Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Postautor: Wściekły Wąż » 09 wrz 2018, 22:58

mordredo pisze:(...) a w kwestii nakręcania się i czarnowidztwa to jak mawiają lepiej jest się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować ;)

No chyba, że wcześniej zwariujesz ze zgryzoty ;)

mordredo

Postautor: mordredo » 10 wrz 2018, 11:04

Wściekły Wąż pisze:No chyba, że wcześniej zwariujesz ze zgryzoty ;)

Nieee noo...aż tak źle jeszcze nie jest :lol: po prostu zbyt często jestem na budowie i nie widzę przez to postępów, bo a to spacer z psem, a to wyjście na lody koło kościoła, lub też kilka innych powodów, które kierują nas w stronę bloków :D ( mieszkamy niedaleko jak już gdzieś wcześniej wspomniałem).
A co do zapewnień Bx co do zakończenia budowy 21 września to właśnie wczoraj byłem z żoną na wspomnianych lodach i ...nie wiem :? ...sami musielibyście to zobaczyć, mają jeszcze jedenaście dni, zobaczymy...

mike_

Postautor: mike_ » 11 wrz 2018, 22:04

Rozmawiałem dziś z ochroniarzem pilnującym budowy - opowiadał, że w ciągu dnia na budowie prawie nic się nie dzieje, budowlańców prawie nie ma.
Z tego co widziałem dziś to prace nadal trwają wewnątrz budynku A, chyba zwłaszcza na klatkach. Droga w totalnej rozsypce, z budowy dziś wyjeżdżał jeszcze ciężki sprzęt - jakiś dźwig czy coś.
Za tydzień mają ponoć osiągnąć 100% ;)

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 12 wrz 2018, 17:29

Byliśmy z żoną dzisiaj obejrzeć budowę i odnieśliśmy przeciwne wrażenie.
Ludzi pracowało sporo, jeździły dwa pojazdy budowlane, widać było ruch na budowie. Oczywiście nie podejmuję się wyrokowania, czy zdążą w te 9 dni co im zostało, ale nie jest tak, że nic się nie dzieje.
Na jednym z bloków, tych które miały większe opóźnienie faktycznie jest rusztowanie, ale nie widziałem z bliska co dokładnie na nim robią.
Jeśli idzie o budynek A, to widać postępy od ostatniego spaceru w te okolice. Wcześniej klatki schodowe były z gołych pustaków, teraz są zrobione na gotowo, widać w środku nawet lampy, zrobione są też drzwi do klatek. Z lewej strony bloku kawałek ściany pokryty jest dziwnymi poziomymi panelami, coś jak biała boazeria, tak mi się wydaje, że w tym miejscu będzie jakiś napis i może numer bloku (ale to moje konfabulacje ;)).
Te quasi "ogródki" przy balkonach na parterze mają już zamontowane zielone słupki. Parking jest wyłożony kostką, ale droga jest dalej tylko pokryta tłuczniem, asfalt pewnie będzie lany na sam koniec.
To tak mniej więcej tyle widać z zewnątrz.

slayer2809

Postautor: slayer2809 » 16 wrz 2018, 14:35

Dzisiaj byłem na budowie i widać, że coś się dzieje, chociaż do końca pozostało jeszcze wiele. Przy budynku A są już nawet drzewka posadzone, wzdłuż budynku A i B od strony biblioteki i wybiegu dla psów zasiana trawka, posprzątane na gotowo. Droga częściowo ukończona z kostki od wewnątrz budynków. Nie wiem czemu ale w budynku C wszystkie balkony po bokach nie mają elewacji (tylko od frontu). Na budynku B też niektóre balkony nie posiadają a wydawało mi się że wcześniej były zrobione (tak jakby już poprawiali niektóre balkony).

Zostało jeszcze tydzień do zakończenia. Jak myślicie, dadzą radę? :)

slayer2809

Postautor: slayer2809 » 16 wrz 2018, 14:56

Poniżej zdjęcia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

slayer2809

Postautor: slayer2809 » 16 wrz 2018, 14:57

i ciąg dalszy :D