[Bud. A] TV naziemna i satelitarna / podłączenie dekodera do zbiorczej anteny - Orlińskiego 9

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku A Orlińskiego 1.
pkuc

[Bud. A] TV naziemna i satelitarna / podłączenie dekodera do zbiorczej anteny - Orlińskiego 9

Postautor: pkuc » 24 gru 2018, 15:09

Witam,

jak w temacie, sprawdzał ktoś działanie wyjść TV ?
U mnie nie działa nic ....próbowałem sprawdzić dekoder NC+ i normalną telewizję cyfrową.

raffi

Re: [Bud. A] TV naziemna i satelitarna / podłączenie dekodera do zbiorczej anteny - Orlińskiego 9

Postautor: raffi » 26 gru 2018, 9:57

Sprawdz sobie czy w skrzynce teletechnicznej sa kable dobrze pospinane jezeli tak to moze jeszcze nie ustawiali anten lub wzmacniacza i multiswichow.

pkuc

Re: [Bud. A] TV naziemna i satelitarna / podłączenie dekodera do zbiorczej anteny - Orlińskiego 9

Postautor: pkuc » 11 sty 2019, 16:28

Skrzynka teletechniczna jest "pusta" :D

Arc

Postautor: Arc » 11 lut 2019, 21:33

Jeśli mówisz o skrzynce w mieszkaniu to fakt powinna być pusta, bez żadnych urządzeń tylko zakończenia przewodów. Podczas odbioru widziałem że przewody przychodzące są połączone z przewodami do mieszkania, czyli w gniazdach powinien być sygnał.
Anteny powinny być ustawione do odbiorów, a urządzenia włączone.
Jak dalej nie działa a nie masz miernika dzwoń do administracji i zgłaszaj problem.

Beata_bp

Postautor: Beata_bp » 29 maja 2019, 11:25

Cześć, mam pytanie z jakimi dostawcami macie podpisane umowy na internet lub tv? Niestety z UPC i Netią dostałam decyzję odmowną.

Alex

Postautor: Alex » 19 lip 2019, 21:20

Korzystam z tv naziemnej i od paru dni jest problem z kanalami na multipleksie gdzie nadaje tvp.. czy ktos ma podobnie? Moze antena sie na dachu przestawila przez silny wiatr i trzeba zglosic zeby ktos wyregulowal..

Wróć do „[Bud. A] Orlińskiego 9 - forum mieszkańców budynku”