Wybory do Rady Dzielnicy Czyżyny 2018 - niedziela 2 grudnia / informacje / dyskusja

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
iti

Wybory do Rady Dzielnicy Czyżyny 2018 - niedziela 2 grudnia / informacje / dyskusja

Postautor: iti » 25 lis 2018, 20:59

Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale w w najbliższą niedzielę - 2 grudnia odbędą się wybory do rad dzielnic, w tym także Rady Dzielnicy Czyżyny. Także mieszkańcy Avii i Orlińskiego będą mogli w nich zagłosować na swoją reprezentację w tym organie samorządowym. Komisja wyborcza została wyznaczona w szkole podstawowej nr 155 - tej pomiędzy osiedlami, a sklepem Biedronka:

Obrazek

A tu wszystkie okręgi i adresy komisji, dla osób, które głosują w innych miejscach:
bip.krakow.pl/plik.php?zid=218961&wer=0&new=t&mode=shw

Warto pamiętać o tym, że aby wziąć udział w wyborach, trzeba być zameldowanym albo dopisać się do spisu wyborców.

Trzeba też dodać, że o ile większość bloków Orlińskiego i Avii znajduje się w jednym okręgu - nr 9, to z jakichś powodów został z niego wyłączony budynek Avia 2 - przypisano go do okręgu nr 6.

To chyba najważniejsze informacje na temat wyborów, jeżeli chodzi o sprawy formalne.

Zagłosujcie w niedzielę!

Mate

Re: Wybory do Rady Dzielnicy Czyżyny 2018 - niedziela 2 grudnia / informacje / dyskusja

Postautor: Mate » 25 lis 2018, 22:18

Z okręgu 9 jest polecana przez Pana Krzysztonka Pani Dorota Wierzbicka i Pan Sławomir Bieniek.
Wiadomo coś o tym Bieńku?

iti

Re: Wybory do Rady Dzielnicy Czyżyny 2018 - niedziela 2 grudnia / informacje / dyskusja

Postautor: iti » 26 lis 2018, 3:13

Mate pisze:Z okręgu 9 jest polecana przez Pana Krzysztonka Pani Dorota Wierzbicka i Pan Sławomir Bieniek.

Tak wiadomo :) W wątku o wyborach samorządowych można dowiedzieć się więcej, ale w takim wrzucę tu też jakąś informację. A odnośnie polecania kogokolwiek przez Pana Krzysztonka, to tylko przypomnę, że to ten sam "przyjaciel" nowych osiedli, który chciał zabrać ogólnodostępne parkingi miejskie obok osiedla i przekazać je SM Czyżyny. Co do Pani Wierzbickiej, to w dokumentach stoi, że mieszka w przy ul. Wężyka, więc nie wiem na ile dobrze orientuje się w sprawach naszej okolicy. Oczywiście mam nadzieję, że dobrze :)

I podrzucam ulotkę, skoro sprawa kogoś interesuje:

Obrazek

Obrazek

Mate

Postautor: Mate » 26 lis 2018, 9:37

iti pisze:
Mate pisze:Z okręgu 9 jest polecana przez Pana Krzysztonka Pani Dorota Wierzbicka i Pan Sławomir Bieniek.

Tak wiadomo :) W wątku o wyborach samorządowych można dowiedzieć się więcej, ale w takim wrzucę tu też jakąś informację. A odnośnie polecania kogokolwiek przez Pana Krzysztonka, to tylko przypomnę, że to ten sam "przyjaciel" nowych osiedli, który chciał zabrać ogólnodostępne parkingi miejskie obok osiedla i przekazać je SM Czyżyny. Co do Pani Wierzbickiej, to w dokumentach stoi, że mieszka w przy ul. Wężyka, więc nie wiem na ile dobrze orientuje się w sprawach naszej okolicy. Oczywiście mam nadzieję, że dobrze :)

I podrzucam ulotkę, skoro sprawa kogoś interesuje:

Obrazek

Obrazek

Właśnie o to mi chodziło, żeby był to ktoś z naszego osiedla. Nie spodziewałem się, że to sam "iti". :)
Wobec tego cieszę się, że będę miał na kogo głosować.
Pozdrawiam

iti

Postautor: iti » 28 lis 2018, 11:55

Mate pisze:Właśnie o to mi chodziło, żeby był to ktoś z naszego osiedla. Nie spodziewałem się, że to sam "iti". :)
Wobec tego cieszę się, że będę miał na kogo głosować.
Pozdrawiam

Dzięki, trzymam za słowo ;) Ostatnio staram się spotkać z możliwie dużą liczbą mieszkańców i osobiście przekazać ulotkę osobiście, więc popołudnia mam mocno zajęte, ale chyba do wszystkich mieszkań zapukać nie zdążę - wybaczcie.

Wiem, że forum odwiedzają też osoby z innych części dzielnicy, sporo osób mieszkających na Avii / Orlińskiego wychowało się na sąsiednich osiedlach i ciągle ma tam rodziny i znajomych. Dlatego chciałbym też polecić uwadze kilkoro kandydatów, z którymi już współpracowałem i z którymi wzajemnie motywowaliśmy się do tego startu, chodzi o:

• Grzegorz Mączka - okręg nr 11
  • Szymon Tekieli - okręg nr 12
  • Łukasz Cieślik - okręg nr 3
    Wszyscy w jakimś stopniu związani z nowymi osiedlami w okolicy Orlińskiego
  • Anna Rajca - okręg nr 4
  • Marek Ziemiański - okręg nr 6
  • Karol Goryl - okręg nr 13
  • Dorota Głowacka-Prus - okręg nr 19
  • Jerzy Woźniakiewicz - okręg nr 5
  • Łukasz Hodor - okręg nr 8

Pewnie nie wymieniłem wszystkich, ale spotkałem te osoby w czasie starań o park, rozmowach o MPZP, kształcie przestrzeni po zachodniej stronie pasa startowego itp. i wiem, że współpraca z nimi jest możliwa - polecam więc uwadze :) I przypominam, wybory już w niedzielę!

Dorota C.

Postautor: Dorota C. » 29 lis 2018, 1:21

Dobry wieczór Państwu.

Wywołana poniekąd do "tablicy", chciałam przybliżyć Państwu kilka podstawowych informacji na mój temat.

Na osiedlu 2 Pułku Lotniczego mieszkam od 1985 roku, mam 39 lat.

Doskonale rozumiem problemy starszych jak i nowych mieszkańców naszej Dzielnicy.
Sprawy związane z ulicą Orlińskiego, osiedlem Avia oraz 2 Pułku Lotniczego śledzę i monitoruję z ogromną uwagą.
Pragnę nadmienić, iż jeśli Państwo pamiętają w roku 2012 w skutek awarii, doszło do zalania pomieszczeń w Naszym, jedynym Żłobku samorządowym Nr 12 "Bajkowy Domek", mieszczącego się na osiedlu 2 Pułku Lotniczego.
W wyniku zaistniałej sytuacji byłam liderką, która zorganizowała grupę ludzi zaangażowanych w zbiórkę środków finansowych, organizację koncertu oraz kwesty na Święcie Czyżyn, współpracą z Radą Dzielnicy XIV, Radnymi Miasta, Ministerstwem Pracy i Polityki Społecznej na czele z ówczesnym ministrem Władysławem Kosiniak-Kamysz, współpracą ze Spółdzielnią Mieszkaniową Czyżyny i z firmą Budimex.
Na swoim koncie mam kilka projektów lokalnych złożonych w ramach Budżetu Obywatelskiego.
Jeden został zrealizowany przy pomocy Rady Dzielnicy XIV.

Jeśli ktoś jest zainteresowany bezpośrednią rozmową zapraszam na kontakt prywatny.

Przykre jest to, iż niektórzy chcą wykorzystać forum do dyskredytowania innych kandydatów.

Proszę o pójście do głosowania i wybrania mojej kandydatury - DZIĘKUJĘ.
2 GRUDNIA 2018 ROKU
Obwodowa Komisja Wyborcza nr 302 i 303
SP nr 155 os. 2 Pułku Lotniczego 21

Pozdrawiam - Dorota Wierzbicka

iti

Postautor: iti » 29 lis 2018, 10:40

Dorota C. pisze:Sprawy związane z ulicą Orlińskiego, osiedlem Avia oraz 2 Pułku Lotniczego śledzę i monitoruję z ogromną uwagą.

Szanowna Pani, zakładam, że oczywiście jest tak, jak Pani tu pisze, niestety przypuszczam, że na monitorowaniu owa aktywność w tej okolicy się kończy. Skąd taki wniosek? Zdarzyło mi się być na wielu spotkaniach dotyczących rejonu naszego okręgu wyborczego, zarówno w siedzibie rady dzielnicy, biurach Budimexu, w urzędzie miasta, z Zarządem Zieleni Miejskiej itp., i nijak nie mogę sobie przypomnieć, żebym przy tej okazji Panią spotkał, choć oczywiście mogłem nie zapamiętać. Przyznam też, że to była dla mnie jedna z motywacji do startu w tych wyborach, czyli to, że w dzielnicy nikt mieszkańców nie reprezentował z należyta starannością.

Niestety nie spotkałem się również z informacją na temat tego, co Pani chce dla okolicy zrobić, o co zabiegać w najbliższej kadencji rady dzielnicy, z jaką ofertą wychodzi Pani do osób, o których głos się stara.

Dorota C. pisze:Przykre jest to, iż niektórzy chcą wykorzystać forum do dyskredytowania innych kandydatów.

Proszę wskazać miejsce, w którym kogokolwiek dyskredytowałem :) Po prostu wskazałem osoby, które miałem okazję poznać podczas różnych inicjatyw dziejących się w okolicy. A że Pani nie było w tym gronie... trudno więc, abym polecał.

I jeszcze jedna sprawa, informuje Pani o tym, że:
Dorota C. pisze:Na osiedlu 2 Pułku Lotniczego mieszkam od 1985 roku, mam 39 lat.

A tu jeszcze wypis z oficjalnych, ogólnodostępnych dokumentów:
2. WIERZBICKA DOROTA (...) zam. WĘŻYKA

Moim zdaniem to dosyć daleko od okręgu, z którego Pani startuje. Nie wiem, na ile zna Pani okolicę os. Dywizjonu 303, ul. Orlińskiego, os. Avia i w jakim stopniu zamierza Pani w radzie zabiegać o dobro ich mieszkańców, a w jakim o dobro mieszkańców swojej najbliższej okolicy.

Niemniej cieszę się, że odezwała się Pani na forum, ponieważ to pierwsza przedwyborcza aktywność mojej konkurentki, z jaką miałem się okazję spotkać przy tych wyborach. I choć może nie była to debata, którą ogląda się / czyta z wypiekami na policzkach, to jednak dziękuję za uaktywnienie się i życzę powodzenia :)

Sławomir Bieniek
Również proszę o głos w niedzielę

Fiszka

Postautor: Fiszka » 29 lis 2018, 12:53

Aktywność pani Doroty ogranicza się do wrzucenia ulotek do skrzynek i opublikowania jednego postu na naszym forum, w którym przy okazji atakuje kontrkandydata z okręgu. :) Mieszkam dwa lata i od tego czasu śledzę to, co się dzieje w dzielnicy, i tak jak pisał iti, jakoś ciężko trafić na jej nazwisko, a na nazwiska kontrkandydatów, którzy zostali wspomniani wcześnie już owszem.

Arav

Postautor: Arav » 29 lis 2018, 13:31

A czy po roku 2012 (czyli prawie 7 lat temu, gdy nie było jeszcze Avii/Orlińskiego) mogłaby się Pani pochwalić jeszcze jakimiś akcjami?
Który Pani projekt został zrealizowany przez Radę a które Pani pomysły były zgłoszone do BO?

Nie - ten post to nie ma być żaden atak. Chciałbym po prostu się zorientować w jakich sprawach się Pani aktywizowała i co jest dla Pani ważne.

Skoro mieszka Pani przy Dywizjonu 303 a interesuje się sprawami na Avii/Orlinskiego to może by tak spróbować pozbyć się tej beznadziejnej siatki oddzielającej 2 osiedla? Przecież ona powoduje same problemy.... Avia/Orlinskiego ma utrudniony dostęp do poczty/biblioteki/szkoły a D303 ma utrudniony dostęp do nowych lokali usługowych na naszym osiedlu...

BUBA

Postautor: BUBA » 29 lis 2018, 14:38

Fiszka pisze:Aktywność pani Doroty ogranicza się do wrzucenia ulotek do skrzynek i opublikowania jednego postu na naszym forum, w którym przy okazji atakuje kontrkandydata z okręgu. :) Mieszkam dwa lata i od tego czasu śledzę to, co się dzieje w dzielnicy, i tak jak pisał iti, jakoś ciężko trafić na jej nazwisko, a na nazwiska kontrkandydatów, którzy zostali wspomniani wcześnie już owszem.

Ja znam, Panią Dorotę i uważam że jest osobą aktywną. Każdy ma prawo do swojej opinii. Uważam, że to odpowiedni człowiek na to miejsce. Jest w stanie wiele zrobić dla dzielnicy.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”