Budowa inwestycji Orlińskiego 9 w Krakowie Czyżynach - dew. Budimex

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
iti

Re: Budowa inwestycji Orlińskiego 9 w Krakowie Czyżynach - dew. Budimex

Postautor: iti » 22 cze 2017, 13:27

Tak :)

Obrazek
Od strony placu zabaw na osiedlu Avia

Obrazek
Od strony wybiegu dla psów

kubens1pl

Postautor: kubens1pl » 22 cze 2017, 20:31

KRK pisze:Nie sadzą drzew bo tam będą bloki . Od strony kościoła jeden i w miejsce "psiarni" drugi :cry:

To zła wiadomość :(
A masz może jakiś artykuł (czy coś w ten deseń), gdzie można poczytać o tych inwestycjach?

airs

Postautor: airs » 29 cze 2017, 23:04

kubens1pl pisze:
KRK pisze:Nie sadzą drzew bo tam będą bloki . Od strony kościoła jeden i w miejsce "psiarni" drugi :cry:

To zła wiadomość :(
A masz może jakiś artykuł (czy coś w ten deseń), gdzie można poczytać o tych inwestycjach?

To mało prawdopodobna wiadomość ;)
Od strony wschodniej, czyli kościoła ma być teren zielony jak podają internety (BMX chciał tamtędy drogę łącznikową), a od strony północnej to przy 8-kondygnacyjnym, długim budynku chyba nikt nie będzie ryzykował inwestycji mieszkaniowej w miejscu gdzie jest ten wybieg dla psów, już prędzej ciut w stronę kościoła obok słynnego ogródka "zielono mi".

areks

Postautor: areks » 08 lis 2017, 21:16

ma ktoś jakieś aktualne fotki ?

skyman

Postautor: skyman » 09 lis 2017, 1:41

Widziałem, że konstrukcja chyba już skończona, a na części budynków zaczęli już ocieplenia i elewację :)

aniszot

Postautor: aniszot » 16 lis 2017, 23:27

Dzisiaj byłam w biurze w Krakowie i otrzymałam dokument, z którego wynika , że na dzień 3 listopada inwestycja jest zrealizowana w 65 %- mniej niż zgodnie z umową. Już w październiku miało być 67 %. A moja transza już dawno poszła... Co w takiej sytuacji trzeba robić? Czy można wtedy wpłacić pieniądze później?

mike_

Postautor: mike_ » 17 lis 2017, 0:22

aniszot pisze:Dzisiaj byłam w biurze w Krakowie i otrzymałam dokument, z którego wynika , że na dzień 3 listopada inwestycja jest zrealizowana w 65 %- mniej niż zgodnie z umową. Już w październiku miało być 67 %. A moja transza już dawno poszła... Co w takiej sytuacji trzeba robić? Czy można wtedy wpłacić pieniądze później?

Czyli przez cały miesiąc osiągnęli tylko więcej 1% stopnia zaawansowania? Widać po samej budowie, że opóźnienie się zwiększa, bo zgodnie z prospektem informacyjnym obecnie miały być już wstawione okna we wszystkich budynkach.

Następnym razem możesz wstrzymać transzę aż do momentu przedstawienia przez BX oświadczenia o osiągnięciu wymaganego w umowie stopnia zaawansowania inwestycji. Ja przynajmniej mam zamiar wstrzymać płatność w przypadku opóźnienia.

aniszot

Postautor: aniszot » 18 lis 2017, 19:52

Tak jest opóźnienie. Napisałam do biura w Warszawie i Krakowie ale nikt mi nie odpisał. A czy w przypadku ich opóźnienia przy kolejnym terminie wpłaty nie będą doliczać odsetek za niewpłaconą transzę ?

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 20 lis 2017, 18:42

Z tym opóźnieniem to chyba nie jest tak do końca. Z obserwacji budowy śmiało można powiedzieć że Budimex nie buduje wg. tego jak to jest zaplanowane. Każdy postęp w budowie dotyczy całej inwestycji wg aneksu. W rzeczywistości budynek A jest prawie cały ocieplony a w ostatnim D dopiero co skończyli lać beton niedawno.. Także reasumując zaawansowany postep w A i opoznienie w D daje nam w połowie to co niby zakładali na obecny miesiąc. Za 2 miechy skonczą A i pozniej B C i na koncu D.. Ale fakt wkurzające jest to że przy listopadowej transzy chyba zabrakło 1 procenta, Bank miał tego pilnować a i tak wyplacil pieniadze skoro zgodnie z umową nie powinien przynajmniej moj Bank..

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 20 lis 2017, 18:44

z tym jednym miesiącem i 1 procentem to też jest coś nie bardzo. Bo przez miesiac wstawili okna w A i prawie go ocieplili i w B sa okna do połowy i tez go ocieplaja od PN. i to jest ten 1 %?

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”