Park Lotników Polskich - zmiany, remonty i nowe elementy - opinie i dyskusja

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
lrc1912

Re: Park Lotników Polskich - zmiany, remonty i nowe elementy - opinie i dyskusja

Postautor: lrc1912 » 09 kwie 2018, 11:34

Te mieszkania budują dla obcokrajowców, a nie dla Polaków. Ciekawe, że od powiedzmy 2006-2009 nie budowali ich na taką skalę (wo gule nie budowali) a nagle od 2010 do teraz potrzeba tyle mieszkań! Ja pracowałem swego czasu w nowo wybudowanym osiedlu i widziałem tych Polaków w cudzy słowy ludzi, którzy mówili po Niemiecku, Francusku, Włosku, Ukraińsku.

iti

Re: Park Lotników Polskich: budowa fontanny i remont placu

Postautor: iti » 23 lip 2018, 1:27

Wygląda na to, że wreszcie będzie działająca fontanna w Parku Lotników :) Zamiast remontować starą fontannę, którą od kilku lat robiła za śmietnik, wybudowana zostanie nowa fontanna :) Będzie wyglądała tak, jak na wizualizacji poniżej, czyli o wiele oryginalniej, niż poprzednia.

Obrazek

A przy okazji chyba zmieni się też plac, na którym fontanna się znajdowała, jemu też remont by się przydał. Dobrze się dzieje w Parku Lotników, coraz więcej remontują, powstają nowe place zabaw - oby tak dalej :)

Mordin

Re: Park Lotników Polskich - zmiany, remonty i nowe elementy - opinie i dyskusja

Postautor: Mordin » 23 lip 2018, 8:31

lrc1912 pisze:Te mieszkania budują dla obcokrajowców, a nie dla Polaków. Ciekawe, że od powiedzmy 2006-2009 nie budowali ich na taką skalę (wo gule nie budowali) a nagle od 2010 do teraz potrzeba tyle mieszkań! Ja pracowałem swego czasu w nowo wybudowanym osiedlu i widziałem tych Polaków w cudzy słowy ludzi, którzy mówili po Niemiecku, Francusku, Włosku, Ukraińsku.

W sensie, że tylko osoba z obcym paszportem może zakupić tam mieszkanie? takie są warunki oferty? To byłoby dość wyjątkowe i ryzykowne dla dewelopera.

ragar

Postautor: ragar » 23 lip 2018, 11:22

Chyba jednak ktoś tu zbyt daleko popłyną ;) A zmiany w Parku Lotników Polskich bardzo cieszą, to teren z ogromnym potencjałem, dodatkowo coraz szczelniej otaczany mieszkaniówką. Czekamy na budowę stawu i pawilonu z kawiarnią.

Marek Ziemiański
Kontaktowanie:

Postautor: Marek Ziemiański » 12 wrz 2018, 14:10

Park Lotników Polskich pięknieje - rozmowa o terminach, zadaniach, realizacji

Facebook: facebook.com/dzielnica14/./261494011369913

Youtube: youtube.com/embed/c1bqXUEOoeA

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 23 mar 2019, 17:14

Zastanawiam się dlaczego w miejscu publicznym, jakim jest niewątpliwie park, toaleta jest płatna? Ten kto, to wymyślił powinien jak najprędzej udać się do psychiatry przebadać głowę. Czy naprawdę musicie zarabiać na potrzebach fizjologicznych człowieka? Czy was Bóg nie opuścił o ile w niego wierzycie. Powtarzam! Płatną toaletę, to sobie możecie stawiać na prywatnym terenie, a nie miejscu publicznym.

Obrazek

Obrazek

Nowy

Re: Park Lotników Polskich - nowe toalety w Parku Lotników Polskich

Postautor: Nowy » 24 mar 2019, 15:48

lrc1912 pisze:Zastanawiam się dlaczego w miejscu publicznym, jakim jest niewątpliwie park, toaleta jest płatna? Ten kto, to wymyślił powinien jak najprędzej udać się do psychiatry przebadać głowę. Czy naprawdę musicie zarabiać na potrzebach fizjologicznych człowieka? Czy was Bóg nie opuścił o ile w niego wierzycie. Powtarzam! Płatną toaletę, to sobie możecie stawiać na prywatnym terenie, a nie miejscu publicznym.

Dawno nie pisałeś, już prawie zaczynałem się martwić, ale widzę, że wszystko w porządku.

A temat ciężki poruszyłeś, faktycznie wydawałoby się, że toalety powinni być za darmo w takich miejscach. Tylko niestety czasem z ludźmi jest tak, że jeżeli za coś nie trzeba płacić, to znaczy, że jest niczyje, można tego nie szanować itp. Ja nie mam problemu z symboliczną opłatą, choć kłopotliwe jest to, że nie zawsze ma się przy sobie monety.

morth

Postautor: morth » 25 mar 2019, 13:23

lrc1912 pisze:Zastanawiam się dlaczego w miejscu publicznym, jakim jest niewątpliwie park, toaleta jest płatna? Ten kto, to wymyślił powinien jak najprędzej udać się do psychiatry przebadać głowę. Czy naprawdę musicie zarabiać na potrzebach fizjologicznych człowieka? Czy was Bóg nie opuścił o ile w niego wierzycie. Powtarzam! Płatną toaletę, to sobie możecie stawiać na prywatnym terenie, a nie miejscu publicznym.

Opłata symboliczna,a bez niej zaraz by papier był wyniesiony, popisane tagi na ścianch desce, ceramika zbita itd. Albo toaleta stałaby się drugim domem dla żuli ( nie mylić z bezdomnymi). Po drugie sprzątanie toalety papier, mydło, prąd, konserwacja na zimę, trochę kosztują więc ta symboliczna opłata jest do przeżycia :P a nie wszystko musi być opłacane z podatków

RaceX

Postautor: RaceX » 25 mar 2019, 13:35

Do darmowych ubikacji, po miesiącu strach wchodzić. Najlepiej gdyby były to jeszcze ubikacje samoczyszczące i odkażające, po każdym użyciu. Dla mnie hitem było obserwować jak Polscy cwaniacy za granicą, wpadli na pomysł zaoszczędzenia 1€. Chcieli jeden po drugim wejść do ubikacji. Jak jeden wyszedł drugi szybko wskoczył, drzwi się zamknęły i rozpoczęła się dezynfekcja :) HAHAHAHAHAHA Mina gościa i jego wygląd jak mokra kura, będą mnie bawić do końca życia :lol:

Mordin

Postautor: Mordin » 26 mar 2019, 20:46

Tutaj raczej nie chodzi o zarabianie tylko o pokrycie koszów utrzymania - w przypadku darmowej toalety po tygodniu nie dałoby się wejść.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”