moze udalo by nam sie ogarnac cos takiego jak maja np na dywizjonu 303 " wjazd tylko dla mieszkancow. Orlinskiego 9" grono mieszkancow avii mialo by wtedy problem z paringiem pod naszym blokiem i bylo by choc troche moze i wygodniej dla nas wszystkich z 9tki.. Jakies identyfikatory mozna by sobie wyrobic dla naszych gosci identyfikator goscia i sprawa byla by zalatwiona. Ktos sie orientuje czy jest szansa i sens sie wcos takiego bawic??

Bierm

Postautor: Bierm » 04 kwie 2019, 9:40

A kto miałby zajmować się egzekwowaniem tego? Nasz ochroniarz nawet nie potrafi zwrócić wagi kierowcom którzy parkują na trawniku..

pkuc

Postautor: pkuc » 04 kwie 2019, 9:53

Również prosiłem ochronę żeby zwracała uwagę na samochody zaparkowane na trawniku, brak reakcji. Tak samo samochody zaparkowane na zjeździe do hali garażowej.

mateusz89

Postautor: mateusz89 » 06 kwie 2019, 23:04

Zastanawia mnie ten "strażak" to te miejsca można kupić?
Czy ktoś sobie na dziko wstawił?
Bo kolorystycznie jest inny niż przy wszystkich blokach Avii i Orlińskiego?
Macie jakieś info czy te miejsca przy Orlińskiego 9D są do kupienia?

Obrazek

Neigbour

Postautor: Neigbour » 07 kwie 2019, 8:48

mateusz89 pisze:Zastanawia mnie ten "strażak" to te miejsca można kupić?
Czy ktoś sobie na dziko wstawił?
Bo kolorystycznie jest inny niż przy wszystkich blokach Avii i Orlińskiego?
Macie jakieś info czy te miejsca przy Orlińskiego 9D są do kupienia?

Obrazek

W innych blokach Budimex się sadzi z nadzorem o takie miejsca więc odradzał bym zakup i odbiór. To są miejsca które powinne być wg. Planów przeznaczone dla osób niepełnosprawnych ale Budimex ich poprawnie nie oznacza i potem próbuje sprzedać jak już bloki są oddane.

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”