Czy komuś też leci dzisiaj mocno żółtawa woda z kranu?? To jakaś masakra..
Przy okazji porusze temat rozliczenia wody za drugie półrocze 2019.. duże macie opłaty za ubytki wody?
[Bud. A] Jakość wody / opłaty za ubytki wody w bloku - Orlińskiego 9
Re: [Bud. A] Jakość wody / opłaty za ubytki wody w bloku - Orlińskiego 9
W 9B też leci żółtawa
To jutro zgłoszę do Zarządcy żeby to sprawdzili.
- Wściekły Wąż
Co to te "ubytki"?
-
Z tego co się orientuję to opłata za różnice między suma zużytej wody ze wszystkich mieszkań a głównym licznikiem.
U mnie w 9B wyszło kolo 64zl
U mnie w 9B wyszło kolo 64zl
Tak, ubytki to inaczej woda techniczna czyli roznica miedzy suma na licznikach do mieszkan a licznikiem glownym. Wynika np z tego ze woda biora do mycia schodow, podlewania zieleni i z innych powodów np malych wyplywow wody w toalecie ktorych licznik mieszkaniowy nie rejestruje. Ja mam do zaplaty 119 zl wydaje mi sie ze to duzo. Czy to mozliwe zeby az tyle wody wbloku poszlo "na lewo"??
-
Moim zdaniem wypadałoby poprosić o ogólny koszt tych ubytkow.
Jest szansa że tyle poszło... Dosyć często podlewali trawniki, a wiadomo że jak się ze swojego nie płaci to i wody nie oszczędzali.
Mimo wszystko też, uważam że sporo tych ubytkow. Natomiast nie wiem tak naprawdę co w tym przypadku jest normą. W mojej poprzedniej spółdzielni na rozliczeniu nie było nawet takiego podpunktu.
Jest szansa że tyle poszło... Dosyć często podlewali trawniki, a wiadomo że jak się ze swojego nie płaci to i wody nie oszczędzali.
Mimo wszystko też, uważam że sporo tych ubytkow. Natomiast nie wiem tak naprawdę co w tym przypadku jest normą. W mojej poprzedniej spółdzielni na rozliczeniu nie było nawet takiego podpunktu.
A procentowo ile macie? Bo ja w ubytkach mam 22%, całkiem sporo o.O
A ile my mamy tych trawników koło bloku żeby tyle wody na to szło.. chyba ze podlewali od nas wszystko jak leci. Ja tez mam napisane 22%...
Moim zdaniem zarzadca powinien nam pokazac dokladniej a tu temat jest zalatwiany po cichu ze malo kto na to uwage zwrocil.
Moim zdaniem zarzadca powinien nam pokazac dokladniej a tu temat jest zalatwiany po cichu ze malo kto na to uwage zwrocil.
- Wściekły Wąż
Mi wyszło też 120 złotych za "ubytki".
A pamiętacie jak zrobiłem post o tym jak przyłapaliśmy budimex jak sobie z naszego ujęcia podlewał swoje działki latem? Zgłosiłem ochronie i ich pogonił bo robili to bez zgody i żadnego rozliczenia. Zrobiłem wątek tutaj na forum, można znaleźć.
Tak coś czułem że te ubytki to echo tamtej akcji, bo ludzie z innch bloków ostrzegali, że tak to działa.
Jeden z idiotów pisał wtedy w stylu "aaa co tam te 2 złote, niech se mają". To może teraz niech ten debil nam wszystkim odda po ponad stówie.
A pamiętacie jak zrobiłem post o tym jak przyłapaliśmy budimex jak sobie z naszego ujęcia podlewał swoje działki latem? Zgłosiłem ochronie i ich pogonił bo robili to bez zgody i żadnego rozliczenia. Zrobiłem wątek tutaj na forum, można znaleźć.
Tak coś czułem że te ubytki to echo tamtej akcji, bo ludzie z innch bloków ostrzegali, że tak to działa.
Jeden z idiotów pisał wtedy w stylu "aaa co tam te 2 złote, niech se mają". To może teraz niech ten debil nam wszystkim odda po ponad stówie.
Wróć do „[Bud. A] Orlińskiego 9 - forum mieszkańców budynku”