Hałas od ulicy Stella-Sawickiego i jego uciążliwość dla mieszkańców
Re: Hałas od ulicy Stelli-Sawickiego
To nawet nie wiedziałem, że to już perspektywa najbliższych lat. Ciekawe czy to aktualna informacja i skończą budowę w okolicach 2015-2016 roku. Choć też nie ma się co łudzić, że Stella-Sawickiego stanie się przez to cichą ulicą, skoro mają ją jeszcze rozbudowywać i robić na niej dodatkowe rondo. Ale zawsze może zniknie z niej część ciężarówek.
gazetakrakowska.pl/artykul/3451897,krakow-w-sierpniu-ruszy-budowa-obwodnicy-wschodniej-s7-wizualizacja-mostu,id,t.html
Czyli aktualna wersja zakończenia S7 do Igołomskiej to wiosna 2017 i pewnie się jeszcze ta data przesunie
Czyli aktualna wersja zakończenia S7 do Igołomskiej to wiosna 2017 i pewnie się jeszcze ta data przesunie

@ediwonder, a jeśli można spytać, gdzie mieszkasz? W jakiej odległości od ruchliwej ulicy i jak jest ona ruchliwa
Pytam, bo pewnie sam nie będę miał daleko do Stella-Sawickiego 

Niestety. To co piszą o natężeniu hałasu od 5.00, pierdzących motorach w nocy, i niesłyszeniu TV to mogę potwierdzić. Mieszkam na D303 w drugim wieżowcu od tego autobanu. A mają go jeszcze rozbudować o tramwaj, wiadukty, tunele, ronda, i nie wiadomo co będzie na tym torze wyścigowym, i w hangarze. To tereny na zabudowe mieszkalną, lub usługową - info z Budimexu. W sezonie letnim dochodzą jeszcze imprezy na pasie(tym czynnym kawałku). Koncerty, pikniki lotnicze, i inne. Cicho tam nie jest, i to przeszkadza. Głębiej w stronę środka osiedla jest cicho, poza dzwonnicą (Avia2). Huk, i kurz sprawiają, że nie jest to spokojne miejsce. Zapory dźwiękochłonne są nie wykończone od lat, choć np. "po interwencji GAZETY" zmieniono organizacje ruchu(pasy do skrętu z Stella pod górę)żeby im się lepiej jeżdziło. To jedna z najbardziej ruchliwych dróg w mieście. Warto się tam przejść parę razy. Zobaczyć te korki na podjedzie pod górę, i posłuchać(i powąchać). Koparki na budowie kończą o 17.00. Stella przebiega bardzo blisko tych domów, i nawet te 170 metrów nie chroni przed szumem.
Ja planowałem kupić mieszkanie na Orlińskiego 1, ale zrezygnowałem z powodu hałasu. Stanąłem kilka razy w miejscu gdzie buduje się blok o różnych porach dnia, raz rano i kila razy popołudniu i raz w nocy no i hałas jest nie do zniesienia, rano szum , po południu to jest istna masakra, noc tylko spokojna. Poprosiłem również rodziców, jako że mieszkają bardzo blisko budowy i byli kilka razy i odczucia te same. Jak jest jakaś jazda na torze jazdy to również dźwięk strasznie przeszkadza.
Co do biura budimexu, to oczywiście oni mówią tylko tyle co muszą, minusów nie będą przecież pokazywać by nie zniechęcać. Ja postanowiłem poczekać na kolejne bloki, dość znośnie jest już w miejscu Avi 2, koło kościoła. No ale jak cena podskoczy to sensu nie widzę tam kupować mieszkania, bo to tak naprawdę największy atut tej inwestycji.
Co do biura budimexu, to oczywiście oni mówią tylko tyle co muszą, minusów nie będą przecież pokazywać by nie zniechęcać. Ja postanowiłem poczekać na kolejne bloki, dość znośnie jest już w miejscu Avi 2, koło kościoła. No ale jak cena podskoczy to sensu nie widzę tam kupować mieszkania, bo to tak naprawdę największy atut tej inwestycji.
Na torze za niedługo mogą skończyć się jazdy jak Budimex weźmie się za budowę parkingu 

Tylko nie wiem, czy planowany parking będzie jakoś znacząco zachodził na teren, na którym znajduje się szkoła bezpiecznej jazdy 

Śliska część toru zaczyna się tuż obok parkingu.
Jak będe na spacerze z psem to zrobie zdjęcie w tym miejscu co zaczyna się śliski tor.
Jaki wpływ na hałas docierający do mieszkania ma wysokość piętra, waszym zdaniem?
Moim zdaniem wysokość piętra jest bez znaczenia. Jaka różnica, czy piętro będzie mieć w świetle 250 cm, czy 260 cm? 

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”