Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
pago

Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Postautor: pago » 21 wrz 2018, 23:27

gucio pisze:Dla Was liczy się dzień w którym dostaniecie klucze od mieszkania a nie kiedy budowa zakończy się w 100% . . .
Zatem proszę sprawdzić sobie z aktach notarialnych do kiedy mają Wam oddać klucze i dopiero wtedy jeśli się z tego terminu nie wywiozą to wtedy należy się martwić :-)

Chyba nie do końca masz racje bo z tego co słyszałem od znajomych co też odbierali mieszkanie na czyzynach okres od zakończenia budowy do odbiorów trwa około 2 miesiące. Czyli chyba załatwianie pozwolenia na użytkowanie itp. To raczej nie działa w ten sposób że wychodzi ostatni robotnik a mieszkańcy wchodzą... Dlatego jeśli budowa przedłuż się o miesiąc to uważam że odbiory mogą przesunąć się na rok 2019 chociaż dalej jestem dobrej myśli i mogę się mylić.

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 22 wrz 2018, 0:43

Gucio, chyba nie tak zupełnie wszystko jedno kiedy 100%, bo trzeba jeszcze na czas zapłacić ostatnią ratę i nie stracić MDM'u...

slayer2809

Postautor: slayer2809 » 22 wrz 2018, 12:55

Byłem przed chwilą na budowie i jakoś specjalnie ruchu nie ma. Jedynie na rusztowaniu przy bloku C coś działają. Mimo wszystko z takich większych spraw do zrobienia została cześć drogi, balkony i kilka mniejszych spraw. Myślę że jeszcze tydzień i będzie wszystko na gotowo. Czy zbyt dużym optymistą jestem? Co myślicie?

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 22 wrz 2018, 14:33

Nic nie myślimy, bo nie mamy pojęcia co się dzieje w środku ;).

slayer2809

Postautor: slayer2809 » 22 wrz 2018, 18:03

W środku powinno być dobrze, widziałem nieraz w różnych miejscach jak okna były otwarte że wnętrze już pomalowane na biało. Wczoraj byłem wieczorem na budowie jak było już ciemno i świeciło się światło na klatkach schodowych, tutaj również było na gotowo. Także powinno być dobrze :D

mordredo

Postautor: mordredo » 22 wrz 2018, 19:56

slayer2809 pisze:Wczoraj byłem wieczorem na budowie jak było już ciemno i świeciło się światło na klatkach schodowych, tutaj również było na gotowo.

Światło na klatkach zapalone jest 24/7 odkąd tylko lampy łyknęły prądu :|. Gdzieś na forum innego bloku czytałem, że lampy na klatkach nie maja czujników ruchu więc jak ktoś ich nie zgasi to rachuneczek dla wspólnoty się nakręca :evil:
(jeśli tu będzie podobnie to mamy NUMERO UNO :lol: na pierwsze zebranie wspólnoty)ale o tym już gdzie indziej, sorry za OFFTOP :?

Czarnykot

Postautor: Czarnykot » 22 wrz 2018, 20:07

Może uda się zamontować czujki ruchu. Aby ograniczyć koszty za prąd

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 22 wrz 2018, 20:40

Albo wyłączniki czasowe. Dziwię się, że nikt o tym nie pomyślał, w starym bloku z wielkiej płyty w którym się wychowywałem takie cuda techniki były już 40 lat temu ;).
No ale na razie rachunki nabijają sobie a nie nam, więc wporzo :P.

mordredo

Postautor: mordredo » 22 wrz 2018, 21:49

Zaznaczam, że mogę się mylić :P(to przez ten kościół koło bloku coś mi tam gdzieś ciągle dzwoni :D )

Czarnykot

Postautor: Czarnykot » 22 wrz 2018, 21:50

Może uda się to poruszyć na pierwszym spotkaniu.

A drugie pytanie, co myślicie o tym aby mieć ochrone 1/2 osoby na nasze 4 bloki?
Nie ukrywam ze lepiej jak ktoś się kręci i dogląda. Jeśli firma która nam proponuje budimex jest za droga można wczesiej zacząć szukać innej firmy ochroniarskiej..

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”