Zamknięty parking pod City Towers w Czyżynach od strony Leroy Merlin

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
boguś1980

Re: Zamknięty parking pod City Towers w Czyżynach od strony Leroy Merlin

Postautor: boguś1980 » 02 maja 2017, 9:26

wojtekf pisze:Idź do biura właściciela CH Czyżyny bo to jego własność.
.
Kurcze czyli myślisz masz pewność złych intencji CH Czyżyny?. Przecież matki z dziećmi nie mają nie raz gdzie zaparkować bo miejsca dla nich przeznaczone są zajęte, bo każdy blisko wejścia się pcha.Ja czy ty zaparkujemy na przysłowiowym skrawku ziemi.A nie jest tak łatwo ludziom niepełnosprawnym z których miejscami przypisanymi też nikt sie nie liczy.Ja nie muszę kupować w CH Czyżyny bo po drodze z pracy mijam 3 duże CH, jeżeli to by się okazało prawdą, to mój patriotyzm zakupowy diametralnie się zmieni i ludzi z forum pewnie też. Nie mam jak podejść się dowiedzieć przez kolejne 7 dni osobiście bo mnie nie ma w KRK.A takich spraw przez telefon,a może macie dojście do lokalnych władz które by mogły pogadać w imieniu mieszkańców.Pozdrawiam

jasiek

Postautor: jasiek » 02 maja 2017, 13:18

Rozumiem, że jesteś mieszkańcem Atalu i zawsze tam parkowaleś a teraz przyjechales i nagle nie ma gdzie stąd to oburzenie? Jeśli to teren prywatny to można go sobie zamknąć i zagrozić w dowolnym terminie bez informowania całego miasta. Może to była jakaś droga pożarowa i po ostatnim pożarze w budynku Atalu ktoś dostał karę za zastawianie drogi i postanowił ją zablokować. Podobno te kary nakładane przez straż pożarną są już bardziej dotkliwe niż 100 zł :roll:

Melka79

Postautor: Melka79 » 02 maja 2017, 14:04

Hej !

Aż żal patrzeć jak marnuje się tyle miejsca wolnego. A o miejsce nie raz ciężko, w okolicy. Jako matka małych dzieci wiem, że chętnie postawiła bym tam samochód. Szkoda tych miejsc parkingowych, takie marnotrawstwo :(

Pozdrawiam :D

Melka79

Postautor: Melka79 » 02 maja 2017, 14:08

jasiek pisze:Rozumiem, że jesteś mieszkańcem Atalu i zawsze tam parkowaleś a teraz przyjechales i nagle nie ma gdzie stąd to oburzenie? Jeśli to teren prywatny to można go sobie zamknąć i zagrozić w dowolnym terminie bez informowania całego miasta. Może to była jakaś droga pożarowa i po ostatnim pożarze w budynku Atalu ktoś dostał karę za zastawianie drogi i postanowił ją zablokować. Podobno te kary nakładane przez straż pożarną są już bardziej dotkliwe niż 100 zł :roll:

Ale tam się nikt nie określił zamknął i już. Jak by zrobili parking nawet płatny strzeżony to wiadomo by było na czym się stoi, a tak to samowolka :(
:x

ziki

Postautor: ziki » 02 maja 2017, 14:30

To może spróbujcie się jakoś dogadać z właścicielem Centrum Handlowego Czyżyny, żeby Wam zrobił jakieś abonamenty i jakoś zalegalizował to parkowanie :) Pewnie też tam najlepiej zapytać skąd taka sytuacja. Dajcie znać, jak się czegoś dowiecie :)

boguś1980

Postautor: boguś1980 » 02 maja 2017, 14:39

jasiek pisze:Rozumiem, że jesteś mieszkańcem Atalu i zawsze tam parkowaleś a teraz przyjechales i nagle nie ma gdzie stąd to oburzenie? Jeśli to teren prywatny to można go sobie zamknąć i zagrozić w dowolnym terminie bez informowania całego miasta. Może to była jakaś droga pożarowa i po ostatnim pożarze w budynku Atalu ktoś dostał karę za zastawianie drogi i postanowił ją zablokować. Podobno te kary nakładane przez straż pożarną są już bardziej dotkliwe niż 100 zł :roll:

No niestety nie trafiłeś ani raz. TZN nie nie jestem mieszkańcem City Towers(ładne osiedle wybudowane przez ATAL). A co do PPOŻki coś tam liznąłem, większość osiedli nie spełnia jej wymagań poprzez ogrodzenie się wysokimi płotami ale to temat na inne posty.A kare to PSP powinno dać właścicielowi za to że ciężkie SCHD musiało przeskakiwać przez wysoki krawężnik, a tam koszty opon wraz z felgami idą w tysiące plus zbieżność itd. Twoja indolencja podpowiedziała mi że właśnie straż powinna się też tym zająć.Bardzo proszę o nie wypowiadanie się osób które chcą się wymądrzać kłócić lub urządzać wycieczki personalne.Ja tylko jak widzę że kilka lat temu można było stawiać tam samochody co zmniejszało tłok na parkingu CH i ułatwić parkowanie osobom o których pisałem we wcześniejszych postach.

lofinden

Postautor: lofinden » 02 maja 2017, 23:46

To w interesie CH Czyżyny jest by zapewnić miejsca parkingowe dla klientów Jak nie ma miejsca to można jechać gdzie indziej. Niedaleko sa tez Krokus czy M1.
Nie rozumiem co lokalne władze mogłyby zrobić w kwestii prywatnego terenu, ale jak uzyskasz odpowiedź to podziel się nią.

boguś1980

Postautor: boguś1980 » 03 maja 2017, 10:13

lofinden pisze:To w interesie CH Czyżyny jest by zapewnić miejsca parkingowe dla klientów Jak nie ma miejsca to można jechać gdzie indziej. Niedaleko sa tez Krokus czy M1.
Nie rozumiem co lokalne władze mogłyby zrobić w kwestii prywatnego terenu, ale jak uzyskasz odpowiedź to podziel się nią.
.
Na pewno to jest w interesie CH Czyżyny powiem więcej to świadczy o ich złej wierze,braku szacunku i nieliczeniu się ze swoimi klientami(ciekawe czy taki carrefour pozwoliłby sobie na coś takiego we francji) , przede wszystkim matek z dziećmi. A od czego są lokalne władze od pomagania ? Chyba mają większą siłę przebicia niż ja czy ty jak pójdziemy nawet razem do kierownictwa CH.

Melka79

Postautor: Melka79 » 03 maja 2017, 13:17

No jestem bardzo ciekawa, czy rozwiąże się kwesta tego parkingu. Ułatwiłoby to życie wielu osobom nie tylko mamom małych dzieci czy osobom niepełnosprawnym. Trzymam kciuki może coś się uda zrobić :)

boguś1980

Postautor: boguś1980 » 04 maja 2017, 11:36

Melka79 pisze:No jestem bardzo ciekawa, czy rozwiąże się kwesta tego parkingu. Ułatwiłoby to życie wielu osobom nie tylko mamom małych dzieci czy osobom niepełnosprawnym. Trzymam kciuki może coś się uda zrobić :)

Droga melko79 sam nie wiem jak ta sprawa się rozwiąże mam nadzieję że pozytywnie dla ludzi mieszkańców klientów.Z mojej strony mogę obiecać że nie zostawię tej sprawy samej sobie niestety kilka dni jestem poza KRK. A takie sprawy najlepiej załatwiać face to face. Może znajda się osoby które wcześniej ze chcą porozmawiać z kierownictwem CH Czyżyny.Jeśli nie mam nadzieję się tam wybrać zaraz po powrocie do KRK w przyszłym tygodniu.Mam nadzieję że wizyta otworzy ten parking bo batalia z użyciem organów państwowych nie leży w niczyim interesie. Pozdrawiam

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”