Ochrona i inne sprawy / organizacja wspólnoty mieszknaiowej - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
artek-

Ochrona i inne sprawy / organizacja wspólnoty mieszknaiowej - Orlińskiego 9

Postautor: artek- » 06 kwie 2019, 21:38

Po miesiącu oczekiwania uzyskałem informację od AS Nieruchomości skąd się wzięła ochrona we Wspólnocie - w aktach notarialnych i innych dokumentach z Budimexu nie było mowy o ochronie i dowiedziałem się ze jest po naliczeniu miesięcznym opłat.

Ochrona jest, bo podjęta została stosowna uchwała (11/2018) - obaj (!) właściciele zagłosowali za :)

Pierwsze zebranie Wspólnoty planowane jest po wakacjach - do tego czasu ewentualne uchwały mogą zostać poddane pod głosowanie na wniosek 10% właścicieli (wg. udziałów).

Mnie osobiście dziwi tak długi okres czasu do pierwszego zebrania - Budimex pozbył się swoich udziałów pewnie z końcem lutego. Sprawa ochrony to oczywiście inna sprawa, przypuszczam że jednym z właścicieli był Budimex i wobec braku jakiejkolwiek informacji o zamiarze zatrudnienia ochrony nie powinien robić tego co zrobił.

Jak znajdę czas spróbuję podjechać do biura AS Nieruchomości obejrzeć uchwały (chyba ze ktoś z forumowiczów ma ich kopie i mógłby je pokazać).

Bierm

Re: Ochrona i inne sprawy / organizacja wspólnoty mieszknaiowej - Orlińskiego 9

Postautor: Bierm » 09 kwie 2019, 8:15

Zatem drodzy sąsiedzi, jest chęć 10% z was (wg udziałów) na odwołanie ochrony, za która każdy z nas płaci minimum 400 zł rocznie?

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 09 kwie 2019, 9:04

Gdzie mam podpisać?

Kamil90

Postautor: Kamil90 » 09 kwie 2019, 9:08

Jestem jak najbardziej za!

agnesq12

Postautor: agnesq12 » 09 kwie 2019, 9:47

gdzie podpisać i do kogo się zgłośić

d_ewelina

Postautor: d_ewelina » 09 kwie 2019, 11:29

Rownież jesteśmy za likwidacją

Bierm

Postautor: Bierm » 09 kwie 2019, 13:47

Artek, jako, ze jesteś osobą najlepiej orientującą się w tej kwestii, możemy liczyć na ciebie ws sporządzenia stosownego pisma?
Przejscie potem po osiedlu i zabranie podpisów to będzie łatwa sprawa :) sprzeciwu chyba nie będzie

artek-

Postautor: artek- » 09 kwie 2019, 14:21

Bierm pisze:Artek, jako, ze jesteś osobą najlepiej orientującą się w tej kwestii, możemy liczyć na ciebie ws sporządzenia stosownego pisma?
Przejscie potem po osiedlu i zabranie podpisów to będzie łatwa sprawa :) sprzeciwu chyba nie będzie

Nie jestem dobrą osobą - nie mieszkam i nie będę mieszkał na Orlińskiego (może na starość :) ), mieszkanie będę wynajmował. Podpiszę się za rezygnacją z ochrony oczywiście, ale ciężar organizacyjny musi wziąść ktoś na siebie.

"Męczyłem sie" w swoim czasie z Activ Investment, stąd może mam trochę szerszą wiedzę jak działa Wspólnota Nieruchomości i styk Wspólnota-Developer, ale z uwagi na to co napisałem powyżej będę trzymał się raczej z boku.

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”