Witam,
Już 21 odbieram swoje mieszkanie. Mam pytania do tych co już odebrali, szczególnie osób z ogródkami.
1. Ogródki oddzielane są donicami z "choinką". Według mnie słaby pomysł, powinien być płot. Czy planujecie się odgradzać jakimś bambusem? Czy w ogóle możemy nasze płoty sobie obłożyć kryjącym bambusem?
2. Czy przedstawiono wam koszty dotyczące czynszów? Jakie są wysokie?
Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9
Re: Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9
Mi w drzwiach brakowało jakiegoś domykacza, oraz były ubite drzwi oraz rama. Z tego co powiedziano mi na odbiorze muszę czekać ok 2 tygodni na nowe drzw, bo musza je zamówić.
Ja juz odebrałam
3 usterki klucze mam pierwsze zakupy do mieszkania zrobione 

Własnie, zapomniałam z tego wszystkiego przy odbiorze zapytać o czynsz??? Ktoś pytał??? Ile i jak?? 

w instrukcji, ktora dostalismy przy odbiorze jest napisane. Z tego co pamietam 4,08zl/m2
Hej,
odebrałam i ja
Fakt - usterki były ale chyba zawsze są, ja bym tego gołym okiem nie dostrzegła i nie sądze że przeciętny śmiertelnik by to zauważył. Jakaś ryska na balkonie, malutka kropka na kaloryferze, reszta do zrobienia przez ekipę.
Jeśli chodzi o czynsz to jest to 4,80 brutto za metr, płacone do dewelopera do czasu aktu(tak mi powiedzieli), później zrozumiałam że ma być taniej.
Prąd jest przepisywany odrazu, trzeba tylko wypełnić dokument z Tauronu,i w sumie tyle.
Pytałam o ogrodzenie i przejście na osiedle Dyw 303, jakas furtka by sie tam przydała żeby nie chodzić dookoła... Powiedzieli mi że to jest ponoć ogrodzenie Dywizjonów, ktoś coś wie na ten temat?
odebrałam i ja

Fakt - usterki były ale chyba zawsze są, ja bym tego gołym okiem nie dostrzegła i nie sądze że przeciętny śmiertelnik by to zauważył. Jakaś ryska na balkonie, malutka kropka na kaloryferze, reszta do zrobienia przez ekipę.
Jeśli chodzi o czynsz to jest to 4,80 brutto za metr, płacone do dewelopera do czasu aktu(tak mi powiedzieli), później zrozumiałam że ma być taniej.
Prąd jest przepisywany odrazu, trzeba tylko wypełnić dokument z Tauronu,i w sumie tyle.
Pytałam o ogrodzenie i przejście na osiedle Dyw 303, jakas furtka by sie tam przydała żeby nie chodzić dookoła... Powiedzieli mi że to jest ponoć ogrodzenie Dywizjonów, ktoś coś wie na ten temat?
Nata pisze:Pytałam o ogrodzenie i przejście na osiedle Dyw 303, jakas furtka by sie tam przydała żeby nie chodzić dookoła... Powiedzieli mi że to jest ponoć ogrodzenie Dywizjonów, ktoś coś wie na ten temat?
Jeżeli chodzi o przejście pomiędzy osiedlami Dywizjonu 303 i Orlińskiego, to sprawa jest omawiana na forum już, spółdzielnia jest otwarta na rozmowę, Budimex chyba mniej i chce to przerzucić na wspólnotę mieszkaniową, a trzeba dorobić kawałek chodnika po obu stronach.
Kolejne pytania:
1. 4.80 za metr od osoby tak? Jak liczone przy 2 osobach plus dziecko?
2. czy wy malujecie ściany od razu czy jeszcze sami sobie jedziecie jakieś gładzie, szpachle czy coś?
1. 4.80 za metr od osoby tak? Jak liczone przy 2 osobach plus dziecko?
2. czy wy malujecie ściany od razu czy jeszcze sami sobie jedziecie jakieś gładzie, szpachle czy coś?
- Wściekły Wąż
Chyba 4,8 pln za metr. Co ma ilość mieszkańców do tego?
Dzisiaj i My stawiliśmy się na odbiór mieszkania.
Przy odbiorach pomagała polecona firma.
Spotkanie skończyło się nieodebraniem mieszkania. Usterek 19.
Począwszy od uszkodzenia drzwi wejściowych przez dramatyczne tynki, brakiem kątów, i jakimś dziwnym akrylowaniem połączeń ściana-sufit.
Dalej było jeszcze gorzej. Drzwi balkonowe się nie domykały z powodu źle zamontowanych zawiasów, szyby z fabrycznymi zarysowaniami i odpryskami, uszkodzone ramy okien. Również obwody elektryczne niepoprawnie zabezpieczone. Co się tyczy balkonu- ktoś użył zamiast odpowiedniej masy uszczelniającej połączenie płytek z drzwiami zwykłej fugi.
Postawa przedstawiciela generalnego wykonawcy jak i dewelopera oburzająca lekko mówiąc.
Innym życzymy powodzenia. Sprawdzajcie dobrze aby później przy wykończeniach nie płacić drugi raz za coś co powinno być zrobione.
Przy odbiorach pomagała polecona firma.
Spotkanie skończyło się nieodebraniem mieszkania. Usterek 19.
Począwszy od uszkodzenia drzwi wejściowych przez dramatyczne tynki, brakiem kątów, i jakimś dziwnym akrylowaniem połączeń ściana-sufit.
Dalej było jeszcze gorzej. Drzwi balkonowe się nie domykały z powodu źle zamontowanych zawiasów, szyby z fabrycznymi zarysowaniami i odpryskami, uszkodzone ramy okien. Również obwody elektryczne niepoprawnie zabezpieczone. Co się tyczy balkonu- ktoś użył zamiast odpowiedniej masy uszczelniającej połączenie płytek z drzwiami zwykłej fugi.
Postawa przedstawiciela generalnego wykonawcy jak i dewelopera oburzająca lekko mówiąc.
Innym życzymy powodzenia. Sprawdzajcie dobrze aby później przy wykończeniach nie płacić drugi raz za coś co powinno być zrobione.
Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”