Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
gucio

Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Postautor: gucio » 27 lip 2018, 18:45

Wysiu200 pisze:A moze z tymi niedorobkami nie bedzie tak zle?? Wydaje mi sie ze bardziej prawdopodobne zastanie sporej ilosci nie dorobek bylo by w przypadku gdyby wykonawca spieszyl sie zeby np wyrobic sie na ten majowy termin lub nawet lipcowy.. A skoro oni sobie co chwile bez problemu przedluzaja termin zakonczenia budowy, a na miejscu nie widac pracy w oszalamiajacym tempie to moze na spokoju koncza i bdzie wszystko fajnie jak na O12 ;) ja trzymam sie tego :)

Ale ONI się nie niewyrabiają tylko nie mają ludzi do pracy i to jest problem Budimexu firmy podwykonawcze nie mają pracowników.
Przed O1 wisi wielka reklama że szukają pracowników i płacą od 4700zł brutto :-)

knd

Postautor: knd » 27 lip 2018, 21:00

gucio pisze:
Wysiu200 pisze:A moze z tymi niedorobkami nie bedzie tak zle?? Wydaje mi sie ze bardziej prawdopodobne zastanie sporej ilosci nie dorobek bylo by w przypadku gdyby wykonawca spieszyl sie zeby np wyrobic sie na ten majowy termin lub nawet lipcowy.. A skoro oni sobie co chwile bez problemu przedluzaja termin zakonczenia budowy, a na miejscu nie widac pracy w oszalamiajacym tempie to moze na spokoju koncza i bdzie wszystko fajnie jak na O12 ;) ja trzymam sie tego :)

Ale ONI się nie niewyrabiają tylko nie mają ludzi do pracy i to jest problem Budimexu firmy podwykonawcze nie mają pracowników.
Przed O1 wisi wielka reklama że szukają pracowników i płacą od 4700zł brutto :-)

Phi... w biedronce dzisiaj widzialem ogloszenie na magazyniera - od 3200 do 5050 brutto + darmowe obiady. To sie porobilo z tymi pensjami. :D

damianw

Postautor: damianw » 20 sie 2018, 13:36

Witam
Wg informacji uzyskanej od BX aktualny stan zaawansowania inwestycji wynosi 96,5%.

mordredo

Postautor: mordredo » 20 sie 2018, 22:11

Taaaaa....96,5% :?: :? Ciekaw jestem co przed blokiem D robi rozładowany nowy transport silikatów? przecież taki etap budowy powinien już być dawno zakończony, ogólnie na budowie widać syf, nieład i marnotrawstwo do tego wszędzie pełno niedokończonych prac :evil: wybaczcie mi moje "czarnowidztwo" ale mój wcześniejszy optymizm coraz bardziej przygasa :(

magdziula

Postautor: magdziula » 23 sie 2018, 9:26

witajcie
Ja dzwoniłam do Bx i dowiedzialam sie ze po trochu wiele prac jest nieskonczonych,w tym dach, nie ma dzrzwi wejsciowych wszystkich, w ktoryms budynku brak instalcji eletechnicznej, elewacja, chodniki i architektura.to wszystko co wymienilam nie osiagnelo 100% stanu. ale zapewnija ze mieszkanie do konca listopada dostaniemy,ja niewirze.

bszu

Postautor: bszu » 23 sie 2018, 10:13

jakaś masakra....
ciekawe czy takie jaja były przy poprzednich budynkach :-/

mike_

Postautor: mike_ » 23 sie 2018, 20:28

magdziula pisze:witajcie
Ja dzwoniłam do Bx i dowiedzialam sie ze po trochu wiele prac jest nieskonczonych,w tym dach, nie ma dzrzwi wejsciowych wszystkich, w ktoryms budynku brak instalcji eletechnicznej, elewacja, chodniki i architektura.to wszystko co wymienilam nie osiagnelo 100% stanu. ale zapewnija ze mieszkanie do konca listopada dostaniemy,ja niewirze.

Najgorzej jest z tego co widać z budynkiem D. 100% miało nastąpić 21 maja, a już 2 razy BdX wydłuża termin osiągnięcia 100%.
Porażka z tą budową. :x

bszu

Postautor: bszu » 24 sie 2018, 7:40

wszystkie bloki mialy ten sam termin zakończenia budowy.... 21 maj :-D

Czarnykot

Postautor: Czarnykot » 24 sie 2018, 11:39

Pewnie dojdą poprawki w mieszkaniach, to przy dobrych wiatrach myśle ze uda się dostać klucze
dopiero w grudniu...

bszu

Postautor: bszu » 24 sie 2018, 13:59

nie uprawiajmy czarnowidztwa... :-D liczę (hee) na to ze niedługo się odezwą, co dalej....
Mam wrażenie ze wystąpili w terminie o pozwolenie na użytkowanie i teraz dorabiają....skoro twardo trzymają się terminu odbioru, bo w innym wypadku byłoby to niemożliwe

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”