Opłaty za mieszkanie / wysokość opłaty eksploatacyjnej - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Bierm

Re: Opłaty za mieszkanie / wysokość opłaty eksploatacyjnej - Orlińskiego 9

Postautor: Bierm » 06 mar 2019, 11:38

U mnie na stronie internetowej w opłatach w jednym mieszkaniu mam tylko zaliczkę za CO i wodę, zaś w drugim jest za CO, kontener na śmieci i czynsz. Straszny bałagan mają z tymi opłatami.
A co do BX - za ten czas od odebrania mieszkania do przeniesienia własności mamy zapłacić budimexowi, a on się rozlicza z zarządca, bo to on był wtedy właścicielem mieszkania. Zarządca po prostu nalicza „podwójnie” opłaty żeby kredytować sobie działalność, w rozliczeniu zaliczek pewnie by to wyszło dopiero.

tywin

Postautor: tywin » 31 lip 2019, 18:25

Czy u naszego administratora jest rozliczanie mediów po I półroczu? Mieszkam na razie w innym mieszkaniu i kompletnie nie korzystam z mieszkania na Orlińskiego. U innych administratorów zawsze co pól roku dostawałem rozliczenie zużycia wody i CO. Tutaj co miesiąc ładuje 600 zł na czynsz. Nie mówię już o kontenerze, która został zabrany sprzed mojego bloku, a który widnieje dalej na opłatach, czy o ochronie, którą spotkałem raz w ciągu pól roku :)

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 31 lip 2019, 19:14

Zapewne media rozliczą nam po pol roku narazie placimy za ilosc wody itd przyjeta pewnie z jakies sredniej. 3 m3 na miesiac. Skoro nie mieszkasz na orlińskiego jak masz widzieć ochronę :P

tywin

Postautor: tywin » 03 sie 2019, 21:46

Czasami tam zagladam, ale za kazdym razem w slowie parter jest coraz mniej literek :) Klatka wyglada troche jakby miala z 10 lat, a chyba nie ma 1 roku :) Zreszta ochroniarz chyba siedzi na bloku D, wiec raczej nie spotkam go czesto.

tywin

Postautor: tywin » 29 sie 2019, 22:09

Przyszlo mi w koncu rozliczenie za media za pierwsze polrocze, ale tylko woda. Czy ktos wie, czy CO tez jest rozliczane?

artek-

Postautor: artek- » 30 sie 2019, 8:10

tywin pisze:Przyszlo mi w koncu rozliczenie za media za pierwsze polrocze, ale tylko woda. Czy ktos wie, czy CO tez jest rozliczane?

Kiedys pytalem AS-Nieruchomosci - cytuje:

"CO rozliczane będzie za cały rok kalendarzowy z odczytów liczników na koniec grudnia i po otrzymaniu faktur za XII."

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”