Hej,
mam może głupie pytanie ale czy ktoś wie, gdzie w naszym budynku są kubły na śmieci?
Dziękuje!
[Bud. A] Wyrzucanie śmieci / gdzie pomieszczenie z kubłami na śmieci - Orlińskiego 9
Re: [Bud. A] Wyrzucanie śmieci / gdzie pomieszczenie z kubłami na śmieci - Orlińskiego 9
Kubły pojawią się dopiero chyba jak kontenery znikną (pewnie ok.6mc)
- Wściekły Wąż
Re: [Bud. A] Wyrzucanie śmieci / gdzie pomieszczenie z kubłami na śmieci - Orlińskiego 9
Jest zamykane pomieszczenie na śmietniki z prawej strony bloku, koło rampy do wózków, ale na razie jest puste. Przez pierwsze pół roku mamy postawiony kontener, bo śmieci przy urządzaniu mieszkań jest znacznie więcej niż przy normalnym użytkowaniu.
A skoro już padają takie pytania, to napiszcie mi proszę gdzie jest wózkownia? Czy jest to pomieszczenie gdzie teraz urzęduje pan ochroniarz?
A skoro już padają takie pytania, to napiszcie mi proszę gdzie jest wózkownia? Czy jest to pomieszczenie gdzie teraz urzęduje pan ochroniarz?
To my mamy ochroniarza? 

A mamy rowerownie, czy rowery w wozkowni mozna 'zaparkowac"? 

Mamy wózkownię, na parterze. W każdym budynku chyba jest , a ochrona ma pomieszczenie w budynku D
- Wściekły Wąż
Nie wiem jak w innych blokach ale w 9A jest ochroniarz przypisany tylko do naszego bloku i ma swoje pomieszczenie, właśnie na parterze (stąd moje skojarzenie, że to tymczasowo zaanektowana wózkownia). Żona dzwoniła do administracji i tam nie wiedzą o co chodzi
.
Tak czy inaczej pierwsze co zrobimy na spotkaniu wspólnoty to pewnie będzie likwidacja etatu ochroniarza. Każde mieszkanie płaci na tą przyjemność około 60 złotych miesięcznie, dla mnie to marnowanie kasy. No ale nie powiem, gdy blok jeszcze był niezamieszkany to dobrze było, że ktoś pilnował czy nikt się podejrzany po nocy nie kręci, ale za parę miesięcy jak już wszyscy będziemy na miejscu to nie będzie miało sensu.

Tak czy inaczej pierwsze co zrobimy na spotkaniu wspólnoty to pewnie będzie likwidacja etatu ochroniarza. Każde mieszkanie płaci na tą przyjemność około 60 złotych miesięcznie, dla mnie to marnowanie kasy. No ale nie powiem, gdy blok jeszcze był niezamieszkany to dobrze było, że ktoś pilnował czy nikt się podejrzany po nocy nie kręci, ale za parę miesięcy jak już wszyscy będziemy na miejscu to nie będzie miało sensu.
Jesteś w błędzie, mieszkam obok "wózkowni" w 9A , faktycznie przez chwilę ochrona wykorzystywała wózkownię jako socjal (W 9A) do czasu odbioru 9C i 9D. Aktualnie mają pomieszczenie w 9D. Jest 1 ochroniarz na wszystkie bloki Wspólnoty Orlińskiego 9(A,B,C,D).
I faktycznie jest to jeden z tematów do poruszenia na pierwszym zebraniu Wspólnoty (likwidacja ochrony, udrożnienie drogi pożarowe itp.)
P.s. ochronę wzywa się "dolnym" przyciskiem na domofonie w mieszkaniu (jeśli działa).
I faktycznie jest to jeden z tematów do poruszenia na pierwszym zebraniu Wspólnoty (likwidacja ochrony, udrożnienie drogi pożarowe itp.)
P.s. ochronę wzywa się "dolnym" przyciskiem na domofonie w mieszkaniu (jeśli działa).
- Wściekły Wąż
Dzięki za te informacje 

A co z tym parkowaniem rowerow w wozkowni? mozna, czy nie bardzo?
Wróć do „[Bud. A] Orlińskiego 9 - forum mieszkańców budynku”