Witam,
Niestety nie wygląda to najlepiej. Z początkiem lutego stan zaawansowania inwestycji był na poziomie 75% a na dzień 05 marca zaledwie 78%.
Obawiam się, że termin zakończenia budowy ulegnie przesunięciu ale nie wiadomo czy odbije się to na terminach odbiorów mieszkań (listopada 2018).
Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
-
Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
Szanowni Państwo,
zaistniała sytuacja spowodowana jest niekorzystnymi warunkami pogodowymi, które wystąpiły na przełomie lutego i marca.
Oczywiście bierzemy tego typu czynniki pod uwagę w realizacji założeń, tak by dążyć do wywiązania się z terminów ustalonych z klientami.
z wyrazami szacunku
Biuro Prasowe BXN
zaistniała sytuacja spowodowana jest niekorzystnymi warunkami pogodowymi, które wystąpiły na przełomie lutego i marca.
Oczywiście bierzemy tego typu czynniki pod uwagę w realizacji założeń, tak by dążyć do wywiązania się z terminów ustalonych z klientami.
z wyrazami szacunku
Biuro Prasowe BXN
mike_ pisze:Ktoś wie jak tam budowa dalej idzie?
Byłem wczoraj na budowie, jedyną zmianę którą zauważyłem to to że pracownicy budowy wyszli na balkony budynku C w celu instalacji metalowych . do balustrad balkonowych

biuro.prasowe pisze:Szanowni Państwo,
z wyrazami szacunku
Biuro Prasowe BXN
Nie kłamcie w żywe oczy. Niekorzystne warunki atmosferyczne trwające raptem przez tydzień (przypominam, bo chyba macie krótką pamięć - mrozy do max. -20 w nocy i max - 5 w dzień) spowodowały opóźnienie już o 2 miesiące? Nie osiągnęliście nawet poziomu zakładanego na początek stycznia.
Kolejne puste tłumaczenia BDX

@Biuro Prasowe - rozumiem, że mieszkania są mega tanie i jest ich wiele ale Wasze odpowiedzi świadczą, że traktujecie nas jak naiwniaków i idiotów.

Swoją drogą przypominam, że 100% zgodnie z umową powinno zostać osiągnięte w okolicach 21 maja, a więc już za 2,5 miesiąca. Dotrzymanie tego terminu jest więc zupełnie nierealne. Ciekawe jak to ewentualnie wpłynie na termin przekazania kluczy.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2018, 1:34 przez mike_, łącznie zmieniany 1 raz.
Swoją drogą przypominam, że 100% zgodnie z umową powinno zostać osiągnięte w okolicach 21 maja, a więc już za 2,5 miesiąca. Dotrzymanie tego terminu jest więc zupełnie nierealne. Ciekawe jak to ewentualnie wpłynie na termin przekazania kluczy.
między majem, a listopadem jest 6 miesięcy. nawet jak ukończenie budowy się opóźni to niekoniecznie musi to wpłynąć na termin przekazania kluczy.
miejmy nadzieję że będzie ok

- Wściekły Wąż
Dostałem dzisiaj mejla, że koniec budowy jest przesunięty na 31 lipca i przesuwa się w związku z tym płatność ostatniej raty. Też takie pismo dostaliście?
Wściekły Wąż pisze:Dostałem dzisiaj mejla, że koniec budowy jest przesunięty na 31 lipca i przesuwa się w związku z tym płatność ostatniej raty. Też takie pismo dostaliście?
Cześć,
tak ja również takie pismo dostałem - dla osób, które mają kredyt spłata ostatniej transzy ma odbyć się do dnia 21 sierpnia 2018.
- Wściekły Wąż
A wiesz może, o co chodzi z aneksem do umowy deweloperskiej? Napisali, że można zrobić taki aneks na ich koszt, ale czy to jest do czegoś potrzebne?
Z tego co mi się wydaje, taki aneks jest potrzebny do zmiany terminu płatności transzy kredytowej, ale mogę się mylić...
Jeżeli zakup mieszkania jest na kredyt to bank może wymagać aneksu do umowy deweloperskiej aby ustalić nowe terminy wypłaty transz.
Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”