Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Fedaykin

Re: Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Postautor: Fedaykin » 11 cze 2019, 10:53

mieszkaniec9 pisze:Z ciekawości zapytałem zarządce czy planują coś z tym zrobić, otrzymałem informację, że "osoba odpowiedzialna" zajmuje się przygotowaniem projektu i czekają na kontakt.

Jak dostanę więcej informacji to wrzucę

Jak widzę "projekt" i "kontakt", to obawiam się, że po prostu postawią kolejny estetyczny inaczej szpaler słupków, a kierowcy zaczną stawać na drodze miast na chodniku. :P
Ostatnio zmieniony 11 cze 2019, 16:25 przez Fedaykin, łącznie zmieniany 1 raz.

mateusz89

Re: Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Postautor: mateusz89 » 11 cze 2019, 15:50

Tylko strefa zamieszkania !!!!!
Żadnych kosztów na słupki. Przy orlińskiego 3 mają słupki i to nic nie daje stoją obok

Xarder

Postautor: Xarder » 11 cze 2019, 22:24

Ciekaw jestem dkaczego tak wam zakezy na tej strefie zamieszkania... W strefie ruchu również nie wolno parkować na chodnikach. Wystarczy choć trochę znać przepisy. Ja podejrzewam że te osoby które tak bardzo nawołują do strefy zamieszania to takie osoby które kupiły po kilka miejsc postojowych i nikt nie chce ich wynająć bo się da prawie wszędzie parkować a taka strefa wymusi na kimś wynajęcie takiego miejsca nie ma to jak dobry pomysł na biznes widziałem już takie działania na ulicy soltysowskiej i centralnej... To widać bo sporo miejsc jest wolna cały czas tylko słupki stoją.. Później taki jegomość się śmieje bo ma zarobek a my mieszkańcy będziemy się podpierdzielac do straży miejskiej bo ktoś sobie krzywo zaparkuje.. Gdzie jest zarządca i jakieś zebranie? Już dawno powinno być.. Bo jest dużo rzeczy do obgadania i poddania pod głosowanie

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 11 cze 2019, 23:04

Zalezy bo na chwile obecna, jest strefa ruchu a straz miejska przejezdza obok samochodu wpolowie stojacego na zieleni i nic z tym nie robi. Miedzy innymi . w momencie jak ktos chce przejechac wozkiem to chodnikiek nie da rady a bylem swiadkiem takiejsl sytuacji jak kobieta szla obok bloku C i z za winkla wyskoczyl rozpedzony dostawczak i dobrze ze nie wyjechala za daleko wozkiem bo byla by tragedia .

Bierm

Postautor: Bierm » 12 cze 2019, 8:48

A nawet jeśli ktoś kupił kilka miejsc i chce je wynająć - nie nasza sprawa by zaglądać sąsiadom do kieszeni.
50 metrów od naszego osiedla jest parking bezpłatny na starym lotnisku. Tylko, że każdy chce parkować najlepiej pół metra od wejścia do budynku bo krótki spacer do auta jest za dużym wyzwaniem...

mateusz89

Postautor: mateusz89 » 12 cze 2019, 12:22

Bo w strefie ruchu w odróżnieniu od strefy zamieszkania, piesi nie są uprzywilejowani.

W strefie zamieszkania pojazdy lub zespoły pojazdów nie mogą przekraczać prędkości 20 km/h. Zabroniony jest postój w innym miejscu, niż do tego wyznaczone.
Piesi mają pierwszeństwo przed pojazdami. Mogą poruszać się całą szerokością drogi, nie mają obowiązku korzystania z chodnika czy pobocza, poruszania się w kolumnie. Ponadto w strefie tej dzieci do lat 7 nie muszą przebywać pod opieką osoby starszej. Poza strefą zamieszkania mogą korzystać z drogi tylko pod opieką osoby, która osiągnęła wiek co najmniej 10 lat.

mateusz89

Postautor: mateusz89 » 12 cze 2019, 12:32

Xarder pisze:Ciekaw jestem dkaczego tak wam zakezy na tej strefie zamieszkania... W strefie ruchu również nie wolno parkować na chodnikach. Wystarczy choć trochę znać przepisy. Ja podejrzewam że te osoby które tak bardzo nawołują do strefy zamieszania to takie osoby które kupiły po kilka miejsc postojowych i nikt nie chce ich wynająć bo się da prawie wszędzie parkować a taka strefa wymusi na kimś wynajęcie takiego miejsca nie ma to jak dobry pomysł na biznes widziałem już takie działania na ulicy soltysowskiej i centralnej... To widać bo sporo miejsc jest wolna cały czas tylko słupki stoją.. Później taki jegomość się śmieje bo ma zarobek a my mieszkańcy będziemy się podpierdzielac do straży miejskiej bo ktoś sobie krzywo zaparkuje.. Gdzie jest zarządca i jakieś zebranie? Już dawno powinno być.. Bo jest dużo rzeczy do obgadania i poddania pod głosowanie

Skoro strefa Ci przeszkadza to rozumiem że jesteś z jedną z tych osób blokujących chodniki bo jaki byłby inny powód??
Cieżko jest przejść się na Pas startowy?

mateusz89

Postautor: mateusz89 » 12 cze 2019, 19:49

Właśnie się dowiedziałem od kolegi że CAŁA AVIA przegłosowała strefe zamieszkania na całej przestrzeni.
przecież tam po chodnikach ze 100 samochodów które zwalą się teraz nam na główe
Działajmy !!!!! bo nas zajadą tutaj

mateusz89

Postautor: mateusz89 » 12 cze 2019, 19:50

[quote="mateusz89"]Właśnie się dowiedziałem od kolegi że CAŁA AVIA przegłosowała strefe zamieszkania na całej przestrzeni.
przecież tam po chodnikach ze 100 samochodów które zwalą się teraz nam na główe
Działajmy, bo nas zajadą tutaj.

michalxg

Postautor: michalxg » 13 cze 2019, 15:37

Xarder pisze: widziałem już takie działania na ulicy soltysowskiej i centralnej...

Dzięki temu mają tam ład i porządek, a nie taki Meksyk jak tu w okolicy...

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”