Widząc falę hejtu w internecie na nasze osiedle to cieszę się że będę odgrodzony płotem. A jeszcze lepiej żeby mój blok nie stał na granicy osiedla, a właśnie był osłonięty blokami Orlińskiego 7 i 9, także ktoś ma tu dużo racji.Virginia pisze:Ja miałam ostatnio ciekawą dyskusje z innym mieszkańcem Orlinskiego, który twierdził, że bloki Orlinskiego 7 będą korzystne, bo odgrodzą Orlinskiego od niebezpiecznego Dywizjonu 303.
Jak widać nie każdy martwi się wycinką drzew.
Działka przed Osiedlem Orlińskiego i Budżet Obywatelski Krakowa 2016
Re: Działka przed Osiedlem Orlińskiego i Budżet Obywatelski Krakowa 2016
https://www.facebook.com/events/972062346211165/
Jak widać, tworzy się wydarzenie przeciw wycinaniu drzew
Jak widać, tworzy się wydarzenie przeciw wycinaniu drzew
Jeszcze niedawno mieli zdjęcie bloku Orlińskiego 4 i krzaków przed nim na zdjęciu wydarzenia, pisałem do nich, żeby zmienili, bo jeszcze ktoś się pomyli i przykuje się nie do tych drzew, co trzeba
No ale już są właściwe zdjęcia na szczęście 

Boże strach wchodzic na komentarze pod ta cała "akcja".
Bunt okolicznych mieszkancow pod ktorych blokami wczesniej tez byly drzewa i piekna zielona trawka !
Każdy taki madry a sam mieszka w bloku ktory musial byc na czyms wybudowany !
Coraz wiecej osob mieszkajacych w Krakowie widzi problem w rozbudowie miasta. Nikt na sile go tutaj nie trzyma, są mniejsze miasta gdzie jest bardzo duzo zieleni i zero nowych inwestycji!!
Bunt okolicznych mieszkancow pod ktorych blokami wczesniej tez byly drzewa i piekna zielona trawka !
Coraz wiecej osob mieszkajacych w Krakowie widzi problem w rozbudowie miasta. Nikt na sile go tutaj nie trzyma, są mniejsze miasta gdzie jest bardzo duzo zieleni i zero nowych inwestycji!!

. pisze:Boże strach wchodzic na komentarze pod ta cała "akcja".
Oj tam, nie ma co się przejmować takimi akcjami. Żyjemy w wolnym, demokratycznym kraju - każdy ma prawo protestować. W zasadzie doszło do tego, że każda okazja do protestu jest dobra i w miarę łatwa do zorganizowania dzięki rozwojowi mediów społecznościowych.

By była jasność - nie mam nic przeciwko zieleni. Uważam po prostu, że o zieleń i estetykę będziemy musieli zadbać sami, w obrębie własnych wspólnot. Nawet niewielkie skrawki zieleni można bardzo estetycznie zagospodarować z pomocą odpowiedniej firmy. Tyczy się to zarówno mieszkańców Avii/Orlińskiego, jak i protestujących mieszkańców okolicznych osiedli.
PS: Chociaż muszę powiedzieć, że trochę zaśmiałem się czytając czyjś komentarz o Avii/Orlińskiego w stylu "współczuję wszystkim przyszłym mieszkańcom tego betonowego molocha" ... jakby co najmniej ludzie byli tu sprowadzani wbrew własnej woli.

Wie ktoś może co chce budimex postawić (pewnie blok) na działce nr 2 na ul. Orlińskiego
Działka nie należy do Budimexu.
Ta działka nie należy do budimexu (podobno) 

A o której działce piszecie?
Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem
Chodzi o działkę pomiędzy blokiem Orlińskiego 4, a ulicą Stella-Sawickiego, tą na zdjęciu poniżej. Ta działka należy ona do miasta Krakowa, a tu ktoś "zdolny" namieszał przez to, że Onet zamieścił zdjęcie nie tego miejsca, którego artykuł dotyczył 

Należąca do Krakowa działka przez budynkiem Orlińskiego 4 (widziana z balkonu tego bloku)

Należąca do Krakowa działka przez budynkiem Orlińskiego 4 (widziana z balkonu tego bloku)
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”