Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
slayer2809

Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex

Postautor: slayer2809 » 16 wrz 2018, 15:00

.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mike_

Postautor: mike_ » 16 wrz 2018, 16:07

slayer2809 pisze:Dzisiaj byłem na budowie i widać, że coś się dzieje, chociaż do końca pozostało jeszcze wiele. Przy budynku A są już nawet drzewka posadzone, wzdłuż budynku A i B od strony biblioteki i wybiegu dla psów zasiana trawka, posprzątane na gotowo. Droga częściowo ukończona z kostki od wewnątrz budynków. Nie wiem czemu ale w budynku C wszystkie balkony po bokach nie mają elewacji (tylko od frontu). Na budynku B też niektóre balkony nie posiadają a wydawało mi się że wcześniej były zrobione (tak jakby już poprawiali niektóre balkony).

Zostało jeszcze tydzień do zakończenia. Jak myślicie, dadzą radę? :)

Dzięki za zdjęcia. :) Też dziś byłem na budowie i widać, że zostało nie tydzień, a miesiąc roboty. ;)
W budynku B nie ma nawet jeszcze wszystkich balustrad zamontowanych, a te panele po bokach balkonów w wielu miejscach wymagają jeszcze pomalowania albo ponownego malowania, bo widać, że odcienie sie mocno od siebie odróżniają.

Spodziewacie się w tym tygodniu kolejnej informacji o przesunięciu terminu ukończenia bloków? ;)

pago

Postautor: pago » 19 wrz 2018, 21:26

Widział ktoś aktualny stan budowy bo zakończenie w 100% ma być już w ten piątek... Jeśli nie skończą to uważam że wszystko się przesunie i odbiory będą dopiero na styczeń 2019 a to byłaby najgorsza wiadomość.

xmartka

Postautor: xmartka » 20 wrz 2018, 7:29

Napisałam do Pani, która jest odpowiedzialna za odbiory i dostałąm poniższą wiadomość:

Szanowna Pani
Obecnie czekamy na wpis Inspektora nadzoru potwierdzający 100% zaawansowanie budowy a tym samym jej zakończenie. Niezwłocznie po otrzymaniu potwierdzenia o zakończeniu budowy prześlemy taką wiadomość.

Z poważaniem,

Dzwoniłam też dzień wcześniej na recepcję, bo jeżeli byłoby opóźnienie to komunikacja jakaś chyba wcześniej powinna zostać wysłana, ale Pani z recepcji powiedziała, ze nic nie wysyłali i nie dostali żadnej informacji o tym, żeby taką komunikacje przygotować.

mordredo

Postautor: mordredo » 20 wrz 2018, 11:22

Byłem w tej chwili na budowie, trzeba przyznać, że ruch jest jak w ulu, pełno robotników na zewnątrz ;) . Widoczne prace prowadzone są głównie przez brukarzy na drodze dojazdowej, na budynku D pojawiły się nowe rusztowania przy klatce nr.II (ściana zachodnia) i na ścianie od strony kościoła gdzie montują panele na balkonach, na budynku C w końcu wzięli się za braki w elewacji. Jeżeli przyjmiemy, że wnętrza budynków są zakończone, choć do klatki nr.I w budynku D wnosili jakieś worki (typu klej, zaprawa, cokolwiek 8-) ) to chyba możemy być w miarę spokojni :).
Podszedłem jeszcze do biura Bx , no ale tam w sekretariacie tylko wyuczona odpowiedź, taka jaką dostała xmartka :|.
Zabrałem sobie przy okazji od pani Małgorzaty rzut mieszkania z projektem przyłączy wody :) .

Arav

Postautor: Arav » 20 wrz 2018, 13:32

Tak z ciekawośći.... żęby sprawdzić czy realnie jesteście już "blisko momentu odbiorów" możecie kontrolować czy przypadkiem na Waszym panelu klienta Budimex już umieścił obmiary Waszych mieszkań - bo muszą to zrobić przed odbiorami mieszkań tak żeby można było to zweryfikować na odbiorze właściwym jeśli na przykład wyjdzie Wam za duża dopłata :D

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 21 wrz 2018, 11:20

Dzisiaj dzień planowanego zakończenia budowy. Dostaliście już informację o osiągnięciu 100%?

Ja też nie...

robek

Postautor: robek » 21 wrz 2018, 15:50

Byłem dziś po odbiór papierów z pomiarami w biurze bx. Panie z recepcji nie dostały jeszcze informacji o osiągnięciu 100%. Co więcej, podjechałem sprawdzić co się dzieje pod blokami. Panowie z budowy sobie spacerują, nikomu się nie spieszy, koparki jeżdżą. Do tego na bloku D nadal rusztowanie ;)
Może po prostu mieszkańcy bloku D nie zwrócili uwagi na projekty i kupili mieszkanie w bloku industrialnym z pozostawionym rusztowaniem, wiecie, tak surowo :D

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 21 wrz 2018, 21:46

Czy może ktoś z was wie jakie budimex ma prawne zobowiązania co do informowania o stanie budowy? Właśnie minął dzień zakończenia budowy a oni siedzą cicho. Czy nie powinni o ewentualnej obsuwie powiadomić do dzisiaj?
Jak jest tu ktoś ogarnięty w prawie to proszę o jakieś wieści :).

gucio

Postautor: gucio » 21 wrz 2018, 22:55

Dla Was liczy się dzień w którym dostaniecie klucze od mieszkania a nie kiedy budowa zakończy się w 100% . . .
Zatem proszę sprawdzić sobie z aktach notarialnych do kiedy mają Wam oddać klucze i dopiero wtedy jeśli się z tego terminu nie wywiązą to wtedy należy się martwić :-)

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”