Dorota C. pisze:Sprawy związane z ulicą Orlińskiego, osiedlem Avia oraz 2 Pułku Lotniczego śledzę i monitoruję z ogromną uwagą.
Szanowna Pani, zakładam, że oczywiście jest tak, jak Pani tu pisze, niestety przypuszczam, że na monitorowaniu owa aktywność w tej okolicy się kończy. Skąd taki wniosek? Zdarzyło mi się być na wielu spotkaniach dotyczących rejonu naszego okręgu wyborczego, zarówno w siedzibie rady dzielnicy, biurach Budimexu, w urzędzie miasta, z Zarządem Zieleni Miejskiej itp., i nijak nie mogę sobie przypomnieć, żebym przy tej okazji Panią spotkał, choć oczywiście mogłem nie zapamiętać. Przyznam też, że to była dla mnie jedna z motywacji do startu w tych wyborach, czyli to, że w dzielnicy nikt mieszkańców nie reprezentował z należyta starannością.
Niestety nie spotkałem się również z informacją na temat tego, co Pani chce dla okolicy zrobić, o co zabiegać w najbliższej kadencji rady dzielnicy, z jaką ofertą wychodzi Pani do osób, o których głos się stara.
Dorota C. pisze:Przykre jest to, iż niektórzy chcą wykorzystać forum do dyskredytowania innych kandydatów.
Proszę wskazać miejsce, w którym kogokolwiek dyskredytowałem

Po prostu wskazałem osoby, które miałem okazję poznać podczas różnych inicjatyw dziejących się w okolicy. A że Pani nie było w tym gronie... trudno więc, abym polecał.
I jeszcze jedna sprawa, informuje Pani o tym, że:
Dorota C. pisze:Na osiedlu 2 Pułku Lotniczego mieszkam od 1985 roku, mam 39 lat.
A tu jeszcze wypis z oficjalnych, ogólnodostępnych dokumentów:
2. WIERZBICKA DOROTA (...) zam. WĘŻYKA
Moim zdaniem to dosyć daleko od okręgu, z którego Pani startuje. Nie wiem, na ile zna Pani okolicę os. Dywizjonu 303, ul. Orlińskiego, os. Avia i w jakim stopniu zamierza Pani w radzie zabiegać o dobro ich mieszkańców, a w jakim o dobro mieszkańców swojej najbliższej okolicy.
Niemniej cieszę się, że odezwała się Pani na forum, ponieważ to pierwsza przedwyborcza aktywność mojej konkurentki, z jaką miałem się okazję spotkać przy tych wyborach. I choć może nie była to debata, którą ogląda się / czyta z wypiekami na policzkach, to jednak dziękuję za uaktywnienie się i życzę powodzenia

Sławomir Bieniek
Również proszę o głos w niedzielę