Wybory do Rady Dzielnicy Czyżyny 2018 - niedziela 2 grudnia / informacje / dyskusja

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Nowy

Re: Wybory do Rady Dzielnicy Czyżyny 2018 - niedziela 2 grudnia / informacje / dyskusja

Postautor: Nowy » 29 lis 2018, 16:40

BUBA pisze:
Fiszka pisze:Aktywność pani Doroty ogranicza się do wrzucenia ulotek do skrzynek i opublikowania jednego postu na naszym forum, w którym przy okazji atakuje kontrkandydata z okręgu. :) Mieszkam dwa lata i od tego czasu śledzę to, co się dzieje w dzielnicy, i tak jak pisał iti, jakoś ciężko trafić na jej nazwisko, a na nazwiska kontrkandydatów, którzy zostali wspomniani wcześnie już owszem.

Ja znam, Panią Dorotę i uważam że jest osobą aktywną. Każdy ma prawo do swojej opinii. Uważam, że to odpowiedni człowiek na to miejsce. Jest w stanie wiele zrobić dla dzielnicy.

Nowy użytkownik, pierwszy post na forum i od razu takie pochwały w wątku o wyborach... Gdybym był podejrzliwy, uznałbym to za mało udaną reklamę, ale przecież nie jestem ;)

W tej sytuacji, choćby przez fakt, że Pan Sławomir mieszka na osiedlu i jest na miejscu, mój głos wędruje do niego. Prawdę mówiąc, to przez kilka lat mieszkania w nowym bloku, nawet nie wiem, kto był radnym z mojego okręgu, a jednak trochę się interesowałem tym, co dzieje się wokół bloku i osiedla.

I w jakim sensie "aktywną"? Biega? Jeździ na rowerze? ;)

Aleksy

Re: Wybory do Rady Dzielnicy Czyżyny 2018 - niedziela 2 grudnia / informacje / dyskusja

Postautor: Aleksy » 29 lis 2018, 17:15

Przestrzegam Wszystkich przed głosowaniem na jakąkolwiek osobę, która była wskazana w liście popierającym i zachęcającym do głosowania podpisanym przez WOJCIECHA KRZYSZTONEK, czyli te listy, które każdy znalazł w swojej skrzynce pocztowej. WOJCIECH KRZYSZTONEK wraz ze wskazanymi osobami to szkodnik społeczny, fałszywy, chcący osiągać realizację swoich interesów po trupach. Odradzam również głosowanie nad osobami z ówczesnej rady i osobami w wieku 70-90 lat, takie osoby nic nie zrobią, nie mówiąc już o czymś nowym, dobry. Trzeba głosować nad nowymi, takimi, których jeszcze w radzie nie było, nie są zepsute, a są młode, z energią do działania i do tego zachęcam.

popieram

Postautor: popieram » 29 lis 2018, 18:04

Zachęcam Wszystkich do głosowania na Nową i Silną, pełną energii ekipę do Rady Dzielnicy XIV Czyżyny, poniżej nazwiska najlepszych kandydatów startujących w każdym okręgu:

1. ŁOGINOW JAKUB wiek: 36 zawód: DZIENNIKARZ zam. MARKOWSKIEGO popierany przez: NIEZALEŻNY
2. ADAMSKI MICHAŁ wiek: 30 zawód: INŻYNIER BUDOWNICTWA zam. OSIEDLE DYWIZJONU 303 popierany przez: NIEZALEŻNY
3. CIEŚLIK ŁUKASZ wiek: 37 zawód: DR N. HUMANISTYCZNYCH, PRACOWNIK SAMORZĄDOWY zam. BOLESŁAWA ORLIŃSKIEGO
4. RAJCA ANNA wiek: 40 zawód: EKONOMISTA zam. OSIEDLE DYWIZJONU 303 popierany przez: NIEZALEŻNY
5. DOBROWOLSKI PAWEŁ wiek: 39 zawód: ARCHITEKT zam. OSIEDLE DYWIZJONU 303 popierany przez: NIEZALEŻNY
6. ZIEMIAŃSKI MAREK wiek: 45 zawód: EKONOMISTA zam. OSIEDLE DYWIZJONU 303 popierany przez: NIEZALEŻNY
7. SZATKO-NOWAK JOLANTA wiek: 58 zawód: TRENER zam. OSIEDLE DYWIZJONU 303 popierany przez: NIEZALEŻNY
8. WIĘCEK DARIUSZ wiek: 42 zawód: GEODETA zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO popierany przez: BEZPARTYJNY
9. BIENIEK SŁAWOMIR wiek: 34 zawód: MARKETING MANAGER zam. BOLESŁAWA ORLIŃSKIEGO popierany przez: NIEZALEŻNY
10. MEYSZTOWICZ PAWEŁ wiek: 36 zawód: PRZEDSIĘBIORCA zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO popierany przez: BEZPARTYJNY
11. MĄCZKA GRZEGORZ wiek: 36 zawód: KIEROWNIK PROJEKTÓW INFORMATYCZNYCH zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO popierany przez:
NIEZALEŻNY
12. TEKIELI SZYMON wiek: 32 zawód: ANALITYK zam. OSIEDLE AVIA popierany przez: NIEZALEŻNY
13. GORYL KAROL wiek: 28 zawód: SPECJALISTA DS BEZPIECZEŃSTWA zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO popierany przez: BEZPARTYJNY
14. BUDZIASZEK AGNIESZKA wiek: 22 zawód: STUDENTKA PSYCHOLOGII zam. OSIEDLE 2 PUŁKU LOTNICZEGO popierany przez: NIEZALEŻNY
15. DIAKOWICZ ANNA JADWIGA wiek: 45 zawód: TŁUMACZ J. NIEMIECKIEGO zam. POLESKA popierany przez: LOGICZNA ALTERNATYWA DLA
KRAKOWA, NIEZALEŻNY
16. TRZAJNA TOMASZ wiek: 27 zawód: FIZJOTERAPEUTA zam. WĘŻYKA popierany przez: NIEZALEŻNY
17. CIEPIELA PATRYK wiek: 33 zawód: MONTER SIECI I URZĄDZEŃ IT zam. WOŹNICÓW popierany przez: NIEZALEŻNY
18. WAWRZYK-WÓJCIK ANITA wiek: 41 zawód: KSIĘGOWA zam. BISKUPA TOMICKIEGO popierany przez: BEZPARTYJNY
19. GŁOWACKA-PRUS DOROTA wiek: 42 zawód: PRACOWNIK SOCJALNY zam. CENTRALNA popierany przez: NIEZALEŻNY
20. GAJDA MICHAŁ wiek: 32 zawód: WŁASNA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA zam. SOŁTYSOWSKA popierany przez: NIEZALEŻNY
21. MROZOWSKA ALEKSANDRA wiek: 32 zawód: PIELĘGNIARKA zam. NIEPOKALANEJ PANNY MARII popierany przez: BEZPARTYJNY

Proszę wszystkich powyżej wskazanych kandydatów o wrzucenie swoich ulotek do skrzynek pocztowych swoich potencjalnych wyborców, adresy każdy z Was zna i spotykamy się w nowej Radzie z energią. Mieszkańcy czekają!

Wybory do Rad Dzielnic – niedziela 2 grudnia 2018 r.
Lokale wyborcze czynne w godzinach od 7.00 do 21.00

Aleksy

Postautor: Aleksy » 29 lis 2018, 18:13

Te ulotki pomysł ok., jakby ktoś nie zdążył niech naklei na drzwiach wejściowych do każdej klatki bloku. Na pewno zwiększy tym swoje szanse.

Jestem ZA.

Dorota C.

Postautor: Dorota C. » 30 lis 2018, 1:44

Dobry wieczór.

Całe moje życie i moich bliskich toczy się i jest związane z Osiedlem 2 Pułku Lotniczego i Dzielnicą XIV i tym co się dzieje wokół niego.

Ostatni mój projekt lokalny złożony w ramach Budżetu Obywatelskiego został zrealizowany przy pomocy Rady Dzielnicy XIV, w Przedszkolu Samorządowych Nr 182 "Przy Źródełku" (2015/2016).

Zadam jeszcze tylko jedno podstawowe pytanie - gdzie Pan B. w trakcie ustalania obwodów ośmioletnich szkół podstawowych na terenie Dzielnicy XIV w roku 2017?
Ja - wszędzie gdzie było to możliwe: w szkole, w Urzędzie Miasta, w Radzie Dzielnicy, spotykałam się z Radnymi Miasta podczas ich dyżurów (niezależnie od przynależności partyjnej), zbierałam podpisy mieszkańców pod petycją przeciwko Uchwale 316/17 Rady Dzielnicy XVIII, która została podjęta bez jakichkolwiek konsultacji z Radą Dzielnicy XIV. Uczestniczyłam w posiedzeniu Rady Miasta w powyższej sprawie, którą wygraliśmy - niekorzystna dla Nas Uchwała została odrzucona JEDNOGŁOŚNIE.

Nawiązując do wypowiedzi Pana Bieniek, wysuwającego wniosek, iż nie działam dla mieszkańców ulicy Orlińskiego i osiedla Avia jest błędna. Działam, ale działam dla całej Dzielnicy XIV, co jest poparte wcześniejszym wpisem, a dodatkowo można uzyskać informację na temat mojej osoby w placówkach oświatowych, z którymi współpracowałam.

Jeśli w swoim dwuletnim stażu ma Pan jakieś osiągnięcia, zrealizowane projekty związane z Dzielnicą XIV to proszę się z nami tym podzielić. Póki co - widzę, że aktywnie Pan działa tylko na Forum stworzonym na własne potrzeby, dlatego serdecznie dziękuję, że bierze Pan udział w dyskusji związanej z wyborami.

Spraw związanych z ulicą Orlińskiego i osiedlam Avia jest bardzo dużo. Dlatego postanowiłam kandydować do Rady Dzielnicy, aby móc się bardziej skupić na jednym z obszarów Dzielnicy XIV.
W tym miejscu mogę zadeklarować Państwu składanie kwartalnych raportów z mojej działalności w PRZYSZŁEJ NOWEJ Radzie Dzielnicy XIV.
Mój program związany z Dzielnicą XIV dostępny jest na ulotkach wyborczych, które otrzymali Państwo do skrzynek pocztowych lub osobiście wręczonych przez mnie.

Drodzy Państwo działajmy razem dla Naszego wspólnego dobra!
Pozdrawiam - Dorota Wierzbicka

Ps. Drodzy Państwo do czasu wyborów jest to ostatni mój wpis na FORUM
Załączniki
20181130 ulotka.jpg
20181130 ulotka.jpg (226.61 KiB) Przejrzano 4811 razy
20181130 ulotka II.jpg
20181130 ulotka II.jpg (237.09 KiB) Przejrzano 4811 razy

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 30 lis 2018, 8:39

Z całym szacunkiem do dokonań i zaangażowania Pani Doroty, każdy Radny ma w obowiązku reprezentować całą dzielnicę i to nie podlega dyskusji. Debata skończona, a nie padła odpowiedź czy kandydatka mieszka w swoim okręgu, czy tylko została tutaj delegowana ?
Sławomir Bieniek wiemy, że tu mieszka i działa prężnie.

Nawet jeśli reprezentuje się całą dzielnicę to Radny wybrany przez mieszkańców osiedla Avia i bloków wzdłuż Orlińskiego powinien swoje centrum życiowe mieć tu w okręgu w tych właśnie blokach, z których został wybrany. W końcu zabiega o głosy sąsiadów, których będzie reprezentował. Ktoś kto nie mieszka tu, nie zrozumie lub nie zauważy problemów dnia codziennego.

Obrazek

eleese

Postautor: eleese » 30 lis 2018, 9:41

Szkoda, że pani Dorota nie odniosła się do postulatu zlikwidowania ogrodzenia pomiędzy osiedlem Dywizjonu 303 a ulicą Orlińskiego. Chciałabym wiedzieć, czy popiera ten pomysł, czy nie. Myślę że to ważna kwestia.

Z drugiej strony podoba mi się zwrócenie uwagi na problem połączenia komunikacyjnego między ul. Życzkowskiego a os. Akademickim. Obecnie można się tamtędy przedostać pieszo, wydeptaną ścieżką, w czasie deszczu po kostki w błocie, zimą w ciemnościach.
Tymczasem jest to najkrótsza droga z biurowców przy Życzkowskiego (gdzie pracują tysiące ludzi), oraz budynków Politechniki, na przystanki autobusowe przy Skarżyńskiego/Okulickiego/Stella Sawickiego oraz do akademików Politechniki.
Osoby mieszkające na północy Krakowa nie będą szły z Życzkowskiego na tramwaj (15 minut oświetlonym chodnikiem) jadący w stronę Nowej Huty albo Ronda Mogilskiego, żeby jechać godzinę dłużej naokoło, stojąc w korkach. Podejrzewam że większość wybiera samochód (choć wyjazd samochodem na północ też jest słabo zorganizowany, trzeba dojechać do a. Jana Pawła II i tam zawrócić), a pozostali chodzą zimą z latarkami :(

Wybudowanie chodnika z oświetleniem ucywilizowałoby dojście piesze, a dobudowanie kawałka drogi mogłoby pozwolić na zorganizowanie linii autobusowej przez ul. Życzkowskiego, co również pojawia się od czasu do czasu jako postulat pracowników i studentów. Przypominam, że przy Skarżyńskiego jest obecnie pętla autobusowa linii 429. A jakby tak dojeżdżała ten kawałek dalej?

aksel

Postautor: aksel » 30 lis 2018, 10:40

Aleksy pisze:Przestrzegam Wszystkich przed głosowaniem na jakąkolwiek osobę, która była wskazana w liście popierającym i zachęcającym do głosowania podpisanym przez WOJCIECHA KRZYSZTONEK, czyli te listy, które każdy znalazł w swojej skrzynce pocztowej. WOJCIECH KRZYSZTONEK wraz ze wskazanymi osobami to szkodnik społeczny, fałszywy, chcący osiągać realizację swoich interesów po trupach. Odradzam również głosowanie nad osobami z ówczesnej rady i osobami w wieku 70-90 lat, takie osoby nic nie zrobią, nie mówiąc już o czymś nowym, dobry. Trzeba głosować nad nowymi, takimi, których jeszcze w radzie nie było, nie są zepsute, a są młode, z energią do działania i do tego zachęcam.

dokładnie, nikt kogo poleca p. Krzysztonek a w szczególności p. Dorota Wierzbicka, im już dziękujemy

Głosuję na p. Sławomira Bieniek

mistrzuWiciu

Postautor: mistrzuWiciu » 30 lis 2018, 11:04

Może ktoś wymienić Nazwiska narzekaczy na osiedle AVIA, żebym mógł im podziękować, oddając głos na kogoś innego?

pewniaki

Postautor: pewniaki » 30 lis 2018, 11:11

prościej będzie zagłosować na wskazanych pozytywnych niż wymieniać nic nie wartych :)

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”