Gazetka "Echo Czyżyn" i jej likwidacja przez Radę Dzielnicy

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
iga

Re: Gazetka "Echo Czyżyn" i jej likwidacja przez Radę Dzielnicy

Postautor: iga » 28 kwie 2017, 8:08

@Irc1912 czytam Twoje posty i myślę, że jesteś osobą zdrowo myślącą. Takich ludzi nam trzeba! Proponuję start w wyborach do Rady Dzielnicy. Na pewno znajdziesz duże poparcie!

@iti dlaczego czepiasz się tego, że informuję ludzi o poczynaniach przewodniczącego?
Takie drobne i błahe wg Ciebie sprawy są jednak istotne, bo wpływają na całokształt.
Nie jestem w stanie inaczej zadziałać, bo nie mam odpowiednich uprawnień. Badam działalność Rady Dz. z socjologicznego punktu widzenia. Mechanizmy, którymi posługuje się przewodniczący są złe i wskazują na to, że priorytetem tego pana jest jedynie jego interes własny, a nie dobro dzielnicy. Tyle w temacie :)

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 29 kwie 2017, 19:04

Iga pisze: @Irc1912 czytam Twoje posty i myślę, że jesteś osobą zdrowo myślącą. Takich ludzi nam trzeba! Proponuję start w wyborach do Rady Dzielnicy. Na pewno znajdziesz duże poparcie!

Sam jeden nie mam szans! Mieszkańcy musieliby mnie wspierać. Poza tym skąd ma człowiek wziąć nie małą sumę na kampanie. Internet to za mało żeby uzyskać wyborców. To jest najpoważniejszy problem; pieniądze.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2022, 0:38 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

iti

Postautor: iti » 29 kwie 2017, 21:10

Raczej chodziło mi o to, że patrząc na zorientowanie @igi w sprawach dzielnicy, na 90% jest jedną z radnych, niestety nie na tyle odważną, żeby występować pod własnym imieniem i nazwiskiem, jednocześnie szafując tu nazwiskami innych :)

A patrząc szerzej, wolałbym, żeby radni chwalili się tu raczej tym, co otwarli i co zrobili dla dzielnicy, a nie tym, co zamknęli. Mam wrażenie, że w Czyżynach w radzie dzielnicy jest za dużo polityki i jałowych sporów, które zjadają czas i energię, a powinna ona być przeznaczona na merytoryczną pracę na rzecz mieszkańców.

Tyle w temacie.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”