Zimno w mieszkaniach! / jak zwiększyć temperaturę w mieszkaniach - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Wojtek1900

Zimno w mieszkaniach! / jak zwiększyć temperaturę w mieszkaniach - Orlińskiego 9

Postautor: Wojtek1900 » 06 lis 2019, 17:12

Witam,

prosiłbym o informację kogo dotyczy problem zimna w mieszkaniach spowodowany prawdopodobnie zbyt niską temperaturą wody do ogrzewania dostarczoną przez MPEC -> czujniki są automatyczne, co powoduje iż z jednej strony jest taniej bo grzane tylko do określonej temperatury, a z drugiej brak możliwości zwiększenia temperatury na grzejniku.

Szczerze mówiąc rozmawiałem z kilkoma osobami które mają ten sam problem, niemniej jednak nie jestem pewien czy istnieje na niego jakieś inne rozwiązanie niż np., zakup dodatkowej grzałki do grzejnika (dość absurdalne rozwiązanie w XXI wieku ale cóż, może trzeba).

Prosiłbym o informację czy ktoś z tym walczył, zgłaszał do znakomitego Zarządcy, i czy znalazł jakieś rozwiązanie.

Dzięki, pozdrawiam,

scomin

Re: Zimno w mieszkaniach! / jak zwiększyć temperaturę w mieszkaniach - Orlińskiego 9

Postautor: scomin » 06 lis 2019, 18:51

Jaką masz temperaturę w mieszkaniu? U mnie w tym momencie przy grzejnikach odkręconych na "4" temperatura w mieszkaniu wynosi 24 stopnie, czyli jak dla mnie w sam raz (budynek D).

Wojtek1900

Re: Zimno w mieszkaniach! / jak zwiększyć temperaturę w mieszkaniach - Orlińskiego 9

Postautor: Wojtek1900 » 07 lis 2019, 6:34

za niską ;)
Nie mam jak sprawdzić szczerze mówiąc, ale z tego co widać na forum bloku A mogę zawalczyć samemu najpierw.
Dam znać jeśli będzie to skuteczne.

Pozdrawiam,

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”