Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
mordredo

Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Postautor: mordredo » 16 lis 2018, 13:47

SpecSpecjalista pisze:Rozpłacz się. O tym że budowa jest opóźniona, wszyscy wiemy z tego wątku od początku roku, również mam ekipę na łazienkę umówioną od lutego bo takie mają terminy i jakoś się z nimi zamierzam dogadać.
Również rozmawiałem z panią z Budimexu od odbiorów, pytając czy jest szansa na odbiory w tym roku, pani powiedziała że tak i Chcą to zrobić jak najszybciej. Opóźnienie to tydzień-dwa według niej i w przyszłym tygodniu ma być znane coś więcej. Budynki były już odbierane od podwykonawców a w tym momencie są przez nich poprawiane. Straszna panika na tym forum, co to będzie dopiero po budowie, nawet myśleć nie chcę, dobrze chociaż że większość tych panikujących nie jest z budynku A.

Po co ta fatyga? Ulżyło Ci człowieku? :roll:
Forum służy do dyskusji i do wymiany informacji a nie do podnoszenia samooceny...o ile część twojej wypowiedzi jest przydatna to reszta nie na miejscu.

SpecSpecjalista

Postautor: SpecSpecjalista » 16 lis 2018, 13:59

Nie podnoszę swojej samooceny tylko ta panika do niczego nie prowadzi. Informację są takie ze jest opóźnienie, wszyscy to wiedza i widzą od dawna i nagle ktoś ma z tym problem. Informację są podane, a lament na temat tego że komuś się kończy umowa najmu czy ktoś ma ekipę zarezerwowaną są nie na miejscu.
Zostałem zrugany co najmniej jakbyś komuś nawrzucał od nie wiadomo kogo i czego, już nie będę panie i panowie.

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 16 lis 2018, 14:22

Fajnie, jeszcze nie mieszkamy razem, a już padają teksty, że nie chcemy się mijać na korytarzach :D
Tylko spokój może nas uratować ;)
Z drugiej strony nie można komuś zakazać się czuć rozżalonym. Rozumiem wkurzenie, bo sam nie zawsze daję radę zachować dystans.
Jednak proszę pamiętać, że wszyscy jedziemy na tym samym wózku i każdy tak naprawdę czuje to samo. Lepiej skupmy się na przekazywaniu potrzebnych informacji i wspieraniu się, gdy ktoś akurat ma kryzys, a nie skaczmy sobie do gardeł.

mordredo

Postautor: mordredo » 16 lis 2018, 14:56

Dokładnie Wściekły ;) , należy jeszcze dodać, że piszemy tutaj w dość wąskim gronie osób zainteresowanych wspólnym tematem, i niebawem niektórzy z nas poznają się osobiście, potrzebować będą pomocy sąsiada, a może nawet zaprzyjaźnią się na dłużej ;). Kiepsko byłoby zorientować się, że gość, z którym właśnie wnosisz meble, pijesz piwko i ogólnie fajnie ci się z nim gada to ten, którego parę miesięcy wcześniej obsmarowałeś na forum :lol:

Pelka

Postautor: Pelka » 16 lis 2018, 15:36

Witam

Wy tutaj skaczecie sobie do gardeł a lepiej sprawdźcie pocztę.
Ja dzisiaj o 13:30 dostałam wiadomość od Budimexu.
A więc:
odbiór mieszkań A i B grudzień 2018
a odbiór mieszkań C i D styczeń 2019.

W ramach rekompensaty oferują darmowego notariusza i 5 odpisów.

Pozdrawiam
Wszystkim nowym lokatorom życzę cierpliwości i milego weekendu .

:) ;)

mike_

Postautor: mike_ » 16 lis 2018, 21:45

SpecSpecjalista pisze:
mike_ pisze:
baciany pisze:Wiadomość od osoby która zajmuje się koordynacją odbiorów:

Odbiorow na pewno nie będzie w listopadzie
A czy będzie to grudzień styczeń czy później to nie wiadomo
Jutro lub w poniedziałek będzie oficjalne pismo o tym że mieszkań w listopadzie NIE BĘDZIE

Także ten....

To chyba jakiś żart...
Ludzie mają ekipy porezerwowane, niektórym kończy się najem obecnych mieszkań, gdzie my będziemy mieszkać w przypadku np. ponad miesięcznej obsuwy?
Ja rozumiem, że 21 listopada to data orientacyjna na odbiór ale co to znaczy styczeń czy później? Jak będzie później to będzie już luty, a zdaje się, że do 28 lutego są zobowiązani przenieść własność. Po tym terminie zacznie się naliczanie kar umownych.

Rozpłacz się. O tym że budowa jest opóźniona, wszyscy wiemy z tego wątku od początku roku, również mam ekipę na łazienkę umówioną od lutego bo takie mają terminy i jakoś się z nimi zamierzam dogadać.
Również rozmawiałem z panią z Budimexu od odbiorów, pytając czy jest szansa na odbiory w tym roku, pani powiedziała że tak i Chcą to zrobić jak najszybciej. Opóźnienie to tydzień-dwa według niej i w przyszłym tygodniu ma być znane coś więcej. Budynki były już odbierane od podwykonawców a w tym momencie są przez nich poprawiane. Straszna panika na tym forum, co to będzie dopiero po budowie, nawet myśleć nie chcę, dobrze chociaż że większość tych panikujących nie jest z budynku A.

I po co te nerwy przyszły sąsiedzie? ;)
Nie lepiej podchodzić do każdego z szacunkiem, nawet tutaj, skoro mimo opóźnienia za chwilę będziemy obok siebie mieszkać? ;)
Strasznie się spinasz na tym forum, co to będzie dopiero po budowie, nawet myśleć nie chcę, dobrze chociaż, że z takim podejściem do przyszłych sąsiadów inni, w tym panikujący i niepanikujący z każdego budynku będą stanowili mniejszość w naszej wspólnocie. ;)

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 16 lis 2018, 23:27

Też dostałem taki list.
Z początku spojrzałem na daty i tam jest, że przenoszą z 21 listopada na 31 stycznia. W tym momencie aż mi się słabo zrobiło ;).
No ale dalej jest, że odbiory z bloku A i B w grudniu, więc dla mnie to jakaś pociecha, chociaż przyszli mieszkańcy C i D pewnie jednak bardziej wkurwieni - no ale od dawna było widać, że tam opóźnienie jest większe.
Na plus jest to, że jednak dają jakiś rodzaj rekompensaty, ten notariusz to jednak konkretny pieniądz zostający w kieszeni (według nich 1400 pln).

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 16 lis 2018, 23:46

Czy opoznienie by bylo czy nie i tak oddawali by pewnie bloki pokolei. Ja jestem z samej gory bloku D i pewnie dostane mieszkanie w momencie jak sassiedzi z A beda juz po parapetowce. Najbardziej jednak czuje nie smak z takiego powodu ze bloki na sasiednich dzielnicach ropoczely budowe po naszej , ludzie zdazyli sie wprowadzic a my dalej czekamy i czekamy.. Za nie dlugo minie 3 lata to jest chore.

mordredo

Postautor: mordredo » 17 lis 2018, 11:22

Wykrakałem sobie ten styczeń 8-) :lol:

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 17 lis 2018, 11:31

Zdawalem sobie z tego sprawę, ale liczylem ze moze sie milo zaskocze :roll:

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”