To prawda, kilka fragmentów betonowych alejek zostało nieprawidłowo wykonanych, więc poprawiali.
Z tego co wiem, to jeszcze w tym miesiącu (lipcu) powinno zostać rozebrane ogrodzenie placu budowy, cóż faktycznie będzie oznaczało otwarcie parku dla mieszkańców. Impreza z okazji otwarcia w sierpniu, pewnie w pierwszej połowie.
Ale wiele terminów i decyzji dotyczących parku się zmieniało, więc ręki nie dam sobie odciąć za to, że tak na 100% będzie.
Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Nawet już przez chwilę część ogrodzenia była zdjęta, ale założono je ponownie na drugi dzień. Po parku ponoć można spacerować, siadać na ławkach itp., ale nie powinno się korzystać jeszcze z zamontowanych na jego terenie sprzętów.
Nowy pisze:Nawet już przez chwilę część ogrodzenia była zdjęta, ale założono je ponownie na drugi dzień. Po parku ponoć można spacerować, siadać na ławkach itp., ale nie powinno się korzystać jeszcze z zamontowanych na jego terenie sprzętów.
A to migające na czerwono coś zamontowane na lampie, to nie jest jakiś alarm z czujnikiem ruchu? On się nie włącza, jak się tam chodzi?
Dzisiaj jadąc tamtędy na rowerze, widziałem że od strony Stella ogrodzenie leżało na betonie.
W GK pojawił się nowy artykuł o parku:
gazetakrakowska.pl/krakow-park-w-czyzynach-oficjalnie-jeszcze-nieotwarty-ale-juz-pelen-mieszkancow/ar/c1-15102858
Twierdzą w nim, że otwarcie dopiero w połowie sierpnia i że ta cała sądowa sprawa z właścicielem działki, wcale jeszcze nie jest zakończona.
gazetakrakowska.pl/krakow-park-w-czyzynach-oficjalnie-jeszcze-nieotwarty-ale-juz-pelen-mieszkancow/ar/c1-15102858
Twierdzą w nim, że otwarcie dopiero w połowie sierpnia i że ta cała sądowa sprawa z właścicielem działki, wcale jeszcze nie jest zakończona.
A co i kto tak kuje na skraju parku tego nietknietego przez ludzka rękę ? 

Mi brakuje dobrej trasy rolkarskiej 

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”