Dzielnica Czyżyny - zdjęcia ciekawych widoków - budynków i przyrody
Re: Dzielnica Czyżyny - zdjęcia ciekawych widoków - budynków i przyrody
Widziałem różne pokazy pirotechniczne, ale taki po raz pierwszy.
jak widać lotnisko jest wielofunkcyjne od koncertów do pokazów lotniczych i pokazów fajerwerków. Fajnie, że takie miejsce jest właśnie tutaj.

A tu fotka wybiegu dla psów w Czyżynach, tego "biedniejszego", po północnej stornie pasa startowego dawnego lotniska w Czyżynach 

Na dalszym planie budynki Spółdzielni Mieszkaniowej Czyżyny, a po lewej stronie deweloper Budimex stawia blok Orlińskiego 9, a nad wszystkim wiosenne słońce

Na dalszym planie budynki Spółdzielni Mieszkaniowej Czyżyny, a po lewej stronie deweloper Budimex stawia blok Orlińskiego 9, a nad wszystkim wiosenne słońce

Ten budynek z lewej strony zaraz przy SM to lekka przesada. Oczywiście to moje zdanie.
No słabo to wygląda. Ile tam jest odstępu ?:D Dziwie się że to w ogóle mogło przejść.
Mają dużą siłę przekonywania w mieście Kraków...
Swoją drogą, wybieg dla psów spoko - można iść na spacer z czworonogiem, ale czy 3 duże wybiegi generalnie w 1 okolicy są aż tak potrzebne? Być może tak..W tym 1 jak duży plac zabaw dla psów. Szkoda, że jakiś terenów rekreacyjnych lub placyków zabaw dla dzieci nie am tak więcej.
Swoją drogą, wybieg dla psów spoko - można iść na spacer z czworonogiem, ale czy 3 duże wybiegi generalnie w 1 okolicy są aż tak potrzebne? Być może tak..W tym 1 jak duży plac zabaw dla psów. Szkoda, że jakiś terenów rekreacyjnych lub placyków zabaw dla dzieci nie am tak więcej.
-
Nie wiem czy było, ale wrzucam:
gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/g/jak-mocno-zabudowal-sie-krakow-porownaj,11972789,23371259
gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/g/jak-mocno-zabudowal-sie-krakow-porownaj,11972789,23371199
gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/g/jak-mocno-zabudowal-sie-krakow-porownaj,11972789,23371259
gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/g/jak-mocno-zabudowal-sie-krakow-porownaj,11972789,23371199
Szkoda, że opyliłem aparat i nie mam czym zrobić zdjęcia, ale polecam udać się po zmroku na pas startowy (zachód), żeby zobaczyć dookoła oświetlone Miasto. Niewątpliwie design nowo wybudowanego centrum handlowego, a konkretnie zamontowane na nim różnokolorowe led-y sprawiają, że fajnie to wygląda.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2022, 23:47 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyżyny z samolotu - 27.11.2017, g. 8:30 - nagranie
youtu.be/mNl2jdYAbVY
Re: Czyżyny z samolotu - 27.11.2017, g. 8:30
Raczej "Czyżyny z samolotu...". Tzw. Stare Czyżyny to tereny na południe od al. Jana Pawła II, a nazwijmy to Nowe Czyżyny to osiedla 2 Pułku Lotniczego, Dywizjonu 303, Avia i zabudowa przy Orlińskiego.
https://www.bip.krakow.pl/?dok_id=55862
https://www.bip.krakow.pl/?dok_id=55862

Ostatnio zmieniony 13 lut 2022, 23:47 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”