Ogrodzenia między ogródkami / doniczki z krzaczkami - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Anis

Ogrodzenia między ogródkami / doniczki z krzaczkami - Orlińskiego 9

Postautor: Anis » 04 sty 2019, 22:08

Co myślicie na temat ogrodzeń między ogródkami? Mam na myśli te doniczki z krzaczkami

Wysiu200

Re: Ogrodzenia między ogródkami / doniczki z krzaczkami - Orlińskiego 9

Postautor: Wysiu200 » 05 sty 2019, 0:33

Wlasciciel mieszkania z ogrodkiem raczej psa bez smyczy nie zostawi ;) troche slabo.. Takie ogrodki to troche jak w pokoju hotelowym gdzies w kurorcie niz mieszkaniu

Rascjanin

Postautor: Rascjanin » 05 sty 2019, 12:24

Doniczki to kiepski pomysł. Zwłaszcza wygląda to groteskowo w porównaniu z siatką z przodu. Nie przyglądałem się co tam dokładnie jest posadzone, ale jak to coś pokroju tuji to może jajka wyglądać.
Ale mam też pytanie. Czy ktoś myślał o roletach antywłamaniowych? Gdy robili ocieplenie byłem w Budimex'ie pytać się, czy jest możliwość ich założenia i jak to będzie wyglądało. Powiedziano mi, że będzie taka możliwość, ale że mam się tym interesować już po odbiorze. A z tego co widzę, to może być problem z ich założeniem i to spory. Bardzo mało miejsca.

Anis

Postautor: Anis » 05 sty 2019, 13:51

Też się zastanawiałam nad roletami i pewnie je zrobię. Również pytałam w Budimexie i usłyszałam to samo co Rascjanin, więc będę się nad tym zastanawiać później, chociaż pewnie praktyczniej byłoby to zrobić od razu.

Co do odgrodzenia to sprawdzałam w prospekcie informacyjnym co mamy napisane i w części indywidualnej jest napisane że będzie ogrodzenie systemowe. Doniczki raczej trudno nazwać ogrodzeniem, a co dopiero ogrodzeniem systemowym :shock: Jeszcze gdyby to było w części ogólnej to ok, ogrodzili hurtem wszystkie ogródki, ale skoro w indywidualnej to ja to rozumiem jako ogrodzenie każdego ogródka. Chyba że się mylę

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”