[Bud. D] CO w budynku / działanie ogrzewania - Orlińskiego 9

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Orlińskiego 1.
Ernestrkf

[Bud. D] CO w budynku / działanie ogrzewania - Orlińskiego 9

Postautor: Ernestrkf » 05 mar 2019, 22:31

Dzien dobry wszystkim,
Czy ktos z aktualnych/ przyszlych mieszkancow orientuje sie dlaczego ogrzewanie praktycznie nie dziala? Od kilku dni grzejniki sa zimne. Mieszkanie sie wychlodzilo. Wczesniej wszystko bylo w porzadku.
Grzejniki odpowietrzone, w szachcie rury ledwo cieple... Ciezko wytrzymac w takiej temperaturze...

mike_

Re: [Bud. D] CO w budynku / działanie ogrzewania - Orlińskiego 9

Postautor: mike_ » 05 mar 2019, 23:11

Ernestrkf pisze:Dzien dobry wszystkim,
Czy ktos z aktualnych/ przyszlych mieszkancow orientuje sie dlaczego ogrzewanie praktycznie nie dziala? Od kilku dni grzejniki sa zimne. Mieszkanie sie wychlodzilo. Wczesniej wszystko bylo w porzadku.
Grzejniki odpowietrzone, w szachcie rury ledwo cieple... Ciezko wytrzymac w takiej temperaturze...

Pewnie najlepiej zgłaszać problem do zarządcy. Ja jeszcze nie mieszkam ale na klatkach rzeczywiście zrobiło się znacznie chłodniej. :?

marzec

Postautor: marzec » 05 mar 2019, 23:26

zapewne jak w pozostałych blokach na orlińskiego, macie zamontowaną pogodynkę na bloku. Jeżeli temperatura na zewnątrz przekracza 14 stopni to ograniczany jest dopływ gorącej wody do bloku. Skutkuje to tym, że w ciągu dnia kaloryfery są zimne nawet ustawione na 5. Dopiero wieczorem zaczynają grzać.

Ernestrkf

Postautor: Ernestrkf » 06 mar 2019, 8:38

marzec pisze:zapewne jak w pozostałych blokach na orlińskiego, macie zamontowaną pogodynkę na bloku. Jeżeli temperatura na zewnątrz przekracza 14 stopni to ograniczany jest dopływ gorącej wody do bloku. Skutkuje to tym, że w ciągu dnia kaloryfery są zimne nawet ustawione na 5. Dopiero wieczorem zaczynają grzać.

Dzięki, jednak problem polega na tym, że w nocy również są zimne, nie grzeją w ogóle... W bloku C nie ma takiego problemu.
Zadzwonię do AS Nieruchomości i dam znać.

Ernestrkf

Postautor: Ernestrkf » 06 mar 2019, 20:28

Wszystko jasne. Codziennie po dwa razy konserwatorzy beda uzupelniac poziom wody w CO. Powodem sa ubytki powstajace przy demontazach grzejnikow itp.
Oby uzupelniali na biezaco dopoki noce nadal chlodne :D
Pzdr!

Anis

Postautor: Anis » 12 kwie 2019, 8:24

Czy u Was w mieszkaniach również jest zimno i kaloryfery nie grzeją? Rozmawiałam z administracją i konserwatorem - twierdzili że poziom wody jest ok, jest sprawdzany i uzupełniany, tylko na polu było ciepło więc automatem nie było grzania. Ale teraz na polu jest zimno i grzania nadal nie ma

mordredo

Postautor: mordredo » 12 kwie 2019, 19:53

Anis, a do tej pory nie miałaś problemów z ogrzewaniem? Może u Ciebie coś nie teges z kaloryferami? U mnie (II klatka) wszystko hula.

Anis

Postautor: Anis » 15 kwie 2019, 21:24

Nie wydaje mi się żeby to była kwestia kaloryferow. Na początku grzały aż miło, gorące były. A teraz odkręcone na 5 a ledwo letnie. I nie są zapowietrzone, sprawdzałam.

jasiek

Postautor: jasiek » 16 kwie 2019, 9:19

Myślę, że mpec zmniejsza moc grzania jeśli pogoda jest lepsza. Nie wiem do kiedy jest sezon grzewczy ale chyba jakoś do połowy kwietnia.

Wróć do „[Bud. D] Orlińskiego 9 - forum mieszkańców budynku”