Dzien dobry wszystkim,
Czy ktos z aktualnych/ przyszlych mieszkancow orientuje sie dlaczego ogrzewanie praktycznie nie dziala? Od kilku dni grzejniki sa zimne. Mieszkanie sie wychlodzilo. Wczesniej wszystko bylo w porzadku.
Grzejniki odpowietrzone, w szachcie rury ledwo cieple... Ciezko wytrzymac w takiej temperaturze...
[Bud. D] CO w budynku / działanie ogrzewania - Orlińskiego 9
Re: [Bud. D] CO w budynku / działanie ogrzewania - Orlińskiego 9
Ernestrkf pisze:Dzien dobry wszystkim,
Czy ktos z aktualnych/ przyszlych mieszkancow orientuje sie dlaczego ogrzewanie praktycznie nie dziala? Od kilku dni grzejniki sa zimne. Mieszkanie sie wychlodzilo. Wczesniej wszystko bylo w porzadku.
Grzejniki odpowietrzone, w szachcie rury ledwo cieple... Ciezko wytrzymac w takiej temperaturze...
Pewnie najlepiej zgłaszać problem do zarządcy. Ja jeszcze nie mieszkam ale na klatkach rzeczywiście zrobiło się znacznie chłodniej.

zapewne jak w pozostałych blokach na orlińskiego, macie zamontowaną pogodynkę na bloku. Jeżeli temperatura na zewnątrz przekracza 14 stopni to ograniczany jest dopływ gorącej wody do bloku. Skutkuje to tym, że w ciągu dnia kaloryfery są zimne nawet ustawione na 5. Dopiero wieczorem zaczynają grzać.
marzec pisze:zapewne jak w pozostałych blokach na orlińskiego, macie zamontowaną pogodynkę na bloku. Jeżeli temperatura na zewnątrz przekracza 14 stopni to ograniczany jest dopływ gorącej wody do bloku. Skutkuje to tym, że w ciągu dnia kaloryfery są zimne nawet ustawione na 5. Dopiero wieczorem zaczynają grzać.
Dzięki, jednak problem polega na tym, że w nocy również są zimne, nie grzeją w ogóle... W bloku C nie ma takiego problemu.
Zadzwonię do AS Nieruchomości i dam znać.
Wszystko jasne. Codziennie po dwa razy konserwatorzy beda uzupelniac poziom wody w CO. Powodem sa ubytki powstajace przy demontazach grzejnikow itp.
Oby uzupelniali na biezaco dopoki noce nadal chlodne
Pzdr!
Oby uzupelniali na biezaco dopoki noce nadal chlodne

Pzdr!
Czy u Was w mieszkaniach również jest zimno i kaloryfery nie grzeją? Rozmawiałam z administracją i konserwatorem - twierdzili że poziom wody jest ok, jest sprawdzany i uzupełniany, tylko na polu było ciepło więc automatem nie było grzania. Ale teraz na polu jest zimno i grzania nadal nie ma
Anis, a do tej pory nie miałaś problemów z ogrzewaniem? Może u Ciebie coś nie teges z kaloryferami? U mnie (II klatka) wszystko hula.
Nie wydaje mi się żeby to była kwestia kaloryferow. Na początku grzały aż miło, gorące były. A teraz odkręcone na 5 a ledwo letnie. I nie są zapowietrzone, sprawdzałam.
Myślę, że mpec zmniejsza moc grzania jeśli pogoda jest lepsza. Nie wiem do kiedy jest sezon grzewczy ale chyba jakoś do połowy kwietnia.
Wróć do „[Bud. D] Orlińskiego 9 - forum mieszkańców budynku”