Hej, czy ktoś się orientuje jak wyglada sytuacja z miejscami parkingowymi w garażu pod ta inwestycja?
Ile miejsc już jest wykupionych/wolnych? I czy jest szansa na jakiś rabat albo wyprzedaż tych miejsc? 50tys. To strasznie dużo!
Miejsca postojowe w garażu podziemnym i ich sprzedaż - Orlińskiego 9
Re: Miejsca postojowe w garażu podziemnym i ich sprzedaż - Orlińskiego 9
O to, czy są jeszcze do kupienia miejsca postojowe w garażu podziemnym, to najlepiej pytać przedstawicieli Budimexu. A jeśli chodzi o negocjację ich ceny, to deweloper ma tu raczej dosyć sztywne stanowisko... No ale na pewno warto próbować 

Oczywiście że dewelopera można pytać ale tak jak w wielu wątkach się już przewijało, deweloper nie zawsze do końca ujawnia prawdziwa liczbę żeby zachęcić ludzi do kupna pod pretekstem, że miejsc zostało mało. A potem się okazuje, że nawet połowa nie została wykupiona. Bardziej chodziło mi o to, którzy z mieszkańców tej inwestycji takie miejsce zakupili i czy była jakakolwiek możliwość negocjacji.
Nie ma co ukrywać, ze są to jedne z najdroższych miejsc parkingowych w Krakowie i tak naprawdę jest to ukryty koszt mieszkania. Za tą cenę można wykończyć spora cześć mieszkania, jeśli nie całe (zależnie od metrażu).
Zawsze mi się wydawało, ze deweloper będzie chciał sprzedać te miejsca nawet za niższa cenę, a nie żeby stały puste. Trzeba też pamiętać, że na 50 tys. się nie kończy bo potem jest opłata miesięczna, tez chyba nie mała.
Pozdrawiam!
Nie ma co ukrywać, ze są to jedne z najdroższych miejsc parkingowych w Krakowie i tak naprawdę jest to ukryty koszt mieszkania. Za tą cenę można wykończyć spora cześć mieszkania, jeśli nie całe (zależnie od metrażu).
Zawsze mi się wydawało, ze deweloper będzie chciał sprzedać te miejsca nawet za niższa cenę, a nie żeby stały puste. Trzeba też pamiętać, że na 50 tys. się nie kończy bo potem jest opłata miesięczna, tez chyba nie mała.
Pozdrawiam!
IwonaH pisze:Zawsze mi się wydawało, ze deweloper będzie chciał sprzedać te miejsca nawet za niższa cenę, a nie żeby stały puste. Trzeba też pamiętać, że na 50 tys. się nie kończy bo potem jest opłata miesięczna, tez chyba nie mała.
Budimex nie ma parcia na szybką sprzedaż miejsc. Wie, że im więcej oddanych bloków, tym będzie większa walka o darmowe miejsca na zewnątrz i w okolicy. Wtedy się nawet takie miejsce drożej np za 55K sprzeda

Jeśli Cię ciekawi ile takich garaży się sprzedaje to na 139 mieszkań (blok oddany w kwietniu 2016) pod O4 sprzedało się do teraz 5-6 garaży, do listopada były to zaledwie 3 miejsca. Upustu nie było i nie ma. Prawie wszystkie mieszkania już są użytkowane. Opłata za użytkowanie też straszy

Jak kupisz taniej to możesz śmiało zostać zawodowym negocjatorem

a to że nie można kupić 2 miejsc to dziwne. Jeśli chodzi o Avia to kiedyś pisałem (z ciekawości) do BX i nie było problemu, żeby kupić 2 miejsca.
W garażu można kupić więcej niż jedno miejsce. Nie można dwóch kupić na zewnątrz. Ale jest też możliwość zakupu miejsca w garażu jeśli posiadasz już miejsce zewnętrzne
Ale zgadzam się, że z tymi miejscami to ściema, że ich brakuje. Zewnętrznych może rzeczywiście jest mało na tym etapie sprzedaży (choć myślę, że jak ktoś się uprze i postawi warunki - nie kupuje mieszkania bez miejsca - to miejsce się znajdzie
)

-
jasiek pisze:W garażu można kupić więcej niż jedno miejsce. Nie można dwóch kupić na zewnątrz. Ale jest też możliwość zakupu miejsca w garażu jeśli posiadasz już miejsce zewnętrzneAle zgadzam się, że z tymi miejscami to ściema, że ich brakuje. Zewnętrznych może rzeczywiście jest mało na tym etapie sprzedaży (choć myślę, że jak ktoś się uprze i postawi warunki - nie kupuje mieszkania bez miejsca - to miejsce się znajdzie
)
A mi Budimex od roku mowi ze dwoch miejsc miec w garazu miec nie mozna. widocznie niektorzy moga miec a inni nie

Mnie informowali, że można mieć dwa miejsca w garażu ale już na zewnątrz tylko jedno .
-
To dopiero inwestycja, 2 miejsca parkingowe za 100000.
Mam pytanie do drogich sąsiadów. Jaki macie plan na parkowanie, ktoś z Was kupił naziemne miejsce, czy uważacie że to dużo i szukać bedziemy miejsca na chodnikach ?
Zainwestowałem w naziemne, ale przyznam że jest to droga inwestycja, samochód ma wartość 35 tyś, miejsce 25
Zainwestowałem w naziemne, ale przyznam że jest to droga inwestycja, samochód ma wartość 35 tyś, miejsce 25

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”