@pawelb, nie wiem czy to priorytet, ale trochę ich by się pewnie przydało, zwłaszcza jeśli da się je zbudować w miejscu, w którym nie byłyby one uciążliwe dla innych, nie kosztem zieleni, chodników itd.

Adrianna pisze:Panie Rysiu nie chce mi się dzisiaj dyskutować o niczym, za bardzo zmęczona jestem.
Może i dobrze by było gdyby powstał tam parking, lepsze to niż kolejny wieżowiec. Może rozwiązało by to choć trochę waszych problemów z parkowaniem i dzięki temu ludzie wrzuciliby troszkę na luz i byli milsi dla siebie.
Jednak jak ptaszki ćwierkają niewielkie na to szanse, ten teren ma już przeznaczenie.
iti pisze:Nieoficjalnie mówi się o tym, że projekt zostanie odrzucony, ale jeszcze nie wiadomo dlaczego, więc trudno powiedzieć, czy da się to oprotestować. Pewnie wszystko wyjaśni się 4 czerwca, bo zdaje się, że wtedy ma być ogłoszona lista projektów zaakceptowanych i ogłoszonych.
Natomiast odrobinę dziwi mnie zamieszanie wokół tego projektu i niechęć do niego wyrażana przez mieszkańców wcześniej zbudowanych bloków na Dywizjonu. Przecież bez tego parkingu, sytuacja na parkinach miejskich wzdłuż Włodarczyka, czyli obok osiedla Dywizjonu 303 będzie znacznie gorsza, a już nie łatwo znaleźć tam wolne miejsce. Wygląda, jakby ktoś chciał na złość innym odmrozić sobie uszy, ale jego prawo.
ngy16687 pisze:Iti, nie szukaj złej woli wśród mieszkańców. Projekt z góry był skazany na uwalenie, tak samo jak kładka, tak samo jak Rynek Czyżyński. Kryteria są dość jasne i tych nie przeskoczysz, to chyba już obaj wiemy doskonale
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości